ПЛ - Сјајан дерби, а само два гола: Ливерпул испустио побједу!

Тотенхем замало "просуо" 3:0 код Вулвса.  Фудбалери Тотенхема савладали су Вулверхемптон 3:2, на незгодном гостовању у 11. колу Премијер лиге.  Лаказет мајсторијом донео бод "Тобџијама" у дербију са Ливерпулом.  Фудбалери Арсенала одиграли су нерешено са Ливерпулом 1:1 у мечу 11. кола енглеске Премијер лиге.  Клуб са Енфилда остао непоражен у Премијер лиги и после гостовања на "Емирејтсу", али има за чим да жали. . .  Свемирски фудбал на Емирејтсу! Арсенал надирао, Ливерпулу само бод пред долазак у Београд! Милнер довео Редсе у вођство, Лаказет осигурао бод Тобжијама.

Фудбал 04.11.2018 | 10:00
ПЛ - Сјајан дерби, а само два гола: Ливерпул испустио побједу!
Арсенал је био нешто бољи тим, играо је добро, али дуго није успевао да погоди мрежу гола на ком је стајао Алисон. Своје прилике је додуше имао и Вирџил Ван Дајк па су и играчи из Лондона имали среће у више ситуација.

Било да је реч о завршном пâсу, центаршуту, офсајду или нечем четвртом, напади Арсенала су били неефикасни.

Ливерпул је то искористио у 61. минуту. Мане је по левој страни прошао, центрирао, Лено се бацио и избио лопту само до ноге Џејмса Милнера који је шутирао из прве и погодио гол за 1:0. 

Ван Дајк је пре тога у финишу првог полувремена погодио стативу, а онда имао и једну од прилика утакмице у 75. минуту када је био сам "као дух" у казненом простору Арсенала после корнера. 

Шутирао је главом по средини што није било довољно добро, нити довољно јако да се савлада Лено. Напади Арсенала су, како се меч ближио крају постајали све конфузнији, Емери је из игре извео Обамејанга и Колашинца у последњих 15 минута и то се испоставило као добитно. 

Ушао је свежи Велбек који ће уз Александра Лаказета донети егал "Тобџијама" које поравнавају резултат у 82. минуту. 

Ивоби је послао дугу лопту у казнени простор, Лаказет је избегао офсајд замку и примио је. Голман је истрчао да га "одсече", Гомес је каснио у блок, Алисон се није на време вратио на гол-линију и Лаказет је то искористио. Шутирао је у даљи угао и прецизним фелшом погодио малу мрежу. 

Борба се после тога распламсала и већ у следећем нападу је Ливерпул умало дао други гол. Ђердан Шаћири, који је неколико минута раније заменио Роберта Фирмина је одлично прошао по десној страни, пронашао је на ивици шестнаестерца самог Манеа који је шутирао из све снаге тик изнад гола. 

Бељерин је након тога пробао прецизно да погоди рашље гола Алисона левицом, али је био непрецизан. Занимљив меч завршен је после пет минута надокнаде, а Ливерпул сада има 27 бодова и први је на табели, а Арсенал је четврти са 23 бода.

Право је чудо како у првом полувремену дуела Арсенала и Ливерпула није било голова, али неправда је исправљена по повратку са одмора. Резултатом 1:1 сигурно нису задовољни навијачи ова два клуба, али је можда и најправедније што није било победника у дербију 11. кола Премијер лиге.

И једни и други одиграли су сјанан меч, показали огромну жељу да дођу до сва три бода и права је штета што резултат није, рецимо, 3:3, 4:4... Да се броје шансе, био би то ватерполо резултат!

Нешто срећнији стадион су, ипак, напустили домаћи навијачи, пошто су њихови љубимци ти који су "јурили" предност ривала.

Ливерпул је повео у 61. минуту поготком Џејмса Милнера, а изједначио је Алексадер Лаказете у 82.

Оба гола иду на душу голманима, пошто је Берн Лено могао можда и боље да реагује на центаршут Манеа, када је само скренуо лопту уместо да је ухвати, док је Алисон прво био спорији од Лаказетеа на сјајно додавање Ивобија у простор, а затим се и није добро поставио... Истина, има у обе акције и кривице одбрамбених играча...

Поменуте ситуације јесу коштале тимове примљених голова, али и пре и после тога Алисон и Лено имали су неколико сјајних интервенција, тако да се никако не могу сматрати трагичарима.

После овог ремија, Ливерпул ће преноћити као први на табели Премијер лиге, а да ли ће ту и остати, зависи од учинка Манчестер ситија у недељу против Саутемптона. Арсенал је пришао трећепласираном Челсију на бод заостатка, а побегао петопласираном Тотенхему за два бода.

Ова утакмица је, иначе, одиграна на 47. рођендан Арсеналовог тренера Унаија Емерија. Не може бити одушевљен оним што су му фудбалери подарили, али ће се сигурно захвалити Лаказетеу.

Хоће ли Шаћири играти у Београду?

Ливерпулу после ове утакмице следи пут у Београд на дуел са Црвеном звездом у 4. колу Лиге шампиона (уторак, 18.55), а биће занимљиво видети да ли ће Јирген Клоп у тој утакмици рачунати на Ђердана Шаћирија, репрезентативца Швајцарске који је провоцирао прославом гола против Србије на Светском првенству, гестикулирајући орла који симболизује "Велику Албанију". Шаћири је био у стартној постави пре десет дана на Енфилду, међутим, ове суботе је ушао тек у 80. минуту уместо Фирмина. Видећемо да ли га је Клоп одмарао или уигравао тим без њега.

Тотенхем замало "просуо" 3:0 код Вулвса. Фудбалери Тотенхема савладали су Вулверхемптон 3:2, на незгодном гостовању у 11. колу Премијер лиге.

"Спарси" су разбијали "Вукове" у првих сат времена што им је донело огромних 3:0 пред завршницу сусрета.

Међутим, прерано су почели да славе победу и потценили домаћина који је на крају замало стигао до великог бода.

Тотенхем је повео у 27. минуту преко Ерика Ламеле, да би само три минута касније Лукас Мура удвостручио разлику. 

Спурси су наставили у истом ритму па 28 минута пре краја Хари Кејн из другог покушаја успева да убаци лопту у мрежу за огромних 3:0. 

У том тренутку гости престају да играју фудбал, а домаћин креће на све или ништа. То је донело Вулвсима два пенала у последња 22 минута, која реализују Невес у 68. и Хименес у 79. 

Уследила је драматична завршница на Молињуу, али су се гости уозбиљили и рутински одбранили гол предности за осму победу у сезони. 

Тотенхем се пробио на деобу треће позиције са Челсијем са по 24 бода, али "плавци" имају меч мање. 

С друге стране, Вулви су трећим узастопним поразом упропастили сјајан старт сезоне, остали су на 15 бодова у средини табеле. 

У следећем колу Тотенхем игра мали градски дерби са Кристал Паласом, док Вулвси гостују другом гигатну из северног дела Лондона, Арсеналу.

Певци се прерано радовали, али Вулверхептон није могао до чуда! Хуан Фојт "частио" Вулвсе са два скривљена пенала, али су бодови ипак отишли за Лондон - 2:3.

Колико је опасно прерано славити победу осетио је Тотенхем на својој кожи у Вулверхемптону. Певци су у 62. минуту водили са 3:0, али тада као да су се потпуно опустили, што је домаћин казнио са два гола, касније покушао да стигне и до трећег, али ипак није имао довољно снаге за потпуно чудо - 2:3 (0:2).

Ипак, бодови су заслужено отишли за Лондон, па је екипа Маурисија Покетина сада на три бода заостатка од водећег Ливерпула. Гости су најважнији део посла одрадили средином првог полувремена, када су за само три минута стигли до капиалне предности захваљујући Ерику Ламели и Лукасу Моури.

До трећег поготка се чекало још пола сата игре, а онда је Хари Кејн из другог покушаја матирао Руја Патрисија.

Улога трагичара у последњих пола сата умало је припала Хуану Фојту. Млади Аргентинац је у размаку од 10 минута скривио два једанаестерца. Први је у гол претворио Рубен Невес, а други Раул Хименез. То је дало крила екипи Нуна Еспирита Санта, која је покушала да искорсти лош тренутак гостију и дође до великог изненађења, али ипак није успела.

Арсенал можда игра лепршаво, али Ливерпул у сваком тренутку може да постигне гол, чак и када не бриљира! Редси су на Емирејтсу испустили три бода, пошто је Александар Лаказет седам минута пре краја дао гол за коначаних 1:1 у дербију 11. кола енглеске Премијер лиге.

Неколико дана уочи доласка у Београд момци са Енфилда су показали да су различити у односу на претходне генерације и да би ове сезоне, после толико година чекања, титула првака Енглеске заиста могла да дође на Мерсисајд.

А у чему се видела снага Ливерпула? Па, у томе што су остали непоражени у великом дербију, а противничку мрежу нису затресли ни Садио Мане, ни Мохамед Салах, ни Роберто Фирмино. Очекивано, сва тројица су била стартери вечерас.

Ипак, херој навијача Редса био је капитен Џејмс Милнер у 61. минуту, када је искористио поприлично несигурну интервенцију голмана Лена и није му било тешко да закуца лопту у мрежу.

Е то је већ подсетило на онај стари Арсенал који је нападао и нападао, али на крају није умео да реши утакмицу и нокаутира противника. Јер у првом полувремену Тобџије су нападале као осице.

Међутим, четири минута пре краја утакмице коначно су И присталице домаћег тима добиле прилику да се радују, а тренеру Унаију Емерију исплатила се офанзивна поставка. Александар Лаказет је добио сјајан пас на ивици казненог простора и у препознатљивом стилу заврнуо лопту у супротан угао. Алисон није имао шансе.

А како је почео меч? Већ у четвртом минуту Алисон је морао крајњим напором да интервенише после ударца Александра Лаказета. Имали су добре прилике и Гранит Џака, односно Хенрик Мкитарјану 16. и 17. минуту, а онда је узвратио Ливерпул преко Садија Манеа, али је његов гол поништен због наводног офсајда.

Тек у завршници првог полувремена Ливерпул је почео да се буди, а штопер Вирџил ван Дајк је гађао главом после корнера замало непрецизно поред гола.

Било је јасно да нас и у наставку чека сјајна утакмица, а испоставило се да је вероватно и један од најбољих мечева од почетка сезоне. Ипак, на крају би најзадовољнији могао да буде Манчестер Сити који победом у недељу над Саутемптоном може да избије на прво место. А и Челси би могао да се изједначи са Ливерпулом ако добије Кристал Палас.

Премијер лига, 11. коло:

Вулверхемптон – Тотенхем 2:3 (0:2)
Невес 68п, Хименес 79п – Ламела 27, Мура 30, Кејн 62

Арсенал – Ливерпул 1:1 (0:0)
Лаказет 82 – Милнер 61

Кардиф – Лестер 0:1 (0:0)
Греј 55

Евертон – Брајтон 3:1 (1:1)
Ришарлисон 26, 77, Колеман 50 – Данк 33

Њукасл – Вотфорд 1:0 (0:0)
Перес 65

Вест Хем – Барнли 4:2 (1:1)
Арнаутовић 10, Андерсон 68, 84, Чичарито 90+2 – Гудмундсон 45, Вуд 77

Борнмут – М. Јунајтед 1:2 (1:1)
Вилсон 11 – Марсијал 35, Рашфорд 90+2

Недеља:

16.00 М. Сити – Саутемптон
17.00 Челси – К. Палас

Понедељак:

21.00 Хадерсфилд – Фулам

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар