Детаљи: Занијемио током саслушања

Полицајац Горан Јеличић из Козарске Дубице, осумњичен за свирепо убиство суграђанке Ирене Предојевић извршено 2005. године, током саслушања пред тужиоцима бранио се ћутањем, сазнаје Српскаинфо.  

Република Српска 03.11.2018 | 15:42
Детаљи: Занијемио током саслушања
-Понашање осумњиченог током саслушања могло би се описати јако чудним. У једну руку покушавао је да буде хладнокрван према ономе што су га питали, али је далеко од тога. Углавном Јеличић је на сва питања ћутао, али је вјероватно савјетован да тако учини- изјавио је извор Српскаинфо из истраге.

Окружно јавно тужилаштво у Приједору затражило је јуче одређивање једномјесечног притвора за Јеличића због могућег узнемирења јавности уколико се осумњичени буде брани са слободе, те што се за кривично дјело тешког убиства које је Јеличићу стављено на терет може изрећи затворска казна од 10 и више година робије.

-Јеличић је полицијски службеник, кривично дјело догодило се у малој средини као што је Козарска Дубица, па би пуштање на слободу осумњиченог изазвало узнемирење јавности- објаснио је извор из истраге.

Притвор за Јеличића затражен је и због тога што би осумњичени, могао уништити доказе, али и утицати на свједоке битне за будући кривични поступак.

-Постоји оправдана сумња да ће осумњичени уколико га пусте на слободу утицати на даљу истрагу, јер се још увијек трага за одређеним предметима који би се могли повезати са свирепим убиством, а неопходно је извршити и одређена вјештачења- објаснио је извор Српскаинфо.

Коначну одлуку о притвору донијеће судија за претходни поступак Окружног суда Приједор.

Извор из истраге открио је да се клупко “заборављеног случаја” свирепог убиства Ирене Предојевић, старо 13 година почело одмотавати након што је осумњичени Јеличић остао без крунског доказа који га је чувао дуже од деценију- алибија.

-Овај алиби који је све вријеме пружао заштиту осумњиченом полицајцу повучен је, а након тога коцкице су само почеле да се поклапају. Тако је увидом у службене забиљешке утврђено да је осумњичени кобне ноћи требао бити на радном задатку, али је закаснио. Ту су наравно и други материјални докази, који због интереса даље истраге, за сада не могу бити познати јавности- навео је извор.

Истрагом је утврђено да је кобне ноћи 7. августа иза поноћи Јеличић повезао суграђанку Ирену Предојевић.

Вјерујући да је вожња са Јеличићем најсигурнија, јер је ријеч о полицајцу, несрећна дјевојка је села у његов аутомобил, али никада није дошла својим родитељима. 

-Јеличић је умјесто кући, Ирену одвезао на споредни пут. Шта се тачно дешавало то ће бити утврђено даљом истрагом, али је неспорна чињеница да је дјевојка задављена, а затим у циљу прикривања трагова спаљена и остављена у близини девастираних кућа у селу Божићи. Убица је отишао као да се ништа није догодило, а како ствари стоје свој живот је наставио нормално живјети пуних 13 година- испричао је извор.

Све је како наводи изгледало као филм, јер се убиство издвајало по својој свирепости, а догодило се у мањем мјесту гдје је како се каже, свако знао свакога.

-Једино што је остало од несрећне дјевојке било је њено стопало- подсјетио је извор из истраге.

Услиједили су дани, мјесеци и године агоније како за породицу, тако и за истражиоце. Због стравичног убиства саслушавани су многи, чак је било и оних који су признавали злочин под неразјашњеним околностима, па повлачили то признање, јер је утврђено да су га дали под присилом.

Детаљно “чешљање” терена у истрази убиства Ирене Предојевић и провјеравање сумњивих особа повезаних са криминалним подземљем довело је и до рјешавања серијских убистава извршених у Козарској Дубици у режији Горана Котарана.

Подсјетимо, у дворишту породичне куће Котарана пронађена су тијела Сеада Канурића и Предрага Врбана. Котаран је у међувремену осуђен на 20 година робије. Иако није било доказано за тако нешто већина је управо њему приписивала да је повезан са убиством Предојевићеве.

Подсјетимо, полицајац и каратиста Горан Јеличић из Козарске Дубице ухапшен је прије три дана у акцији Управе криминалистичке полиције МУП Републике Српске којом је руководило приједорско Окружно јавно тужилаштво.

Након хапшења истражиоци су претресли породичну кућу Јеличића, те заплијенили оружје.

Дубичани и даље у невјерици

Комшије осумњиченог полицајца Горана Јеличића и даље су у шоку и невјерици након сазнања да је за свирепо убиство Ирене Предојевић осумњичен дугогодишњи спортиста и припадник полиције.

-Нико још увијек не може вјеровати да је убиство Ирене расвјетљено, а тек да је убица човјек кога готово сви знају као дугогодишњег полицајца и спортисту који ради са нашом дјецом. Па Горан Јеличић је прије пет година добио и награду Општине Козарска Дубица за најбољег тренера године- испричао је Дубичанин који је замолио да му не наводимо име.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Тио8

03.11.2018 14:57

А имао је све референце да буде министар МУП а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.11.2018 15:37

Битно је да је МУП експресно смијенио инспектора Борислава Радовановица, сад се види за трице и куцине, а никако да приведе бивсег министа Станислава Цадју због цињенице да га оптузују родитељи убијеног Николе Дјуровица. Цак рецимо ако Цадјо са тим слуцајем нема везе (у сто мало ко вјерује) из пристојности и саосјецања са родитељском боли морало се поодавно урадити истрага у том правцу. Сад ово са Јелисицем изгледа да цудима нигдје краја. Послије оваквог развлацења убиства Давида Драгицевица питам се ко и како це успјети након свега да врати повјерење у институције???

Name

израелац

03.11.2018 15:38

још таквог кадра ради у МУП, са лажним средњим школама, лажним дипломама, осуђивани, корумпирани, криминалци и убице.. и на то Валентин Инцко каже да се што прије формира власт да би се ушло у ЕУ.. и њега треба у затвор са њима...

Name

За Ре

03.11.2018 15:54

Поред Чађе тад је сједио Додик, и док је Додик на власти, тај случај нико неће истраживати! Исто јеи са "случајем Давид" -ко зна неко је тамо све упетљан?!

Name

ЦЕДА

03.11.2018 16:15

ГОСПОДИН РАДОВАНОВИЦ ЈЕ ПРИЈЕ ПЕТ МЈЕСЕЦИ ПИСАО И ГОВОРИО О "МОНСТРУМИМА " У РЕДОВИМА МУП-А , НИКО ГА НИЈЕ ПОСЛУСАО ВЕЦ СУ ГА НАЗИВАЛИ БОЛЕСНИКОМ . ПАР ПУТА САМ ОБЈАВЉИВАЛА ТЕКСТ О ИРЕНИНОЈ СМРТИ НА РАЗНИМ ПОРТАЛИМА ЈЕР СУ ПОМИЊАНИ СЛУЦЕЈЕВИ УБИСТАВА КОЈИ НИКАД НИСУ РАЗРЈЕСЕНИ ПОРЕД УБИСТВА ДАВИДА ДРАГИЦЕВИЦА , МЕДЈУТИМ ТАЈ СЛУЦАЈ СА ИРЕНОМ ЈЕ СТАЈАО ТОЛИКО У ЛАДИЦИ ДА ИМАМ ОСЈЕЦАЈ ДА СЕ НЕКО БОРИО ДА СЕ НЕ СПОМЕНЕ ПОНОВО И ВЕЈЕРОВАТНО ЈЕ ОЦЕКИВАО ДА ЈЕ ТА ПРИЦА ЗАБОРАВЉЕНА . МЕНЕ КАО НЕКОГ КО ЈУ ЈЕ ПОЗНАВАО ДОБРО САД ИНТЕРЕСУЈЕ ДА ЛИ ПОСТОЈИ ДОВОЉНО ВЕЛИКА КАЗНА ДА СЕ УБИЈЕ ТАКВО БИЦЕ ?

Name

ВЕТЕРАН

03.11.2018 17:13

НЕРАЗУМЕМ ШТА СА ОВИМ УБИСТВОМ ИМА ДОДИК НЕКАМИ НЕКО ПОЈАСНИ

Name

За ВЕТЕРАН

03.11.2018 18:33

Описмени се, човјече!

Name

жикаж Ре ВЕТЕРАН

04.11.2018 13:02

Ништа нема везе, само што им бира директоре министре и наређује а они му заживотно одани. Ветеране мој глупави и тупави.

Name

Исток

04.11.2018 19:42

Ре Ветеран. Па стварно ти је тупаво питање . У систему постоји ВЕРТИКАЛА. Ако неко не мијења командира полиције који краде , криминализује , корумпира и убија онда и сам преузима дио одговорности за њега. Одговорност по вертикали води до врха власти .

Name

В

04.11.2018 20:06

Бити нијем је криминалцу најлакша одбрана,фуј.

Name

Ста ли се овај замјерио власти

03.11.2018 15:17

Ако је тек сад откривено да није имао алиби знаци да је имао сауцеснике у прикривању злоцина. Полиција је дотакла дно. Дилују дрогу, организују проституцију, премлацују, пљацкају, перу новац, отимају, убијају. Питање је велико засто се ово открило с обзиром да су се у слуцају Давида показалида једни друге стите и да такве ствари не излазе из полицијских кругова. Могуце да је циљ да се мало спере љага сс тузиластва. Наравно фингирано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

03.11.2018 15:48

Имао је он алиби, који је недавно повучен!

Name

Скептик

03.11.2018 17:21

....., повучен случајно баш сад!!!??? Након теинест година!!!?? Мени ово више личи да је био уцјењен сво то вријеме (можда и јесте убица). Тако је и са ћелом Илћем, смрт његове жене се води као несретан случај....Биће тако једно 13 година када ће се ,ако затреба, појавити нове чињенице и докази. Ко зна...

Name

Ре:...

03.11.2018 18:17

Ко је повукао алиби? Саучесник у прикривању убиства? Нема имена и презимена, нема хапшења за саучесништво? Мотив убиства? Ма, све је ово прича препуна рупа!

Name

@

03.11.2018 18:27

Врло слично убиство је расвијетљено у Бихаћу, убица је годинама живио у Њемачкој, полиција је имала днк профил убице, осуђен је на 35 година робије.

Name

Дубичанин

04.11.2018 17:12

Његова тадашња жена недавно је повукла алиби.

Name

Питање

03.11.2018 15:20

А шта је са тим, или том, што је давао лажни алиби? Хоће ли он одговарати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

03.11.2018 18:11

Читава прича је препуна рупа и нелогичности. Какав алиби, какви бакрачи. Ово више личи на покретање унапријед припремљене приче. Чим сам видио први наслов да је приведен УБИЦА, одмах ми је било чудно. Горан ухапшен у 14:00, а већ у 14:30 подугачак текст, фотографије и квалификације. Чак и кад неко изјави полицији да је убио некога, доказни поступак ће то утврдити. До тада је он категорија "осумњиченог за убиство". У случају покојне Ирене је био баш такав случај. Човјек признао убиство, а након тога пуштен, јер није било никаквих доказа, а и он касније изјавио да је под присилом то морао признати. Ко га је присилио? То не зна нико, а и тај баксуз је морао "заборавити" ко га је присиљавао. Људи, у гадном невремену живимо!

Name

За Ре

04.11.2018 07:46

Па ваљда се зна, ко "врши" разне врсте присиљавања?!

Name

НЕКО НЕВАЗАН

03.11.2018 15:27

ОВАКАВ ЛИК КОЈИ ЗРРАЧИ ОВОЛИКОМ ПОДЛОШЧУ ЗАСЛУЗИО ЈЕ ДА БУДЕ МИНИСТАР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.11.2018 16:00

Хахахха, управо тако. Пустице га ускоро па це га унаприједити.

Name

Загор те неј

03.11.2018 15:45

Ако имате доказе ,осудите га најстроже ,ко год да је,не могуће је да је тај злочин урадила једна особа,ил су саучесници проговорили,ил је нека освета у неким мутним пословима,Ако рјесите тај злочин ,свака част,капа доле,али не вјерујем,Ако не рјесите,припремите човјеку велику остету за невидјену бруку,УДРИ МИЛИЦИЈО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Талиц

03.11.2018 15:45

Због овог би требало сазвати посебну сједницу НСРС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

04.11.2018 18:35

...И позвати на ту сједницу једног од одлазећих савјетника Милорада Додика.

Name

Хм

03.11.2018 15:52

У рату смо се узасавали оваквих злоцина и о њима се писе иприца и данас јер су их поцинили наси непријатељи. А оно сто је урадила наса милиција бице врло брзо заборављено или потиснуто. Зло у људима нема везе са нацијом али је опасно када они који треба да нас стите цине толика злодјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

03.11.2018 15:53

Сваку дан у друству инспектора и осталих школованих фаца у МУП у и да нико не сконта..е замисли како откривају непознате ликове...хаха,туга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако је, заистна, он

04.11.2018 07:51

Знали су они то, врло добро, од првог дана, али сад је тренутак да му "скину скалп", пошто се, вјероватно, отео контроли, постао непослушан...

Name

ПРАВДА

03.11.2018 15:58

За ИРЕНУ,ДАВИДА,ЈОВАНА,НИКОЛУ,ДЗЕНАНА,БОЈАНА и све оне који на муцки нацин изгубисе своје зивоте.Правда це стици све убице и прикриваце.Нека вам дан постане ноц,изроди рода људског!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

03.11.2018 15:59

Земља се заклела рају, да се све тајне кад тад одаху !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

03.11.2018 16:16

ЧАСНИ И ПОШТЕНИ ПОЛИЦАЈЦИ НЕ ЋЕТЕ ВАЉДА ДОЗВОЛИТИ ДА СЕ ОД ВАС ОКРЕЋУ ЛЕЂА ЗБОГ РАЗНИХ ГАДОСТИ КОЈИ НАМ СЕ ДЕШАВАЈУ ОД ПЉАЧКЕ,ПРЕПРОДАЈЕ ДРОГЕ, УБИСТАВА, ГДЈЕ ЈЕ КРАЈ.ОГЛАСИТЕ СЕ ИЛИ ЋЕ НАРОД ПОМИСЛИТИ ДА СТЕ СВИ ИСТИ .СВАКО ЋУТАЊЕ ЈЕ ОДОБРАВАЊЕ .МОЖДА ВАМ СЕ У МОМЕНТУ ЧИНИ ДА ВАМ ЈЕ ЛИЈЕПО ЗАТО ШТО МОЖЕТЕ ДА РАДИТЕ ШТА ХОЋЕТЕ.ПРОГЛЕДАЈТЕ ДОК НЕ БУДЕ КАСНО АКО ИМАТЕ СВОЈУ ДЈЕЦУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не смију

04.11.2018 07:54

Морају да ћуте, иначе ће остати без посла, па чим ће хранити дјецу!

Name

Аqуа

05.11.2018 08:26

Е ја неби цутао па кад би ми та дјеца морала просити. Зар има веца казна од бозије. Врати се кад тад ако не на дјеци вратице се на унуцима а исто мозда и горе це болити. Не мора се на исти нацин вратити али стигне болест нека дуса те боли а немозес помоц и онда се питас бозе гдје сам погресио.

Name

Сведска

03.11.2018 17:28

Људи па није цудно какви све криминалци,злоцинци раде у МУП тзв.рс јер је комплетан МУП тзв.рс осудјен за геноцид и злоцине у БиХ од медјународног суда правде у Хагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

03.11.2018 18:43

Тзв. "бошњаче", да си ти жив и здрав далеко одавде!

Name

Ма немој

04.11.2018 08:00

Тзв. Швеђанине, кад толико жалиш за "својим" народом (Србима муслиманима), зашто си ти збрисао у Шведску? Што ниси остао овдје да их браниш, него лајеш одозго, са сигурне удаљености?

Name

Ненад

03.11.2018 18:05

Зар је могуце да те кроз батињање и муцење полиција натјера да признас несто сто ниси урадио. Лукацева ратна гарнитура муци и убија људе исто као у рату од 1992-1995 год. ДА ЛИ ЦЕ ОВИМ РАТНОМ КОМАНДОСУ СНСД ПРОДУЗИТИ МАНДАД МИНИСТРА ОВЕ ПОЛИЦИСКЕ ЗЛИКОВЦЕ КОЈИ СУ НА ВРХУ, ИЗГЛЕДА НИКО НЕ МОЗЕ ДА СКЛОНИ ОСИМ НЕКОГА МОЦНОГА ПОПУТ ЦИА- Е.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цастан полицајац

03.11.2018 20:04

Дао сам отказ ове године, толико могу

ОДГОВОРИТЕ
Name

пантелија

03.11.2018 22:28

Правда за Лукача да остане наредне 4 године

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

04.11.2018 08:05

А нека нас убијају то смо им ми дозволили сад це им зељка појацати плате и прибавити савременију опрему да нас лаксе ликвидирају сто не изсели полиција це полако преселити на урије а ми треба да цутимо и да цекамо на ред

Name

Инспектор титин

04.11.2018 11:21

Можда би ваљало да ови овдасњи инспектори читају коментаре и записују,ако знају ишта ,треба им доста информација од више особа,свак је начуо несто,па објавио,за кратко вријеме ће добити,учеснике злоцина,ево ја их наводим нек мало повежу ко је тад био ауторитет,и титула,а сад још већи,познатији,богатији,можда има дипломатски имунитет,док није испарио негдје,један ил други,СРЕТНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

04.11.2018 15:03

Браво! У једном од коментара сам написао име и презиме, али није објављено. Познавао сам покојну Ирену, а Горана још боље. Није Горан убио Ирену, знам 100%!

Name

Бања лука

04.11.2018 13:50

Значи то је та полиција која умјесто да чува и штити грађане она их убија и масакрира. Шта мисле владајући,хоћели нешто мењати на пољу безбедности.

ОДГОВОРИТЕ