ЛШ: И Барселонета очитала лекцију Звезди!

Шампион Шпаније убедљиво победио црвено-беле на Дорћолу.  Звезда немоћна у ЛШ – Барселонета доминирала на Дорћолу.  Ватерполисти Црвене звезде доживели су још један тежак пораз у Лиги шампиона, убедљива на Дорћолу била је Барселонета 14:3.

Остали спортови 04.11.2018 | 10:15
ЛШ: И Барселонета очитала лекцију Звезди!
Црвено-бели су заостајали од старта меча, али су у првом полувремену колико-толико држали прикључак са три гола заостатка.

Међутим, Барселонета је снагу показала у трећем кварталу који добија са 5:0 и решава меч.

Два гола за Звезду постигао је Максимовић, а једном је стрелац био Радовић. По три поготка за госте из Шпаније дали су Маљарах и Тахуљ, а по два Фамера и Пероне. 

"Барселонета је наметнула свој ритам од самог почетка и одржавала га је током целог меча. Имају занимљив стил у одбрани, а ми се ту нисмо снашли. Било је мало искључења са наше стране. У трећој четвртини појачали су ритам и показали да су изузетна екипа. Ми смо приказали слабости, не можемо да будемо задовољни, али ова екипа има бар мало простора за напредак. Окренућемо се домаћем такмичењу", рекао је тренер ЗвездеДејан Савић. 

После два кола прво место у Групи А деле Барселонета, Про Реко и Ференцварош са по две победе, Бреша и Игер имају по 1-1, док су без тријумфа осим Звезде још Стеауа и Динамо Москва. 

У следећем колу Звезда гостује Бреши 21. новембра.

Против Про Река, у првом колу Лиге шампиона, БВК Црвена звезда држала се до средине треће четвртине, после које је уследио рафал Италијана и убедљива победа.

Ове суботе, екипа Дејана Савића дочекала је још једног "тешкаша", тим из Каталоније састављен од осморице чланова репрезентације Шпаније, која је од Србије на петерце изгубила у финалу Европског првенства.

Очекивано, три бода су отишла у Шпанију, али се сада не може рећи да су црвено-бели показали зубе као против Ђеновљана.

Звезда - Барселонета 3:14 (1:3, 1:2, 0:5, 1:4)

Шпански састав водио је од трећег минута до краја, а Милош Максимовић (на слици) постигао је два гола којима је колико-толико учинио минус црвено-белих подношљивим до паузе. Међутим, уследила је фуриозна трећа четвртина гостију, после које је завршница била само одрађивање посла, "пресечено" голом Марка Радовића у претпоследњем минуту.

Блај Маљарак и Рођер Тахуљ постигли су по три гола за госте, а двоструки стрелац били су чувени Фелипе Пероне, као и Мартин Фамера и Хрват Јосип Врлић. Преостала два гола за шампиона Шпаније постигли су Марк Ларумбе Гонфаус и Алберто Мунариз Егана.

Звезда се након ове утакмице окреће мечевима у регионалној лиги, у којој ће покушати да оствари прву победу у предстојећим дуелима против Морнара, Партизана, ПОШК-а и Приморца.

Лига шампиона, друго коло:
Црвена звезда – Барселонета 3:14 (1:3, 1:2, 0:5, 1:4)

Црвена звезда: Краљ, Танкосић, Максимовић 2, Бурсаћ, Перковић, Мартиновић, Битадзе, Љубеновић, Илић, Поповић, Шулц, Радовић 1, Тодоровски.

Барселонета: Лопес Пинедо, Фамера 2, Гранадос, Мунарис 1, Врлић 2, Ларумбе 1, П. Линарес, Фернандес, Тахуљ 3, Пероне 2, Маљарах 3, Бустос, М. Линарес.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар