ITA: "Vučica" zaslužila tri, osvojila samo bod!

Roma u finišu "otkinula" bod Fiorentini.  Fudbaleri Fiorentine odigrali su nerešeno sa Romom 1:1 u meču 11. kola italijanske Serije A.  Remi Fiorentine i Rome na "Artemio Frankiju", kojim ne mogu biti zadovoljni ni jedni, ni drugi.  Rimski sin odbranio Vučicu u Firenci.  Alesandro Florenci u 85. minutu poništio pogodak Veretua sa bele tačke - 1:1.

Fudbal 04.11.2018 | 09:45
ITA: "Vučica" zaslužila tri, osvojila samo bod!
Tim Nikole Milenkovića je u finišu propustio šansu da se odvoji na tabeli upravo od "Vučice", ali i da dođe među četiri najbolje ekipe u Italiji.

Za "Violu" je Milenković odigrao ceo meč, a dres Rome je nosio Aleksandar Kolarov tokom svih 90. minuta.

Fiorentina je povela u 33. minutu golom Veretua s bele tačke. "Viola" je tada kaznila promašaj Edina Džeka iz 22. minuta, ali je Roma do kraja uspela da nađe put do mreže domaćina. 

Zaniolo i Žerson su propustili još po jednu priliku u drugom poluvremenu, pre nego što je Alesandro Florenci poravnao rezultat u 85. minutu meča. 

Olsen je ubačenu loptu izboksovao samo do noge Florencija, koji je natrčao i "žabicu" sproveo u mrežu za 1:1. Fiorentina je posle 11 kola na šestom mestu sa 16 bodova, koliko ima i sedmoplasirana Roma. 

Fiorentina i Roma podijelili su bodove odigravši 1:1 (1:0) na "Artemio Frankiju", a čini se da remijem ne mogu biti zadovoljni ni jedni, ni drugi - domaći jer ih je pet minuta dijelilo od trijumfa, a gosti jer su većim dijelom meča bili bolji i zaslužili kompletan plijen.

FIORENTINA - ROMA 1:1 (1:0)

Prštalo je pred golom "viole" na početku susreta, Edin Džeko promašio je dvije kolosalne prilike, a kako to po nepisanom pravilu biva, uslijedila je kazna.

Ipak, veliko je pitanje da li je penal kojim je Fiorentina došla do vođstva uopšte postojao.

Đovani Simeone bio je u prodoru, lopta mu je pobjegla, golman "vučice" Robin Olsen je uklizao, dobio kopačkom po licu u kontaktu, a arbitar Luka Banti dosudio je jedanaesterac.

Mora se priznati, veoma diskutabilan.

Bunili su se gosti, tražili od Bantija da pregleda snimak, ali je on ostao pri svojoj odluci. Žordan Veretu bio je precizan i sa "kreča" pogodio za 1:0.

U nastavku je ritam bio nešto sporiji nego u prvom dijelu. pokušavao je tim Euzebija Di Frančeska doći do gola i konačno uspio pet minuta prije kraja, kada je Alesandro Florencikonačno uspio pronaći put do mreže, nakon velike gužve u domaćem šesnaestercu.

Do kraja susreta gosti su, očigledno nezadovoljni samo jednim bodom, pokušali sve da zabilježe pobjedu, ali nisu uspjeli. Ostalo je 1:1.

Fiorentina je vodila 52 minuta, ali nije pobedila. Može se reći da nije ni zaslužila, jer je Roma bila ta koja dominirala na Artemio Frankiju, pa je na kraju uspela da osvoji bod zahvaljujući temperametnom kapitenu Alesandru Florenciju - 1:1 (1:0).

Viola je vezala i treći uzastopni remi, a na večerašnjoj utakmici je vodila zahvaljujući pogotku Veretua iz prilično mršavog penala. Simeone je tada naleteo na Olsena i pao, a Luka Banti bez mnogo oklevanja pokazao na belu tačku. Francuz je potom u svom stilu bio izuzetno hladnokrvan sa bele tačke.

Preostali deo utakmice prošao je u Rominom traženju iznenađenja. Nisu izabranici Euzebija di Frančeska bili previše dominantni, ali su u poslednjih 20 minuta utakmice uspeli ozbiljno da stegnu obruč oko gola mladog Albana Lafona, koji je na kraju loše reagpovao na centaršut sa levog boka i loptu poslao pravo na volej rođenog Rimljanina.

Roma suštinski ne može da bude zadovoljna bodom, jer joj je ovo bio treći prvenstveni meć bez pobede. Vučica je sada na dva boda udaljenosti od Milana i Lacija, koji već sutra mogu dodatno da se odlepe. Isti je slučaj i sa Fjorentinom, koja ipak ima nešto manje ambicije od ekipe iz glavnog grada Italije.

SERIJA A - 11. KOLO:

Inter - Đenova 5:0 (2:0)
/Galjardini 14, 49, Politano 16, Žoao Mario 90+2, Naingolan 90+3/

Fiorentina - Roma 1:1 (1:0)
/Veretu 32 pen - Florenci 85/

Juventus - Kaljari 3:1 (2:1)
/Dibala 1, Bradarić 39 autogol, Kvadrado 87 - Žoao Pedro 37/

U nedjelju:

Lacio - SPAL (12.30)
Kjevo - Sasuolo (15.00)
Parma - Frozinone
Sampdorija - Torino
Bolonja - Atalanta (18.00)
Udineze - Milan (20.30)

Odigrano u petak:

Napoli - Empoli 5:1 (2:0)
/Insinje 9, Mertens 38, 64, 90+3, Milik 90 - Kaputo 58/

TABELA: Juventus (+1) 31, Inter (+1) 25,Napoli (+1) 25, Milan 18, Lacio 18, Fiorentina (+1) 16, Roma (+1) 16, Sampdorija 15, Sasuolo 15, Torino 14, Đenova (+1) 14, Kaljari (+1) 13, Parma 13, Atalanta 12, SPAL 12, Udineze 9, Bolonja 9, Empoli (+1) 6, Forzinone 5, Kjevo -1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar