ФРА: Реми Лиона и Бордоа, нови пораз Монака!

Фудбалери Олимпик Лиона и Бордоа ремизирали су 1:1 у дербију 12. кола француске Лиге 1.  Првенац Корнелијуса зауставио Лион! Екипа Бруна Женесија остала на четвртом месту - 1:1.  Монако је језиво лош, Монако иде у другу лигу. . .  Тјери Анри не може да заустави посрнуће тима који је пре непуне две године играо полуфинале Лиге шампиона. . .

Фудбал 04.11.2018 | 11:30
ФРА: Реми Лиона и Бордоа, нови пораз Монака!
Лион је повео голом Оуара у последњем минуту првог полувремена, али су Жирондинци освојили бод голом Корнелијуса у 73.

Нови пораз доживео је Монако, Ремс је савладао "Кенежеве" голом Кафароа, па је вицешампион остао на деоби последње две позиције на табели.

Минималан тријумф остварила је и Ница против Амијена, док је Рен славио у Каену 2:1. 

Победу дана забележио је Ним са 4:0 у Дижону, док је Тулуз изборио 1:1 у Стразбуру. 

Лион је поново зарибао. Победа је већ била виђена, али је планове саставу Бруна Женесија покварио резервиста Андреас Корнелијус голом у 73. минуту, који је Бордоу деонео вредан бод на паклено тешком гостовању - 1:1 (1:0).

Домаћин је повео у идеалном тренутку. Усем Ауар је у последњим тренуцима првог полувремена одлично искористио сјајно додавање Набила Фекира и матирао Беноу Костила.

Ипак, гости се нису предавали. Корнелијус је у 61. минуту заменио Бријана, а 12 минута касније одлично се наместио на лоше избачену лопту Рафаела и ударцем из колена савладао Антонија Лопеза.Данцу је то био првенац у овој сезони.

Лион је остао на четвртом месту са 15 бодова мање од водећег ПСЖ-а, али и бодом мање од трећепласираног Монпељеа. Шансу да га престиогне у овом колу има и Олимпик из Марсеља.

Бордо је у правом тренутку прекинуо непријатан низ од три узастопна пораза у свим такмичењима, а сада га очекују два меча код куће. Прво против Зенита у Лиги Европе, а онда и против Каена у Лиги један.

Монако је језиво лош, Монако иде у другу лигу... Тјери Анри не може да заустави посрнуће тима који је пре непуне две године играо полуфинале Лиге шампиона...

Није било тако давно кад смо их гледали и пратили у другој лиги. И све после сензационалног финала Лиге шампиона 2004. Вратили су се, подигли нову генерацију супер клинаца предвођену Лемаром, Мбапеом, Бакајоком, Фабињом и осталима, играли полуфинале Лиге шампиона, а сада су поново на странпутици. Ни легендарни Тјери Анри не може да заустави посрнуће Монака. Кнежеви су поново на путу за другу лигу. Тукао их је и Ремс - 1:0. 

Неко рећи овако: не може сваког лета да се заради 200-300 милиона и да се нови успеси подразумевају. Стоји, али немају Кнежеви толико лош тим да би морали да страхују за опстанак. Нешто, очито, не функционише. Има и до тога да су гости играли без неколицине повређених играча. Није Анри могао да рачуна на Јоветића, Субашића, Сидибеа, Ронија Лопеса, Рађија, Жебела... Па опет, не можемо да не констатујемо да се ради о озбиљном изненађењу, поготово што је Ремс уочи овог кола имао само једну победу код куће и постигао само два гола. 

Ако нешто иде на руку Монаку онда су то остали резултати, односно порази Амијена, Дижона и Каена, три тима која су испред. Ипак, Кнежеви остају у зони испадања са само седам бодова из 12 кола и серијом од 15 утакмица без победе?! Последњи пут славили су 11. августа у Нанту. Дакле, пре скоро три месеца?! Признаћете, фрапантни подаци.    

Вечерас је три бода Ремсу донео 21-годишњи Матје Кафаро, поготком у 24. минуту. Имали су гости од 49. до 71. минута играча више због искључења Ромаа, али онда су и они остали с десеторицом (Пеле) и ту су све наде у преокрет умрле. На њихову жалост, ни до бода нису могли. Анри је у нападу играо с тандемом 18-годишњака (Сила и Диоп), помагао им је Головин, а није помогао ни улазак искусног Фалкаа на полувремену.

Од осталих утакмица издвајамо убедљиву победу Нима у Дижону (4:0), односно лепо погодак Грандела из слободног ударца који је спречио Стразбур да сустигне Марсељ на табели. И у Ници лакше дишу после друге узастопне победе захваљујући аутоголу Амијеновог Гуана...

Француска, 12. коло
Лион – Бордо 1:1
Дижон – Ним 0:4
Каен – Рен 1:2
Ница – Амијен 1:0
Стразбург – Тулуз 1:1
Ремс – Монако 1:0 

Недеља:
15.00 Нант – Генган
17.00 Сент Етјен – Анже
21.00 Монпеље – Марсеј 

Петак:
ПСЖ – Лил 2:1 (0:0)

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар