PL: Nova pobjeda Murinja u "Fergijevom vremenu" - 92'!

Rašford u 92. minutu spasao Junajted u Bornmutu! Pogotkom Markusa Rašforda u drugom minutu nadoknade fudbaleri Mančester junajteda savladali su u gostima Bornmut sa 2:1.  Posle Njukasla, Junajted je kao u vreme Aleksa Fergusona stigao do preokreta i protiv Bornmuta.

Fudbal 04.11.2018 | 08:00
PL: Nova pobjeda Murinja u "Fergijevom vremenu" - 92'!
Junajted je u 11. kolu Premijer lige napravio preokret pošto je gubio u prvom poluvremenu i nastavio da popravlja formu posle užasnog starta sezone.

Posle nekoliko prilika, ekipa Edija Haua je stigla do vođstva nakon odlične akcije – odbrana gostiju je kasno izašla posle prekida, lopta je došla do Stanislasa na desnom boku, koji je idealno poslužio Kaluma Vilsona za vođstvo Bornmuta. 

Do tog trenutka domaćin je propustio nekoliko prilika, usledio je period bolje igre Junajteda koji u 35. minutu dolazi do izjednačenja. 

Lepu akciju odigrali su Huan Mata i Aleksis Sančes, Čileanac je vratio povratnu do Antonija Marsijala koji je nastavio golgetersku seriju. 

Igrači u roze dresovima bili su nadmoćniji u nastavku, fantastične prilike imali su rezervisti Markus Rašford, Ander Erera i Džesi Lingard, ali su mreže mirovale sve do samog finiša. 

Tada je Rašford iskoristio zbunjenost odbrane Bornmuta i uz mnogo sreće iskoristio asistenciju Pola Pogbe za konačnih 2.1. 

Srpski reprezentativac Nemanja Matić odigrao je čitav meč za Junajted. 

Posle ovog trijumfa ekipa Žozea Murinja skočila je na sedmo mesto sa 20 bodova, koliko ima i šestoplasirani Bornmut.

Još jedna pobeda Žozea Murinja u takovzanom "Fergijevom vremenu"!

Pre mesec dana na "Old trafordu", njegov tim gubio je 0:2 do 70. minuta i zabeležio pobedu golom Aleksisa Sančeza u nadoknadi vremena.

Ove subote na otvaranju 11. kola Premijer lige bilo je nerešeno na "Din kortu" do drugog minuta nadoknade, kada je snalažljivi Markus Rašford uspeo grudima da primi centaršut Pola Pogbe sa leve strane i hladnokrvno podeli dva "lažnjaka" Asmiru Begoviću i zbunjenoj odbrani domaćih, a onda zakuca loptu u mrežu za konačnih:

Bornmut - Mančester junajted 1:2 (1:1)!

Bornmut (6-2-2) je u utakmicu ušao sa dva boda više od Junajteda (5-2-3) i bio 6. na tabeli do 92. minuta, kada je Rašford doneo "đavolima" petu pobedu u poslednjih šest mečeva sa "trešnjicama". Klub sa juga Engleske pobedio je slavnog rivala u prvom okršaju u Premijer ligi, u decembru 2015, a od tada skor je 0-1-5.

Hrabar i borben sastav menadžera Edija Hauva morao je da ima bar dva gola prednosti posle prvog poluvremena, u kom je malokrvna Murinjova postavu igrala kao da priželjkuje novi neuspeh i otkaz nervoznom šefu, ali...

Rajan Frejzer istrčao je sam pred Davida De Heu već u 4. minutu i dao sebi prejak for ulevo, odakle nije uspeo da savlada Španca, nakon čega je Džunior Stanislas propustio veliku priliku, pa u 11. minutu asistirao Kalumu Vilsonu za vođstvo koje nikoga na "Dinu" nije iznenadilo - pa ni Murinja.

Iako će asistencija biti upisana Stanislasu, važno je napomenuti pas 21-godišnjeg veziste Luisa Kuka u začetku te akcije, koji je bukvalno "pocepao" odbranu Junajteda i učinio da ostatak akcije bude rutina.

Stanislas je imao još jednu šansu posle toga da povisi na 2:0 i, kada nije, bilo je 1:1.

Iz prve prave akcije na utakmici, Aleksis Sančez odigrao je savršen pas u 35. minutu za Antonija Marsijala, kom nije bilo teško da savlada Begovića i kazni "trešnjice" za propušteno do tada.

Murinjo je nemo gledao i zapisivao zapažanja u notes, a kada je vratio ekipu na drugo poluvreme - bila je to i druga priča. Naročito od 56. minuta kada je Portugalac odlučio da napravi duplu izmenu i nevidljivog Freda i nesigurnog Huana Matu zameni Markusom Rašfordom i Anderom Ererom.

Begović je u 55. minutu skinuo zicer Luku Šou, koji je istrčao sam pred njega, pet minuta kasnije odbranio je udarac Sančeza glavom, da bi posle prečke koju je direktno iz slobodnog udarca pogodio Ešli Jang ostalo neshvatljivo kako Rašford i Romelu Lukaku nisu uspeli da "vrate" loptu u gol.

Prvo je Rašford "primio" odbitak na pet metara i potpuno neometan napucao požrtvovanog Nejtana Akea, a onda Lukaku još jedan odbitak nije uspeo kolenima da "pretera" preko linije. Nedostajala je jedna trećina obima lopte, pa je Stiv Kuk stigao da zabeleži intervenciju utakmice.

Kada je u 66. minutu i Erera imao kolosalnu šansu za gol, Hau je morao da reaguje i ragovao je odlično - mladog i razigranog Luisa Kuka zamenio je odgovornim Denom Goslingom, čiji je ulazak zaustavio seriju napada gostiju i to je, kako obično biva, značilo šansu na drugoj strani.

Ove sezone neprepoznatljivi De Hea zabeležio je u 81. minutu zlata vrednu odbranu na opasan udarac Devida Bruksa i "pozvao" saigrače da odgovore, što se i dogodilo.

I treća Murinjova izmena donela je dobro ekipi, Džes Lingard odigrao je poslednjih 15 minuta umesto Sančeza i podelio strašnu asistenciju Rašfordu u 91. za šansu koji mladi as nije iskoristio, a potom u 92. učestvovao u akciji u kojoj je Pogba levom nogom poslao "dirigovan" centaršut na "drugu" stativu i omogućio Rašfordu da se iskupi za sve do tada - 1:2!

Posle svega, ostalo je diskutabilno da li je u dramatičnoj završnici Junajted osvojio ili Bornmut izgubio dva boda, jer... Bez obzira na to što ova dva kluba ni u čemu nisu uporediva, posle svega viđenog na startu sezone 2018-19 malo šta je govorilo u prilog pretpostavci da je Bornmut autsajder protiv Junajteda.

A, trebalo bii da bude autsajder, o čemu govori i podatak da su šestorica najskupljih fudbalera u istoriji Bornmuta, Lerma (28 miliona evra), Nejtan Ake (22,8), Džordon Ajb (18), Benik Afobe (13,3), Dijego Riko (12) i Asmir Begović (11,5) zbirno plaćeni kao Pogba - 105 miliona evra.

Hauv (40) je kao menadžer Bornmuta i Sautemptona doveo 27 igrača za ukupno 191 milion evra, odnosno 7,1 milion prosečno po transferu. Murinjo (55), međutim, na kontu ima trošak od milijardu i 520 miliona evra za okruglo stotinu pojačanja, koja su u proseku koštala 15,2 miliona evra.

Bornmut na plate igrača ove sezone potrošio je 80, a Junajted čak 336 miliona evra.

Murinjo je navikao da radi pod pritiskom, koji nekada i sam svesno stvara, ali daleko od toga da mu je bilo prijatno pred gostovanje ekipi koja je u prethodna četiri kola osvojila 10 od mogućih 12 bodova. Portugalac je u Bornmut poneo samo dve pobede iz poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima, ostvarenim na "Old trafordu" protiv Njukasla i Evertona, pa bi današnji preokret mogao da bude jedan od presudnih ukoliko sezona 2018-19 donese nešto dobro klubu, ekipi i njemu samom.

Rezultati:

subota

Bornmut - Mančester junajted 1:2 (1:1)
/Vilson 11 - Marsijal 35, Rašford 90+2/

Kardif - Lester 0:1 (0:0)
/Grej 55/

Everton - Brajton 3:1 (1:1)
/Ričarlison 26, 77, Kolmen 50 - Dank 34/

Njukasl - Votford 1:0 (0:0)
/Pezer 65/

Vest Hem - Barnli 4:2 (1:1)
/Arnautović 11, Anderson 68, 84, Čičarito 90+2 - Gudmundson 45, Vu 77/

Arsenal - Liverpul 1:1 (0:0)
/Lakazet 82 - Milner 61/

Vulverhempton - Totenhem 2:3 (0:2)
/Neves pen 68, Himenez pen 79 - Lamela 27, Moura 30, Kejn 61/

U nedelju:

Mančester siti - Sautempton (16.00)
Čelsi - Kristal Palas (17.00)
Hadersfild - Fulam (21.00)

TABELA: Liverpul 27, Mančester siti (-1) 26, Čelsi (-1) 24, Totenhem 24, Arsenal 23, Bornmut 20, Mančester junajted 20, Votford 19, Everton 18, Lester 16, Vulverhempton 15, Brajton 14, Vest Hem 11, Kristal Palas (-1) 8, Barnli 8, Sautempton (-1) 7, Njukasl 6, Kardif 5, Fulam (-1) 5, Hadersfild (-1) 3.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar