Тринкијери: Сутра улазимо у салу и бацамо кључ!

Партизанов тренер сликовито објашњавао чиме је био задовољан на свом дебију, а чиме није. Говорио и о појединачном учинку и о својој "нелогичној" одлуци да већ у суботу седне на клупу.

Кошарка 04.11.2018 | 14:30
Тринкијери: Сутра улазимо у салу и бацамо кључ!
Андреа Тринкијери је дебитовао на клупи Партизана и његов тим је значајним тријумфом реаговао на узастопне поразе.

На гостовању до вечерас перфектној Меги у Сремској Митровици, црно-бели су савладали тим Дејана Милојевића и нанели му први пораз ове сезоне.

Иако је Италијан после меча говорио и о грешкама свог састав, истакао је да је направљен први, јако важан заједнички корак.

"Имао сам другу идеју пре ове утакмице. Желео сам да у мојим утакмицама Партизан игра добру кошарку, а оно данас што смо играли није кошарка. Жао ми је, то сам и играчима играо. Далеко је од стандарда који морамо имати, али постоји толико 'али'... Имали смо серију пораза, тешко је играти овде. Мега је на 5-0, игра специјалну кошарку. Мораш имати концентрацију и мораш имати идеју како да играш са њима", изјавио је Италијан на конференцији за новинаре после утакмице.

"Срећан сам због својих играча. Морам сигурно пуно бољи посао да направим. Ово је земља кошарке, морамо да играмо кошарку, не нешто слично. То је само почетак. Сваки пут крене првим кораком. Било је важно да окренем моменат, то смо урадили, били смо мало бољи у одбрани, катастрофални у скоку", додао је он.

Тринкијери је сликовито објаснио чиме је највише незадовлљан.

"Имам двоје деце, од 10 и 7 година и мислим да би моји боље заградили (скок) него моји играчи, а ја сам крив, ваљда нисам то боље објаснио. Сутра ћемо ући у салу, бацићемо кључ и изаћи ћемо када будемо мало боље заграђивали".

Ипак, извлачећи позитивне закључке, Италијан је рекао да је његова екипа изгледала "мало више као тим" него до сада.

"Има позитивних ствари, није то све негативно. Ја сам јако, јако захтеван. Прво према себи, а онда према својим играчима. Вања је играо као капитен. Мало се опустио на крају и на томе морамо да радимо. Сви су пробали нешто да дају. Неки играчи још нису схватили колико је тешко у овој средини играти. Ово је тврда, тврда лига... Неки играчи су се при првом контакту 'растопили' и на томе морамо да радимо". 

"Према мом мишљењу, екипа има два МВП-а. То су Амар Гегић и Банџа Си. Амар Гегић је окренуо одбрану, али је направио пет глупих фаулова, јер није научен колико може да буде важан за нашу екипу. Банџа је погодио оно што Американци зову 'даггерс'. Нож у леђа, када треба да затвориш утакмицу... Идемо даље, то је борба сваки дан. Ово је млада екипа, жељна екипа... У овом тренутку нисмо бољи ни од кога. Данас смо добили на тактику, на неки 'гембл', али морали смо да почнемо".

Упитан да ли осећа притисак због велике пажње и оптимизма који је међу навијачима пробудио његов долазак, Тринкијери је рекао да је свестан својих могућности и да може да гарантује само рад.

Такође, говорио је и о "повратку Партизана на мапу".

"Знам да нисам Хари Потер. Немам чаробни штапић. Осећам се јако одговорно. После пуно година у којима је било тешко бити навијач Партизана, сигурно је да имамо клуб, иако још немамо такву екипу какву они (навијачи) вреде, али од нечега мораш да почнеш. Годинама овај клуб није могао да мисли да је озбиљан, а не желим да причам ко је крив, ко није крив, ко сам ја да то кажем? Сад морам да ставим Партизан на мапу и ко ми у може помоћи? Моји играчи, мој клуб и ови фантастични навијачи".

Тринкијери се није сагласио са оценом да је дворана "Пинки" у Сремској Митровици била пуна због њега.

"Није због мене, већ због овога", рекао је Партизанов тренер, показујући на грб.

"То је институција. Сви осећају да се може нешто десиити. И не знам да ли ће се то нешто десити, али знам да ћу све од себе дати".

Италијан је говорио и о одлуци да дан након промоције седне на клупу.

"Нисам упознао доброг генерала који стоји иза војника. Нема никакве кошаркашке логике да ја водим ову утакмицу. Комплетно је ирационално да водим после једног тренинга, али осетио сам да екипи треба заштита. Рекао сам им да сам ту да им помогнем и само зато сам дошао и исто бих рекао да сам изгубио. Нема логике, нормално се дође после шест, седам тренинга, а сада сам осетио да је потребно да неко стане уз екипу", поручио је Итаљиан, након своје прве утакмице у Партизану.

"Пејџу сам поклонио минуте, он то зна"

"Ако нисмо спремни да преживимо гршеке изгубићемо сваку утакмицу. Желим да сви успеју да емотивно помогну овој екипи. Данас сте видели да су неки играчи сами изашли из утакмице. Пејџ је играо супер, промашио је два шута и 'изашао', као да га нема. Чак сам га превише оставио на терену. Није толико завредео, али морам осетити играча. Рекао сам му да сам му поклонио неке минуте, али сутра је тренинг и идемо даље", рекао је Тринкијери.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар