Zvezda pred Liverpul pobijedila i izbjegla povrede!

Zvezda kaznila promašaje Proletera i pobedila u Novom Sadu! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Proleter u meču 15. kola Superlige Srbije sa 2:0 na gostujućem terenu u Novom Sadu.  Proleter nemoćan protiv crveno-belih po očajnom terenu novosadskog "Karađorđa".

Fudbal 04.11.2018 | 08:15
Zvezda pred Liverpul pobijedila i izbjegla povrede!
Loše prvo i daleko bolje drugo poluvreme su glavni utisak utakmice u kojoj je Proleter pružio zaista dobar otpor prvoplasiranom timu Superlige.

Zvezda je s druge strane kaznila promašaje Proletera i na lošem terenu stadiona "Karađorđe" autogolom Andrejevića i golom Bena rešila pitanje pobednika.

Ni Zvezda ni Proleter nisu stvarali šanse na lošem terenu stadiona "Karađorđe" pa ne čudi što je prvih 45. minuta proteklo bez ikakvih većih uzbuđenja. 

Pa ipak, viđen je gol. Zvezda je bez šanse povela u devetom minutu kada je Lorenco Ebisilio prošao po desnoj strani, ubacio do peterca gde je Aeksandar Andrejević nespretno reagovao i od njegove noge se lopta odbila u mrežu. 

Početak meča obeležilo je i više prekida, da bi ga posle gola igra bila monotona uz tek poneku polušansu. 

Proleter je prvu imao u 15. minutu kada je Vujaklija zaustavljen, a Zvezda ni posle toga nije imala mnogo problema da sačuva svoj gol. 

Domaćin je u 36. minutu probao kombinacijom Tanasin-Vujaklija da zapreti, ali je opasnost otklonio golman beogradskih crveno-belih Zoran Popović. 

Čolović je u samom finišu poluvremena mogao da donese izjednačenje Proleteru kada je izveo dobar slobodan udarac u 45. minutu sa desne strane. 

Poslao je loptu preko živog zida, ali i pored gola i do odmora je ostalo 0:1 za Crvenu zvedu.

Nastavak meča je doneo i bolji fudbal. Nagovestio ga je već u 50. minutu Stojković ubacivanjem u prostor posle pasa Krstičića i šutem koji su odbranili i Vesić i stativa. 

Proleter je nakon toga napao nešto konkretnije i to mogao da iskoristi Čović kada je glavom šutirao malo preko gola Popovića u 55. minutu. 

Samo minut kasnije stigla je kazna. Još jednom se ubacio Stojković, blizu njega je bio Ben, bek Zvezde je odložio loptu Benu koji šutira sa šest, sedam metara i povećava prednost Zvezde na 2:0. 

Proleter se posle toga nije predavao. To su potvrdili udarci Mićića i naročito Šćepanovića u 70. minutu. 

Tanasin je centrirao, lopta je u kaznenom prostoru stigla do Šćepanovića koji iz odlične pozicije šutira visoko, tek toliko da okrzne prečku gola Zvezde. 

Proleter je uspeo i da postigne gol. U 79. minutu je Čović skočio i udarcem glavom pogodio mrežu, ali je pred golom Popovića bio Vujaklija. Bio je u ofsajdu i smetao je golmanu domaćih pa je gol poništen. 

Dragan Radojičić, šef struke Proletera je nakon toga protestovao kao i igrači domaće ekipe, a zbog protesta je isključen neko iz stručnog štaba domaćih. 

Nakon toga nije bilo mnogo uzbuđenja pa je Zvezda upisala novu pobedu kojom je došla do 43 boda i ostaje na prvom mestu. Proleter je na petom mestu sa 23 sakupljena boda.

Jedan uspešan niz morao je da bude prekinut ove subote, a po očekivanjima, bio je to Proleterov. 

Debitant u Superligi Srbije imao je pet vezanih pobeda pred duel sa vodećom Crvenom zvezdom, međutim, nije uspeo da napravi senzaciju, pa je aktuelni šampion upisao i sedmu uzastopnu "trojku", a ukupno 14. u 15 kola domaćeg prvenstva.

PROLETER - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:1).

Očajan teren uticao je na kvalitet utakmice, tako da nije viđeno mnogo uzbuđenja niti akcija vrednih pomena. Igrači su više vodili računa da se ne povrede i ne pogreše, nego što su mogli da se opuste i igraju za publiku.

Aleksandar Andrejević, ipak, u 9. minutu nije uspeo da ostane dovoljno koncentrisa i proceni kako će lopta odskočiti, pa je posle prodora Ebisilija i dodavanja ka Pavkovu, nespretnom reakcijom poslao loptu u mrežu svog gola.

Bilo je to jedino vredno pomena u prvom poluvremenu, eventualno da dodamo i pokušaj Stefana Čolovića iz "slobodnjaka" u 45. minutu, kada je lopta prošla malo pored gola.

I po povratku sa odmora viđena je slična slika, a pitanje pobednika postalo je rešeno posle drugog pogotka crveno-belih. U 56. minutu strelac je bio El Fardu Ben, koji je lepo reagovao i šutirao iz prve pošto je Filipu Stojkoviću pobegla lopta posle sjajnog dodavanja Marka Marina kroz sredinu Proleterove odbrane. 

Iako nisu prikazali igru vrednu pohvala, crveno-beli su u Novom Sadu ispunili cilj. Upisali su još jednu pobedu i uvećali razliku u odnosu na najbliže pratioce, zadržali su odličnu atmosferu pred utakmicu 4. kola Lige šampiona sa Liverpulom u Beogradu (utorak, 18.55, prenos na TV Arena Sport) i izbegli nove povrede na veoma lošem terenu.

Ostaje samo pitanje da li će sastav koji je Vladan Milojević izveo na teren od prvog minuta početi i u utorak, uz promenu na golu jer Milana Borjana nije bilo u protokolu ove subote, pa je mrežu čuvao Zoran Popović. Izostao je i Dušan Jovančić, koji se nalazi u dobroj formi, dok je Ričmond Boaći od ranije povređen i on je jedini za kog se sigurno zna da neće moći na megdan Liverpulu.

PROLETER: Vesić – Tanasin, Andrejević, Lambulić, Ćuković (74. Mitrović) – Bukorac (60. Šćepanović), Mićić – Čolović, Čović, Novaković (60. Mirosavljev) – Vujaklija

CRVENA ZVEZDA: Popović – Stojković, Savić, Degenek, Rodić (80. Gobeljić) – Jovičić, Krstičić – Ben, Ebisilio (46. Čaušić), Marin (59. Srnić) – Pavkov.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar