FRA: Remi Liona i Bordoa, novi poraz Monaka!

Fudbaleri Olimpik Liona i Bordoa remizirali su 1:1 u derbiju 12. kola francuske Lige 1.  Prvenac Kornelijusa zaustavio Lion! Ekipa Bruna Ženesija ostala na četvrtom mestu - 1:1.  Monako je jezivo loš, Monako ide u drugu ligu. . .  Tjeri Anri ne može da zaustavi posrnuće tima koji je pre nepune dve godine igrao polufinale Lige šampiona. . .

Fudbal 04.11.2018 | 11:30
FRA: Remi Liona i Bordoa, novi poraz Monaka!
Lion je poveo golom Ouara u poslednjem minutu prvog poluvremena, ali su Žirondinci osvojili bod golom Kornelijusa u 73.

Novi poraz doživeo je Monako, Rems je savladao "Keneževe" golom Kafaroa, pa je vicešampion ostao na deobi poslednje dve pozicije na tabeli.

Minimalan trijumf ostvarila je i Nica protiv Amijena, dok je Ren slavio u Kaenu 2:1. 

Pobedu dana zabeležio je Nim sa 4:0 u Dižonu, dok je Tuluz izborio 1:1 u Strazburu. 

Lion je ponovo zaribao. Pobeda je već bila viđena, ali je planove sastavu Bruna Ženesija pokvario rezervista Andreas Kornelijus golom u 73. minutu, koji je Bordou deoneo vredan bod na pakleno teškom gostovanju - 1:1 (1:0).

Domaćin je poveo u idealnom trenutku. Usem Auar je u poslednjim trenucima prvog poluvremena odlično iskoristio sjajno dodavanje Nabila Fekira i matirao Benou Kostila.

Ipak, gosti se nisu predavali. Kornelijus je u 61. minutu zamenio Brijana, a 12 minuta kasnije odlično se namestio na loše izbačenu loptu Rafaela i udarcem iz kolena savladao Antonija Lopeza.Dancu je to bio prvenac u ovoj sezoni.

Lion je ostao na četvrtom mestu sa 15 bodova manje od vodećeg PSŽ-a, ali i bodom manje od trećeplasiranog Monpeljea. Šansu da ga prestiogne u ovom kolu ima i Olimpik iz Marselja.

Bordo je u pravom trenutku prekinuo neprijatan niz od tri uzastopna poraza u svim takmičenjima, a sada ga očekuju dva meča kod kuće. Prvo protiv Zenita u Ligi Evrope, a onda i protiv Kaena u Ligi jedan.

Monako je jezivo loš, Monako ide u drugu ligu... Tjeri Anri ne može da zaustavi posrnuće tima koji je pre nepune dve godine igrao polufinale Lige šampiona...

Nije bilo tako davno kad smo ih gledali i pratili u drugoj ligi. I sve posle senzacionalnog finala Lige šampiona 2004. Vratili su se, podigli novu generaciju super klinaca predvođenu Lemarom, Mbapeom, Bakajokom, Fabinjom i ostalima, igrali polufinale Lige šampiona, a sada su ponovo na stranputici. Ni legendarni Tjeri Anri ne može da zaustavi posrnuće Monaka. Kneževi su ponovo na putu za drugu ligu. Tukao ih je i Rems - 1:0. 

Neko reći ovako: ne može svakog leta da se zaradi 200-300 miliona i da se novi uspesi podrazumevaju. Stoji, ali nemaju Kneževi toliko loš tim da bi morali da strahuju za opstanak. Nešto, očito, ne funkcioniše. Ima i do toga da su gosti igrali bez nekolicine povređenih igrača. Nije Anri mogao da računa na Jovetića, Subašića, Sidibea, Ronija Lopesa, Rađija, Žebela... Pa opet, ne možemo da ne konstatujemo da se radi o ozbiljnom iznenađenju, pogotovo što je Rems uoči ovog kola imao samo jednu pobedu kod kuće i postigao samo dva gola. 

Ako nešto ide na ruku Monaku onda su to ostali rezultati, odnosno porazi Amijena, Dižona i Kaena, tri tima koja su ispred. Ipak, Kneževi ostaju u zoni ispadanja sa samo sedam bodova iz 12 kola i serijom od 15 utakmica bez pobede?! Poslednji put slavili su 11. avgusta u Nantu. Dakle, pre skoro tri meseca?! Priznaćete, frapantni podaci.    

Večeras je tri boda Remsu doneo 21-godišnji Matje Kafaro, pogotkom u 24. minutu. Imali su gosti od 49. do 71. minuta igrača više zbog isključenja Romaa, ali onda su i oni ostali s desetoricom (Pele) i tu su sve nade u preokret umrle. Na njihovu žalost, ni do boda nisu mogli. Anri je u napadu igrao s tandemom 18-godišnjaka (Sila i Diop), pomagao im je Golovin, a nije pomogao ni ulazak iskusnog Falkaa na poluvremenu.

Od ostalih utakmica izdvajamo ubedljivu pobedu Nima u Dižonu (4:0), odnosno lepo pogodak Grandela iz slobodnog udarca koji je sprečio Strazbur da sustigne Marselj na tabeli. I u Nici lakše dišu posle druge uzastopne pobede zahvaljujući autogolu Amijenovog Guana...

Francuska, 12. kolo
Lion – Bordo 1:1
Dižon – Nim 0:4
Kaen – Ren 1:2
Nica – Amijen 1:0
Strazburg – Tuluz 1:1
Rems – Monako 1:0 

Nedelja:
15.00 Nant – Gengan
17.00 Sent Etjen – Anže
21.00 Monpelje – Marsej 

Petak:
PSŽ – Lil 2:1 (0:0)

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar