Kako je Barsa pobijedila u Madridu? Teško je objasniti!

Valensija tone sve dublje – Đirona slavila na Mestalji.  Fudbaleri Valensije nastavili su da posrću u španskoj LaLigi.  Da sve bude zanimljivije, Atletiko Madrid je ranije u subotu bio "na nekoliko" minuta od pobede nad Leganesom koja bi ga učinila liderom do završetka meča u Valjekasu. . .

Fudbal 04.11.2018 | 10:45
Kako je Barsa pobijedila u Madridu? Teško je objasniti!
Rajo imao u rukama senzaciju – Dembele i Suares rastužili Valjekas. Fudbaleri Rajo Valjekana bili su na korak od pobede nad velikom Barselonom, a onda su za tri minuta sve upropastili.

Barselona je pobedila 3:2 posle preokreta na Valjekasu u nadoknadi vremena u 11. kolu LaLige.

Junak Barselone bio je Urugvajac Luis Suares koji je u 90. minutu doneo tri boda Kataloncima u predgrađu Madrida.

Meč na Valjekasu je bio jedan od najboljih ove godine, jer su viđena dva preokreta. Barsa je povela golom Suaresa u 11. minutu, da bi Poco izjednačio u 35. 

U 12. minutu drugog dela meča Garsija šokira Katalonce golom za preokret Raja, koji se odlično branio do same završnice, usput propustivši nekoliko dobrih prilika za 3:1. 

Međutim, domaći tim je prerano počeo da slavi pobedu, a kazna je bila surova. Tri minuta pre kraja Pike pronalazi Osmana Dembelea koji postiže gol za izjednačenje. 

To je potpuno devastiralo domaće igrače koji nisu mogli da se zadovolje bodom nakon odlične igre, a na kraju nisu osvojili nijedan. 

U poslednjem minutu meča defanzivci Raja su ostavili potpuno samog Suaresa nakon centaršuta Robreda sa desne strane na drugu stativu. 

Urugvajac uklizavanjem ubacuje loptu u mrežu za hladan ruš na Valjekasu. 

Barselona je sedmom pobedom povećala razliku na čelu tabele ispred Atletika na četiri boda, zahvaljujući kiksu "jorgandžija" protiv Leganesa. 

S druge strane, Rajo je umesto druge pobede zabeležio sedmu poraz, četvrti u poslednjih pet kola i ostao na pretposlednjoj poziciji.

Fudbaleri Barselone, apsolutni vladari La Lige sa devet titula u poslednjih 14 sezona, ne sećaju se kada su izgubili u Madridu.

Poslednji poraz od Reala na "Santijago Bernabeu" stadionu doživeli su 25. oktobra 2014, dok je Atletiko još igrao na "Visente Kalderonu" 14. februara 2010. kada je poslednji put savladao "Blaugranu" u prvenstvenom duelu.

Ali, Primera ne bila to što jeste da iz vikenda u vikend ne donosi nova uzbuđenja i neočekivane ishode utakmica u kojima je, naizgled, lako pretpostaviti ko će pobediti...

Sedam dana nakon što su bez Lionela Mesija ponizili trostrukog uzastopnog šampiona Evrope u "El klasiku" i "petardom" ozvaničili otkaz treneru Reala, Đulenu Lopetegiju, lideri šampionata nalazili su se na nekoliko minuta od poraza u Madridu...

...doduše, u Valjekasu, predgrađu u kom se od ove sezone ponovo igra Primera.

Hrabrom domaćinu, na kraju, nije ostao ni bod posle dramatičnog završetka utakmice 11. kola:

Rajo Valjekano - Barselona 2:3 (1:1)!

Nakon što je u 11. minutu Đordi Alba imao "čitavu večnost" da odlući kome će asistirati za vođstvo (nije pogrešio što se odlučio za Luisa Suareza), vatrenoj publici iz siromašnog kraja prestonice Španije u kom živi mahom radnička klasa puls je podigao Hoze Anhel Poso, sa čijim preciznim udarcem u 35. minutu čuvar mreže gostiju Mark-Andre Ter Štegen nije uspeo da se izbori.

"Campo de Futbol de Vallecas" ne pamti mnogo većih legendi od sadašnjeg trenera Mićela, zapravo Migela Anhela Sančeza Munjoza, čoveka koji je rođen u blizini stadiona i koji je tokom karijere zabeležio skoro 400 nastupa za klub.

Iako je od dolaska na klupu u februaru 2017. uverio sve u kraju, pa i šire, da je povratak u La Ligu moguć "iz prve", ni Mićel nije verovao da će njegov sastav izdržati inicijativu koju je na poluvremenu naredio njegov kolega Ernesto Valverde, pa se u 57. minutu odlučio za defanzivnu, taktičku izmenu u kojoj je vezista Alvaro Garsija zaigrao umesto napadača Oskara Treha.

Verovatno je i sam bio iznenađen dok je gledao kako još neoznojani Garsija iz prvog kontakta sa loptom postiže pogodak za vođstvo protiv rivala koji je u prethodnih 11 susreta sa njegovim klubom osvojio cela 33 boda.

Garsija se pravo sa aut linije pridružio napadu ekipe, u kom je Adri Ambarba savršenim centaršutem sa desne strane "povezao" Raula De Tomasa sa golom, ali je snažni centarfor pogodio stativu ispred sporog Đerarda Pikea. No... 

Suprotno statičnom Ter Štegenu, De Tomas je bio te sreće da se lopta odbila pravo na Garsijinu levicu, koji je atmosferu na nekadašnjem "Tereza Rivero" stadionu doveo do tačke ključanja. 

Ovaj neplanirani tok meča naveo je Valverdea na drugu i treću izmenu, jer je samo pet minuta pre Garsijinog gola uveo Osmana Dembelea umesto Rafinje Alkantare, pa su ubrzo šansu umesto brazilskih vezista Artura i Felipea Kutinja šansu dobili Arturo Vidal i zboravljeni Mohamed El Hadadi. Ispostavilo se da su to bili potezi posle kojih je Barsa izbegla prvi poraz u Valjekasu od 2012.

Odnosno, posle kojih je nastavila seriju pobeda u prvenstvu i Ligi šampiona (gde je očekuje gostovanje takođe "naoštrenom" Interu).

Već spremne naslovnice "Marke", "Asa", "Munda" i "Sporta" "srušio" je Đerar Pike asistencijom glavom za "drugopozivca" Dembelea, koji je tehnički zahtevnim udarcem u 87. minutu najavio još gori scenario ne samo po stanovnike predgrađa Madrida, već i celu metropolu.

U prvoj sledećoj akciji, pre ulaska u nadoknadu vremena, fantastični Serđi Roberto uspeo je sa desnog krila - markiran dvojicom igrača - da uputi savršen centaršut slabijom, levom nogom i omogući neumornom Urugvajcu da pokaže kako het-trik u mreži Tiboa Kurtoe nije došao slučajno.

Suarezu nije bilo teško da postigne drugi gol na susretu, a peti u nedelju dana, za šest bodova osvojenih ove subote uveče u "minut do 12".

Da sve bude zanimljivije, Atletiko Madrid je ranije u subotu bio "na nekoliko" minuta od pobede nad Leganesom koja bi ga učinila liderom do završetka meča u Valjekasu...

Valensija tone sve dublje – Đirona slavila na Mestalji. Fudbaleri Valensije nastavili su da posrću u španskoj LaLigi.

"Slepi miševi" su u 11. kolu neočekivano poraženi od Đirone, 1:0 na svojoj Mestalji.

Meč je rešio Pons golom u trećem minutu drugog poluvremena.

Valensija je poražena posle tri uzastopna remija pa je ostala na deobi 14. mesta sa Eibarom sa po 11 bodova, svega devet ispred zone ispadanja. 

S druge strane, Đirona je drugom pobedom u nizu stigla do deobe sedmog mesta sa Levanteom i Valjadolidom sa po 16 bodova, jednim manje od Real Madrida koji je na šestom mestu, najbližem koje vodi u Evropu. 

Agonija u Valensiji: Jedna pobeda u 11 kola, Đirona slavila na Mestalji! Užasna forma ekipe Marselina Garsije Torala i dalje traje - 0:1.

Prošle sezone fudbal za sve ukuse, a ove potpuni raspad sistema. Valensija je i nakon 11 odigranih kola ostala na samo jednoj pobedi, a večeras je usledio novi šamar - poraz od Đirone na Mestalji - 0:1 (0:0).

Potpunu depresiju u redovima Slepih miševa danas je dodatno produbio Pere Pons, svojim prvim pogotkom u sezoni. Bio je to sjajan kontranapad gostiju na početku drugog poluvremena, koji je vezista Đirone odlično ispratio i odbitak Neta poslao u nebranjeni deo mreže domaćeg gola.

Mora se napomenuti i da Valensija nije imala ni gram sreće danas. Žestoko su domaći napadali, Rodrigo i Mina, a kasnije i Gameiro i Batšuai zajedno su imali dvocifreni broj promašenih prilika, ali lopta jednostavno nije htela u gol Marokanca Bonoa.

Valensija je ostala na 14. mestu, ali bi sutra mogla ozbiljno da se približi opasnoj zoni. Pored toga, Slepi miševi imaju i nemilosrdan riam, pošto ih već u sredu očekuje meč Lige šampiona sa Jang Bojsom, a u nedelju i gostovanje nimalo naivnom Hetafeu u Primeri.

U nimalo naivnoj situaciji nalazi se i Marselino Garsija Toral, kojem se na Mestalji više praktično ne računaju stare zasluge.

PRIMERA, 11. kolo:

Leganes - Atletiko Madrid 1:1 (0:0)
/Karilo 82 - Grizman 69/

Real Madrid - Valjadolid 2:0 (0:0)
/Kiko ag 83, Ramos pen 88/

Valensija - Đirona 0:1 (0:0)
/Pere Pons 48'/

Rajo Valjekano - Barselona 2:3 (1:1)
/Poso 35, Garsija 57 - Suarez 11, 90, Dembele 87/

nedelja

Eibar - Alaves 12.00
Viljareal - Levante 16.15
Real Sosijedad - Sevilja 18.30
Ueska - Hetafe 18.30
Betis - Selta 20.45

ponedeljak

Espanjol - Atletik Bilbao 21.00

Tabela: Barselona (+1) 24, Atletiko (+1) 20, Alaves 20, Sevilja 19, Espanjol 18, Real (+1) 17, Levante 16, Valjadolid (+1) 16, Đirona (+1) 16, Hetafe 15, Selta 13, Sosijedad 12, Betis 12, Valensija (+1) 11, Eibar 11, Bilbao 10, Viljareal 9, Leganes (+1) 9, Rajo Valjekano (+1) 6, Ueska 5.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar