Звезда пред Ливерпул побиједила и избјегла повреде!

Звезда казнила промашаје Пролетера и победила у Новом Саду! Фудбалери Црвене звезде победили су Пролетер у мечу 15. кола Суперлиге Србије са 2:0 на гостујућем терену у Новом Саду.  Пролетер немоћан против црвено-белих по очајном терену новосадског "Карађорђа".

Фудбал 04.11.2018 | 08:15
Звезда пред Ливерпул побиједила и избјегла повреде!
Лоше прво и далеко боље друго полувреме су главни утисак утакмице у којој је Пролетер пружио заиста добар отпор првопласираном тиму Суперлиге.

Звезда је с друге стране казнила промашаје Пролетера и на лошем терену стадиона "Карађорђе" аутоголом Андрејевића и голом Бена решила питање победника.

Ни Звезда ни Пролетер нису стварали шансе на лошем терену стадиона "Карађорђе" па не чуди што је првих 45. минута протекло без икаквих већих узбуђења. 

Па ипак, виђен је гол. Звезда је без шансе повела у деветом минуту када је Лоренцо Ебисилио прошао по десној страни, убацио до петерца где је Аександар Андрејевић неспретно реаговао и од његове ноге се лопта одбила у мрежу. 

Почетак меча обележило је и више прекида, да би га после гола игра била монотона уз тек понеку полушансу. 

Пролетер је прву имао у 15. минуту када је Вујаклија заустављен, а Звезда ни после тога није имала много проблема да сачува свој гол. 

Домаћин је у 36. минуту пробао комбинацијом Танасин-Вујаклија да запрети, али је опасност отклонио голман београдских црвено-белих Зоран Поповић. 

Чоловић је у самом финишу полувремена могао да донесе изједначење Пролетеру када је извео добар слободан ударац у 45. минуту са десне стране. 

Послао је лопту преко живог зида, али и поред гола и до одмора је остало 0:1 за Црвену зведу.

Наставак меча је донео и бољи фудбал. Наговестио га је већ у 50. минуту Стојковић убацивањем у простор после паса Крстичића и шутем који су одбранили и Весић и статива. 

Пролетер је након тога напао нешто конкретније и то могао да искористи Човић када је главом шутирао мало преко гола Поповића у 55. минуту. 

Само минут касније стигла је казна. Још једном се убацио Стојковић, близу њега је био Бен, бек Звезде је одложио лопту Бену који шутира са шест, седам метара и повећава предност Звезде на 2:0. 

Пролетер се после тога није предавао. То су потврдили ударци Мићића и нарочито Шћепановића у 70. минуту. 

Танасин је центрирао, лопта је у казненом простору стигла до Шћепановића који из одличне позиције шутира високо, тек толико да окрзне пречку гола Звезде. 

Пролетер је успео и да постигне гол. У 79. минуту је Човић скочио и ударцем главом погодио мрежу, али је пред голом Поповића био Вујаклија. Био је у офсајду и сметао је голману домаћих па је гол поништен. 

Драган Радојичић, шеф струке Пролетера је након тога протестовао као и играчи домаће екипе, а због протеста је искључен неко из стручног штаба домаћих. 

Након тога није било много узбуђења па је Звезда уписала нову победу којом је дошла до 43 бода и остаје на првом месту. Пролетер је на петом месту са 23 сакупљена бода.

Један успешан низ морао је да буде прекинут ове суботе, а по очекивањима, био је то Пролетеров. 

Дебитант у Суперлиги Србије имао је пет везаних победа пред дуел са водећом Црвеном звездом, међутим, није успео да направи сензацију, па је актуелни шампион уписао и седму узастопну "тројку", а укупно 14. у 15 кола домаћег првенства.

ПРОЛЕТЕР - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:1).

Очајан терен утицао је на квалитет утакмице, тако да није виђено много узбуђења нити акција вредних помена. Играчи су више водили рачуна да се не повреде и не погреше, него што су могли да се опусте и играју за публику.

Александар Андрејевић, ипак, у 9. минуту није успео да остане довољно концентриса и процени како ће лопта одскочити, па је после продора Ебисилија и додавања ка Павкову, неспретном реакцијом послао лопту у мрежу свог гола.

Било је то једино вредно помена у првом полувремену, евентуално да додамо и покушај Стефана Чоловића из "слободњака" у 45. минуту, када је лопта прошла мало поред гола.

И по повратку са одмора виђена је слична слика, а питање победника постало је решено после другог поготка црвено-белих. У 56. минуту стрелац је био Ел Фарду Бен, који је лепо реаговао и шутирао из прве пошто је Филипу Стојковићу побегла лопта после сјајног додавања Марка Марина кроз средину Пролетерове одбране. 

Иако нису приказали игру вредну похвала, црвено-бели су у Новом Саду испунили циљ. Уписали су још једну победу и увећали разлику у односу на најближе пратиоце, задржали су одличну атмосферу пред утакмицу 4. кола Лиге шампиона са Ливерпулом у Београду (уторак, 18.55, пренос на ТВ Арена Спорт) и избегли нове повреде на веома лошем терену.

Остаје само питање да ли ће састав који је Владан Милојевић извео на терен од првог минута почети и у уторак, уз промену на голу јер Милана Борјана није било у протоколу ове суботе, па је мрежу чувао Зоран Поповић. Изостао је и Душан Јованчић, који се налази у доброј форми, док је Ричмонд Боаћи од раније повређен и он је једини за ког се сигурно зна да неће моћи на мегдан Ливерпулу.

ПРОЛЕТЕР: Весић – Танасин, Андрејевић, Ламбулић, Ћуковић (74. Митровић) – Букорац (60. Шћепановић), Мићић – Чоловић, Човић, Новаковић (60. Миросављев) – Вујаклија

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић – Стојковић, Савић, Дегенек, Родић (80. Гобељић) – Јовичић, Крстичић – Бен, Ебисилио (46. Чаушић), Марин (59. Срнић) – Павков.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар