Završni udarac u Parizu: Đoković - Hačanov!

U finalu mastersa u Parizu Novak Đoković igraće od 15 časova protiv 18. igrača sveta. Da li je spreman da ga pobedi drugi put ove sezone, osvoji četvrti pehar u nizu, peti ove sezone i peti u prestonici Francuske? Kad je pao Rodžer, pašće i Hačanov! Đoković danas od 15 časova igra finale masters turnira u Parizu.

Tenis 04.11.2018 | 13:15
Završni udarac u Parizu: Đoković - Hačanov!
Novak Đoković od 15 časova u Parizu boriće se za peti trofej u tom gradu, ali i 33. titulu na mastersima, čime bi se na listi najboljih izjednačio sa Rafaelom Nadalom.

Srpski teniser je plasman u finale izborio posle velike pobede nad Rodžerom Federerom (7:6, 5:7, 7:6).

Novaku je to bio 25. trijumf u ukupno 47. duelu sa osvajačem rekordnih 20 grend slem trofeja.

"Obojica smo mogli da pobedimo. Ovo je bio najspektakularniji meč u sezoni i jedan od najboljih u mojoj karijeri protiv Federera. Bili smo izjednačeni", rekao je Đoković posle trijumfa.

Novak je u epskom meču u Parizu produžio sjajan niz, ostvarivši 22. uzastopnu pobedu, odnosno 31. trijumf na poslednja 32 meča.

"Novak je očigledno u dobroj seriji. Na kraju se sve svelo na nekoliko stvari, ali, zadovoljan sam mojom igrom. Bilo je bolje nego prošle nedelje u Bazelu. Tamo sam osvojio turnir, a ovde sam igrao u polufinalu i bio je potreban teniser Novakovog kalibra da bi me pobedio", rekao je Federer.

Đokovića u finalu, i to četvrtom uzastopnom, nakon što je osvojio Sinsinati, US Open i Šangaj, očekuje 18. igrač sveta Karen Hačanov.

To će mu biti drugi duel protiv Rusa, nakon što je bio bolji od njega ove godine u osmini finala Vimbldona (6:4, 6:2, 6:2).

"Igrao je senzacionalno. Prelepo udara lopticu. Moraću da iskoristim moje iskustvo", naveo je Đoković, koji je ove sezone osvojio i pehar na Vimbldonu.

Hačanov je u polufinalu eliminisao Austrijanca Dominika Tima, rezultatom 6:4, 6:1.

Novak Đoković je juče uspeo da načini pobedu u 47. susretu sa starim znancem RodžeromFedererom, a već danas imaće priliku da u finalu masters turnira u Parizu odmeri snage sa mladim ruskim teniserom Karenom Hačanovim (15 časova, dvorana Bersi).

Đoković ima četiri osvojene turnire u Parizu, a sada će imati da dođe i do petog trofeja u Gradu svetlosti. Po tri imaju Marat Safin i Boris Beker, a dve Andre Agasi i Pit Sampras.

Novak će bez obzira na rezultat današnjeg duela biti prvi na ATP listi od sutra, a iako bude osvojio turnir neće osigurati prvo mesto na kraju godine.

Sam odnos u osvojenim titulama do sada sve govori. Đoković ih ima 72, Hačanov tri. Velika je razlika u kvalitetu, mada je Rus neko na koga tenis gleda i računa u budućnosti. Iskustvo Đokovića može da bude presudno u Bersiju u današnjem obračunu.

Đoković sve vreme turnira ističe da ga muči grip, ali da je do sada naučio da se bori sa time da se to ne primeti. To će mu biti veoma potrebno u duelu protiv 198 centimetara visokog protivnika.

Koliko je Moskovljanin opasan igrač i koliko se ne sme potceniti govore podaci o njegovim ranijim mečevima - savladao je i Dominika Tima i Aleksandra Zvereva u dva seta.

Đoković i Hačanov do sada su se jednom sastali, i to na Vimbldonu, a srpski teniser je slavio s 3:0. Dakle, nema sumnje u to ko je favorit. Bez obzira na jako dobru formu Hačanova i na to što Novaki pored činjenice da je u finalu ne igra svoj najbolji tenis.

Ono što bi Novak svakako mogao da popravi je korišćenje brejk lopti u čemu je imao problema i protiv Rodžera Federera i protiv Marina Čilića. Ako to bude na pravom nivou, Novak neće imati probleme da dođe do nove titule u karijeri. Uz malo bolji ritern, što je kroz karijeru bilo njegovo vrlo jako, jedno od najjačih oružja.

Onaj ko bude izašao kao pobednik iz ovog duela dobiće 973.480 evra i 1000 ATP poena, dok će se drugoplasirani zadovoljiti sa 477.315 evra i 600 poena na ATP listi.

Kada je juče savladao Federera, onda Hačanov ne bi trebalo da pravi problem. Novak hita ka novom uspehu. Od Vimbldona na ovamo je nepobediv.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar