Како је Барса побиједила у Мадриду? Тешко је објаснити!

Валенсија тоне све дубље – Ђирона славила на Местаљи.  Фудбалери Валенсије наставили су да посрћу у шпанској ЛаЛиги.  Да све буде занимљивије, Атлетико Мадрид је раније у суботу био "на неколико" минута од победе над Леганесом која би га учинила лидером до завршетка меча у Ваљекасу. . .

Фудбал 04.11.2018 | 10:45
Како је Барса побиједила у Мадриду? Тешко је објаснити!
Рајо имао у рукама сензацију – Дембеле и Суарес растужили Ваљекас. Фудбалери Рајо Ваљекана били су на корак од победе над великом Барселоном, а онда су за три минута све упропастили.

Барселона је победила 3:2 после преокрета на Ваљекасу у надокнади времена у 11. колу ЛаЛиге.

Јунак Барселоне био је Уругвајац Луис Суарес који је у 90. минуту донео три бода Каталонцима у предграђу Мадрида.

Меч на Ваљекасу је био један од најбољих ове године, јер су виђена два преокрета. Барса је повела голом Суареса у 11. минуту, да би Поцо изједначио у 35. 

У 12. минуту другог дела меча Гарсија шокира Каталонце голом за преокрет Раја, који се одлично бранио до саме завршнице, успут пропустивши неколико добрих прилика за 3:1. 

Међутим, домаћи тим је прерано почео да слави победу, а казна је била сурова. Три минута пре краја Пике проналази Османа Дембелеа који постиже гол за изједначење. 

То је потпуно девастирало домаће играче који нису могли да се задовоље бодом након одличне игре, а на крају нису освојили ниједан. 

У последњем минуту меча дефанзивци Раја су оставили потпуно самог Суареса након центаршута Робреда са десне стране на другу стативу. 

Уругвајац уклизавањем убацује лопту у мрежу за хладан руш на Ваљекасу. 

Барселона је седмом победом повећала разлику на челу табеле испред Атлетика на четири бода, захваљујући киксу "јорганџија" против Леганеса. 

С друге стране, Рајо је уместо друге победе забележио седму пораз, четврти у последњих пет кола и остао на претпоследњој позицији.

Фудбалери Барселоне, апсолутни владари Ла Лиге са девет титула у последњих 14 сезона, не сећају се када су изгубили у Мадриду.

Последњи пораз од Реала на "Сантијаго Бернабеу" стадиону доживели су 25. октобра 2014, док је Атлетико још играо на "Висенте Калдерону" 14. фебруара 2010. када је последњи пут савладао "Блауграну" у првенственом дуелу.

Али, Примера не била то што јесте да из викенда у викенд не доноси нова узбуђења и неочекиване исходе утакмица у којима је, наизглед, лако претпоставити ко ће победити...

Седам дана након што су без Лионела Месија понизили троструког узастопног шампиона Европе у "Ел класику" и "петардом" озваничили отказ тренеру Реала, Ђулену Лопетегију, лидери шампионата налазили су се на неколико минута од пораза у Мадриду...

...додуше, у Ваљекасу, предграђу у ком се од ове сезоне поново игра Примера.

Храбром домаћину, на крају, није остао ни бод после драматичног завршетка утакмице 11. кола:

Рајо Ваљекано - Барселона 2:3 (1:1)!

Након што је у 11. минуту Ђорди Алба имао "читаву вечност" да одлући коме ће асистирати за вођство (није погрешио што се одлучио за Луиса Суареза), ватреној публици из сиромашног краја престонице Шпаније у ком живи махом радничка класа пулс је подигао Хозе Анхел Посо, са чијим прецизним ударцем у 35. минуту чувар мреже гостију Марк-Андре Тер Штеген није успео да се избори.

"Цампо де Футбол де Валлецас" не памти много већих легенди од садашњег тренера Мићела, заправо Мигела Анхела Санчеза Муњоза, човека који је рођен у близини стадиона и који је током каријере забележио скоро 400 наступа за клуб.

Иако је од доласка на клупу у фебруару 2017. уверио све у крају, па и шире, да је повратак у Ла Лигу могућ "из прве", ни Мићел није веровао да ће његов састав издржати иницијативу коју је на полувремену наредио његов колега Ернесто Валверде, па се у 57. минуту одлучио за дефанзивну, тактичку измену у којој је везиста Алваро Гарсија заиграо уместо нападача Оскара Треха.

Вероватно је и сам био изненађен док је гледао како још неознојани Гарсија из првог контакта са лоптом постиже погодак за вођство против ривала који је у претходних 11 сусрета са његовим клубом освојио цела 33 бода.

Гарсија се право са аут линије придружио нападу екипе, у ком је Адри Амбарба савршеним центаршутем са десне стране "повезао" Раула Де Томаса са голом, али је снажни центарфор погодио стативу испред спорог Ђерарда Пикеа. Но... 

Супротно статичном Тер Штегену, Де Томас је био те среће да се лопта одбила право на Гарсијину левицу, који је атмосферу на некадашњем "Тереза Риверо" стадиону довео до тачке кључања. 

Овај непланирани ток меча навео је Валвердеа на другу и трећу измену, јер је само пет минута пре Гарсијиног гола увео Османа Дембелеа уместо Рафиње Алкантаре, па су убрзо шансу уместо бразилских везиста Артура и Фелипеа Кутиња шансу добили Артуро Видал и зборављени Мохамед Ел Хадади. Испоставило се да су то били потези после којих је Барса избегла први пораз у Ваљекасу од 2012.

Односно, после којих је наставила серију победа у првенству и Лиги шампиона (где је очекује гостовање такође "наоштреном" Интеру).

Већ спремне насловнице "Марке", "Аса", "Мунда" и "Спорта" "срушио" је Ђерар Пике асистенцијом главом за "другопозивца" Дембелеа, који је технички захтевним ударцем у 87. минуту најавио још гори сценарио не само по становнике предграђа Мадрида, већ и целу метрополу.

У првој следећој акцији, пре уласка у надокнаду времена, фантастични Серђи Роберто успео је са десног крила - маркиран двојицом играча - да упути савршен центаршут слабијом, левом ногом и омогући неуморном Уругвајцу да покаже како хет-трик у мрежи Тибоа Куртое није дошао случајно.

Суарезу није било тешко да постигне други гол на сусрету, а пети у недељу дана, за шест бодова освојених ове суботе увече у "минут до 12".

Да све буде занимљивије, Атлетико Мадрид је раније у суботу био "на неколико" минута од победе над Леганесом која би га учинила лидером до завршетка меча у Ваљекасу...

Валенсија тоне све дубље – Ђирона славила на Местаљи. Фудбалери Валенсије наставили су да посрћу у шпанској ЛаЛиги.

"Слепи мишеви" су у 11. колу неочекивано поражени од Ђироне, 1:0 на својој Местаљи.

Меч је решио Понс голом у трећем минуту другог полувремена.

Валенсија је поражена после три узастопна ремија па је остала на деоби 14. места са Еибаром са по 11 бодова, свега девет испред зоне испадања. 

С друге стране, Ђирона је другом победом у низу стигла до деобе седмог места са Левантеом и Ваљадолидом са по 16 бодова, једним мање од Реал Мадрида који је на шестом месту, најближем које води у Европу. 

Агонија у Валенсији: Једна победа у 11 кола, Ђирона славила на Местаљи! Ужасна форма екипе Марселина Гарсије Торала и даље траје - 0:1.

Прошле сезоне фудбал за све укусе, а ове потпуни распад система. Валенсија је и након 11 одиграних кола остала на само једној победи, а вечерас је уследио нови шамар - пораз од Ђироне на Местаљи - 0:1 (0:0).

Потпуну депресију у редовима Слепих мишева данас је додатно продубио Пере Понс, својим првим поготком у сезони. Био је то сјајан контранапад гостију на почетку другог полувремена, који је везиста Ђироне одлично испратио и одбитак Нета послао у небрањени део мреже домаћег гола.

Мора се напоменути и да Валенсија није имала ни грам среће данас. Жестоко су домаћи нападали, Родриго и Мина, а касније и Гамеиро и Батшуаи заједно су имали двоцифрени број промашених прилика, али лопта једноставно није хтела у гол Мароканца Боноа.

Валенсија је остала на 14. месту, али би сутра могла озбиљно да се приближи опасној зони. Поред тога, Слепи мишеви имају и немилосрдан риам, пошто их већ у среду очекује меч Лиге шампиона са Јанг Бојсом, а у недељу и гостовање нимало наивном Хетафеу у Примери.

У нимало наивној ситуацији налази се и Марселино Гарсија Торал, којем се на Местаљи више практично не рачунају старе заслуге.

ПРИМЕРА, 11. коло:

Леганес - Атлетико Мадрид 1:1 (0:0)
/Карило 82 - Гризман 69/

Реал Мадрид - Ваљадолид 2:0 (0:0)
/Кико аг 83, Рамос пен 88/

Валенсија - Ђирона 0:1 (0:0)
/Пере Понс 48'/

Рајо Ваљекано - Барселона 2:3 (1:1)
/Посо 35, Гарсија 57 - Суарез 11, 90, Дембеле 87/

недеља

Еибар - Алавес 12.00
Виљареал - Леванте 16.15
Реал Сосиједад - Севиља 18.30
Уеска - Хетафе 18.30
Бетис - Селта 20.45

понедељак

Еспањол - Атлетик Билбао 21.00

Табела: Барселона (+1) 24, Атлетико (+1) 20, Алавес 20, Севиља 19, Еспањол 18, Реал (+1) 17, Леванте 16, Ваљадолид (+1) 16, Ђирона (+1) 16, Хетафе 15, Селта 13, Сосиједад 12, Бетис 12, Валенсија (+1) 11, Еибар 11, Билбао 10, Виљареал 9, Леганес (+1) 9, Рајо Ваљекано (+1) 6, Уеска 5.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар