ИТА: "Вучица" заслужила три, освојила само бод!

Рома у финишу "откинула" бод Фиорентини.  Фудбалери Фиорентине одиграли су нерешено са Ромом 1:1 у мечу 11. кола италијанске Серије А.  Реми Фиорентине и Роме на "Артемио Франкију", којим не могу бити задовољни ни једни, ни други.  Римски син одбранио Вучицу у Фиренци.  Алесандро Флоренци у 85. минуту поништио погодак Веретуа са беле тачке - 1:1.

Фудбал 04.11.2018 | 09:45
ИТА: "Вучица" заслужила три, освојила само бод!
Тим Николе Миленковића је у финишу пропустио шансу да се одвоји на табели управо од "Вучице", али и да дође међу четири најбоље екипе у Италији.

За "Виолу" је Миленковић одиграо цео меч, а дрес Роме је носио Александар Коларов током свих 90. минута.

Фиорентина је повела у 33. минуту голом Веретуа с беле тачке. "Виола" је тада казнила промашај Едина Џека из 22. минута, али је Рома до краја успела да нађе пут до мреже домаћина. 

Заниоло и Жерсон су пропустили још по једну прилику у другом полувремену, пре него што је Алесандро Флоренци поравнао резултат у 85. минуту меча. 

Олсен је убачену лопту избоксовао само до ноге Флоренција, који је натрчао и "жабицу" спровео у мрежу за 1:1. Фиорентина је после 11 кола на шестом месту са 16 бодова, колико има и седмопласирана Рома. 

Фиорентина и Рома подијелили су бодове одигравши 1:1 (1:0) на "Артемио Франкију", а чини се да ремијем не могу бити задовољни ни једни, ни други - домаћи јер их је пет минута дијелило од тријумфа, а гости јер су већим дијелом меча били бољи и заслужили комплетан плијен.

ФИОРЕНТИНА - РОМА 1:1 (1:0)

Прштало је пред голом "виоле" на почетку сусрета, Един Џеко промашио је двије колосалне прилике, а како то по неписаном правилу бива, услиједила је казна.

Ипак, велико је питање да ли је пенал којим је Фиорентина дошла до вођства уопште постојао.

Ђовани Симеоне био је у продору, лопта му је побјегла, голман "вучице" Робин Олсен је уклизао, добио копачком по лицу у контакту, а арбитар Лука Банти досудио је једанаестерац.

Мора се признати, веома дискутабилан.

Бунили су се гости, тражили од Бантија да прегледа снимак, али је он остао при својој одлуци. Жордан Верету био је прецизан и са "креча" погодио за 1:0.

У наставку је ритам био нешто спорији него у првом дијелу. покушавао је тим Еузебија Ди Франческа доћи до гола и коначно успио пет минута прије краја, када је Алесандро Флоренциконачно успио пронаћи пут до мреже, након велике гужве у домаћем шеснаестерцу.

До краја сусрета гости су, очигледно незадовољни само једним бодом, покушали све да забиљеже побједу, али нису успјели. Остало је 1:1.

Фиорентина је водила 52 минута, али није победила. Може се рећи да није ни заслужила, јер је Рома била та која доминирала на Артемио Франкију, па је на крају успела да освоји бод захваљујући темпераметном капитену Алесандру Флоренцију - 1:1 (1:0).

Виола је везала и трећи узастопни реми, а на вечерашњој утакмици је водила захваљујући поготку Веретуа из прилично мршавог пенала. Симеоне је тада налетео на Олсена и пао, а Лука Банти без много оклевања показао на белу тачку. Француз је потом у свом стилу био изузетно хладнокрван са беле тачке.

Преостали део утакмице прошао је у Ромином тражењу изненађења. Нису изабраници Еузебија ди Франческа били превише доминантни, али су у последњих 20 минута утакмице успели озбиљно да стегну обруч око гола младог Албана Лафона, који је на крају лоше реагповао на центаршут са левог бока и лопту послао право на волеј рођеног Римљанина.

Рома суштински не може да буде задовољна бодом, јер јој је ово био трећи првенствени мећ без победе. Вучица је сада на два бода удаљености од Милана и Лација, који већ сутра могу додатно да се одлепе. Исти је случај и са Фјорентином, која ипак има нешто мање амбиције од екипе из главног града Италије.

СЕРИЈА А - 11. КОЛО:

Интер - Ђенова 5:0 (2:0)
/Гаљардини 14, 49, Политано 16, Жоао Марио 90+2, Наинголан 90+3/

Фиорентина - Рома 1:1 (1:0)
/Верету 32 пен - Флоренци 85/

Јувентус - Каљари 3:1 (2:1)
/Дибала 1, Брадарић 39 аутогол, Квадрадо 87 - Жоао Педро 37/

У недјељу:

Лацио - СПАЛ (12.30)
Кјево - Сасуоло (15.00)
Парма - Фрозиноне
Сампдорија - Торино
Болоња - Аталанта (18.00)
Удинезе - Милан (20.30)

Одиграно у петак:

Наполи - Емполи 5:1 (2:0)
/Инсиње 9, Мертенс 38, 64, 90+3, Милик 90 - Капуто 58/

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 31, Интер (+1) 25,Наполи (+1) 25, Милан 18, Лацио 18, Фиорентина (+1) 16, Рома (+1) 16, Сампдорија 15, Сасуоло 15, Торино 14, Ђенова (+1) 14, Каљари (+1) 13, Парма 13, Аталанта 12, СПАЛ 12, Удинезе 9, Болоња 9, Емполи (+1) 6, Форзиноне 5, Кјево -1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар