Trinkijeri: Sutra ulazimo u salu i bacamo ključ!

Partizanov trener slikovito objašnjavao čime je bio zadovoljan na svom debiju, a čime nije. Govorio i o pojedinačnom učinku i o svojoj "nelogičnoj" odluci da već u subotu sedne na klupu.

Košarka 04.11.2018 | 14:30
Trinkijeri: Sutra ulazimo u salu i bacamo ključ!
Andrea Trinkijeri je debitovao na klupi Partizana i njegov tim je značajnim trijumfom reagovao na uzastopne poraze.

Na gostovanju do večeras perfektnoj Megi u Sremskoj Mitrovici, crno-beli su savladali tim Dejana Milojevića i naneli mu prvi poraz ove sezone.

Iako je Italijan posle meča govorio i o greškama svog sastav, istakao je da je napravljen prvi, jako važan zajednički korak.

"Imao sam drugu ideju pre ove utakmice. Želeo sam da u mojim utakmicama Partizan igra dobru košarku, a ono danas što smo igrali nije košarka. Žao mi je, to sam i igračima igrao. Daleko je od standarda koji moramo imati, ali postoji toliko 'ali'... Imali smo seriju poraza, teško je igrati ovde. Mega je na 5-0, igra specijalnu košarku. Moraš imati koncentraciju i moraš imati ideju kako da igraš sa njima", izjavio je Italijan na konferenciji za novinare posle utakmice.

"Srećan sam zbog svojih igrača. Moram sigurno puno bolji posao da napravim. Ovo je zemlja košarke, moramo da igramo košarku, ne nešto slično. To je samo početak. Svaki put krene prvim korakom. Bilo je važno da okrenem momenat, to smo uradili, bili smo malo bolji u odbrani, katastrofalni u skoku", dodao je on.

Trinkijeri je slikovito objasnio čime je najviše nezadovlljan.

"Imam dvoje dece, od 10 i 7 godina i mislim da bi moji bolje zagradili (skok) nego moji igrači, a ja sam kriv, valjda nisam to bolje objasnio. Sutra ćemo ući u salu, bacićemo ključ i izaći ćemo kada budemo malo bolje zagrađivali".

Ipak, izvlačeći pozitivne zaključke, Italijan je rekao da je njegova ekipa izgledala "malo više kao tim" nego do sada.

"Ima pozitivnih stvari, nije to sve negativno. Ja sam jako, jako zahtevan. Prvo prema sebi, a onda prema svojim igračima. Vanja je igrao kao kapiten. Malo se opustio na kraju i na tome moramo da radimo. Svi su probali nešto da daju. Neki igrači još nisu shvatili koliko je teško u ovoj sredini igrati. Ovo je tvrda, tvrda liga... Neki igrači su se pri prvom kontaktu 'rastopili' i na tome moramo da radimo". 

"Prema mom mišljenju, ekipa ima dva MVP-a. To su Amar Gegić i Bandža Si. Amar Gegić je okrenuo odbranu, ali je napravio pet glupih faulova, jer nije naučen koliko može da bude važan za našu ekipu. Bandža je pogodio ono što Amerikanci zovu 'daggers'. Nož u leđa, kada treba da zatvoriš utakmicu... Idemo dalje, to je borba svaki dan. Ovo je mlada ekipa, željna ekipa... U ovom trenutku nismo bolji ni od koga. Danas smo dobili na taktiku, na neki 'gembl', ali morali smo da počnemo".

Upitan da li oseća pritisak zbog velike pažnje i optimizma koji je među navijačima probudio njegov dolazak, Trinkijeri je rekao da je svestan svojih mogućnosti i da može da garantuje samo rad.

Takođe, govorio je i o "povratku Partizana na mapu".

"Znam da nisam Hari Poter. Nemam čarobni štapić. Osećam se jako odgovorno. Posle puno godina u kojima je bilo teško biti navijač Partizana, sigurno je da imamo klub, iako još nemamo takvu ekipu kakvu oni (navijači) vrede, ali od nečega moraš da počneš. Godinama ovaj klub nije mogao da misli da je ozbiljan, a ne želim da pričam ko je kriv, ko nije kriv, ko sam ja da to kažem? Sad moram da stavim Partizan na mapu i ko mi u može pomoći? Moji igrači, moj klub i ovi fantastični navijači".

Trinkijeri se nije saglasio sa ocenom da je dvorana "Pinki" u Sremskoj Mitrovici bila puna zbog njega.

"Nije zbog mene, već zbog ovoga", rekao je Partizanov trener, pokazujući na grb.

"To je institucija. Svi osećaju da se može nešto desiiti. I ne znam da li će se to nešto desiti, ali znam da ću sve od sebe dati".

Italijan je govorio i o odluci da dan nakon promocije sedne na klupu.

"Nisam upoznao dobrog generala koji stoji iza vojnika. Nema nikakve košarkaške logike da ja vodim ovu utakmicu. Kompletno je iracionalno da vodim posle jednog treninga, ali osetio sam da ekipi treba zaštita. Rekao sam im da sam tu da im pomognem i samo zato sam došao i isto bih rekao da sam izgubio. Nema logike, normalno se dođe posle šest, sedam treninga, a sada sam osetio da je potrebno da neko stane uz ekipu", poručio je Italjian, nakon svoje prve utakmice u Partizanu.

"Pejdžu sam poklonio minute, on to zna"

"Ako nismo spremni da preživimo gršeke izgubićemo svaku utakmicu. Želim da svi uspeju da emotivno pomognu ovoj ekipi. Danas ste videli da su neki igrači sami izašli iz utakmice. Pejdž je igrao super, promašio je dva šuta i 'izašao', kao da ga nema. Čak sam ga previše ostavio na terenu. Nije toliko zavredeo, ali moram osetiti igrača. Rekao sam mu da sam mu poklonio neke minute, ali sutra je trening i idemo dalje", rekao je Trinkijeri.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar