ПЛ: Нова побједа Муриња у "Фергијевом времену" - 92'!

Рашфорд у 92. минуту спасао Јунајтед у Борнмуту! Поготком Маркуса Рашфорда у другом минуту надокнаде фудбалери Манчестер јунајтеда савладали су у гостима Борнмут са 2:1.  После Њукасла, Јунајтед је као у време Алекса Фергусона стигао до преокрета и против Борнмута.

Фудбал 04.11.2018 | 08:00
ПЛ: Нова побједа Муриња у "Фергијевом времену" - 92'!
Јунајтед је у 11. колу Премијер лиге направио преокрет пошто је губио у првом полувремену и наставио да поправља форму после ужасног старта сезоне.

После неколико прилика, екипа Едија Хауа је стигла до вођства након одличне акције – одбрана гостију је касно изашла после прекида, лопта је дошла до Станисласа на десном боку, који је идеално послужио Калума Вилсона за вођство Борнмута. 

До тог тренутка домаћин је пропустио неколико прилика, уследио је период боље игре Јунајтеда који у 35. минуту долази до изједначења. 

Лепу акцију одиграли су Хуан Мата и Алексис Санчес, Чилеанац је вратио повратну до Антонија Марсијала који је наставио голгетерску серију. 

Играчи у розе дресовима били су надмоћнији у наставку, фантастичне прилике имали су резервисти Маркус Рашфорд, Андер Ерера и Џеси Лингард, али су мреже мировале све до самог финиша. 

Тада је Рашфорд искористио збуњеност одбране Борнмута и уз много среће искористио асистенцију Пола Погбе за коначних 2.1. 

Српски репрезентативац Немања Матић одиграо је читав меч за Јунајтед. 

После овог тријумфа екипа Жозеа Муриња скочила је на седмо место са 20 бодова, колико има и шестопласирани Борнмут.

Још једна победа Жозеа Муриња у таковзаном "Фергијевом времену"!

Пре месец дана на "Олд трафорду", његов тим губио је 0:2 до 70. минута и забележио победу голом Алексиса Санчеза у надокнади времена.

Ове суботе на отварању 11. кола Премијер лиге било је нерешено на "Дин корту" до другог минута надокнаде, када је сналажљиви Маркус Рашфорд успео грудима да прими центаршут Пола Погбе са леве стране и хладнокрвно подели два "лажњака" Асмиру Беговићу и збуњеној одбрани домаћих, а онда закуца лопту у мрежу за коначних:

Борнмут - Манчестер јунајтед 1:2 (1:1)!

Борнмут (6-2-2) је у утакмицу ушао са два бода више од Јунајтеда (5-2-3) и био 6. на табели до 92. минута, када је Рашфорд донео "ђаволима" пету победу у последњих шест мечева са "трешњицама". Клуб са југа Енглеске победио је славног ривала у првом окршају у Премијер лиги, у децембру 2015, а од тада скор је 0-1-5.

Храбар и борбен састав менаџера Едија Хаува морао је да има бар два гола предности после првог полувремена, у ком је малокрвна Мурињова поставу играла као да прижељкује нови неуспех и отказ нервозном шефу, али...

Рајан Фрејзер истрчао је сам пред Давида Де Хеу већ у 4. минуту и дао себи прејак фор улево, одакле није успео да савлада Шпанца, након чега је Џуниор Станислас пропустио велику прилику, па у 11. минуту асистирао Калуму Вилсону за вођство које никога на "Дину" није изненадило - па ни Муриња.

Иако ће асистенција бити уписана Станисласу, важно је напоменути пас 21-годишњег везисте Луиса Кука у зачетку те акције, који је буквално "поцепао" одбрану Јунајтеда и учинио да остатак акције буде рутина.

Станислас је имао још једну шансу после тога да повиси на 2:0 и, када није, било је 1:1.

Из прве праве акције на утакмици, Алексис Санчез одиграо је савршен пас у 35. минуту за Антонија Марсијала, ком није било тешко да савлада Беговића и казни "трешњице" за пропуштено до тада.

Мурињо је немо гледао и записивао запажања у нотес, а када је вратио екипу на друго полувреме - била је то и друга прича. Нарочито од 56. минута када је Португалац одлучио да направи дуплу измену и невидљивог Фреда и несигурног Хуана Мату замени Маркусом Рашфордом и Андером Ерером.

Беговић је у 55. минуту скинуо зицер Луку Шоу, који је истрчао сам пред њега, пет минута касније одбранио је ударац Санчеза главом, да би после пречке коју је директно из слободног ударца погодио Ешли Јанг остало несхватљиво како Рашфорд и Ромелу Лукаку нису успели да "врате" лопту у гол.

Прво је Рашфорд "примио" одбитак на пет метара и потпуно неометан напуцао пожртвованог Нејтана Акеа, а онда Лукаку још један одбитак није успео коленима да "претера" преко линије. Недостајала је једна трећина обима лопте, па је Стив Кук стигао да забележи интервенцију утакмице.

Када је у 66. минуту и Ерера имао колосалну шансу за гол, Хау је морао да реагује и раговао је одлично - младог и разиграног Луиса Кука заменио је одговорним Деном Гослингом, чији је улазак зауставио серију напада гостију и то је, како обично бива, значило шансу на другој страни.

Ове сезоне непрепознатљиви Де Хеа забележио је у 81. минуту злата вредну одбрану на опасан ударац Девида Брукса и "позвао" саиграче да одговоре, што се и догодило.

И трећа Мурињова измена донела је добро екипи, Џес Лингард одиграо је последњих 15 минута уместо Санчеза и поделио страшну асистенцију Рашфорду у 91. за шансу који млади ас није искористио, а потом у 92. учествовао у акцији у којој је Погба левом ногом послао "диригован" центаршут на "другу" стативу и омогућио Рашфорду да се искупи за све до тада - 1:2!

После свега, остало је дискутабилно да ли је у драматичној завршници Јунајтед освојио или Борнмут изгубио два бода, јер... Без обзира на то што ова два клуба ни у чему нису упоредива, после свега виђеног на старту сезоне 2018-19 мало шта је говорило у прилог претпоставци да је Борнмут аутсајдер против Јунајтеда.

А, требало бии да буде аутсајдер, о чему говори и податак да су шесторица најскупљих фудбалера у историји Борнмута, Лерма (28 милиона евра), Нејтан Аке (22,8), Џордон Ајб (18), Беник Афобе (13,3), Дијего Рико (12) и Асмир Беговић (11,5) збирно плаћени као Погба - 105 милиона евра.

Хаув (40) је као менаџер Борнмута и Саутемптона довео 27 играча за укупно 191 милион евра, односно 7,1 милион просечно по трансферу. Мурињо (55), међутим, на конту има трошак од милијарду и 520 милиона евра за округло стотину појачања, која су у просеку коштала 15,2 милиона евра.

Борнмут на плате играча ове сезоне потрошио је 80, а Јунајтед чак 336 милиона евра.

Мурињо је навикао да ради под притиском, који некада и сам свесно ствара, али далеко од тога да му је било пријатно пред гостовање екипи која је у претходна четири кола освојила 10 од могућих 12 бодова. Португалац је у Борнмут понео само две победе из последњих осам утакмица у свим такмичењима, оствареним на "Олд трафорду" против Њукасла и Евертона, па би данашњи преокрет могао да буде један од пресудних уколико сезона 2018-19 донесе нешто добро клубу, екипи и њему самом.

Резултати:

субота

Борнмут - Манчестер јунајтед 1:2 (1:1)
/Вилсон 11 - Марсијал 35, Рашфорд 90+2/

Кардиф - Лестер 0:1 (0:0)
/Греј 55/

Евертон - Брајтон 3:1 (1:1)
/Ричарлисон 26, 77, Колмен 50 - Данк 34/

Њукасл - Вотфорд 1:0 (0:0)
/Пезер 65/

Вест Хем - Барнли 4:2 (1:1)
/Арнаутовић 11, Андерсон 68, 84, Чичарито 90+2 - Гудмундсон 45, Ву 77/

Арсенал - Ливерпул 1:1 (0:0)
/Лаказет 82 - Милнер 61/

Вулверхемптон - Тотенхем 2:3 (0:2)
/Невес пен 68, Хименез пен 79 - Ламела 27, Моура 30, Кејн 61/

У недељу:

Манчестер сити - Саутемптон (16.00)
Челси - Кристал Палас (17.00)
Хадерсфилд - Фулам (21.00)

ТАБЕЛА: Ливерпул 27, Манчестер сити (-1) 26, Челси (-1) 24, Тотенхем 24, Арсенал 23, Борнмут 20, Манчестер јунајтед 20, Вотфорд 19, Евертон 18, Лестер 16, Вулверхемптон 15, Брајтон 14, Вест Хем 11, Кристал Палас (-1) 8, Барнли 8, Саутемптон (-1) 7, Њукасл 6, Кардиф 5, Фулам (-1) 5, Хадерсфилд (-1) 3.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар