Detalji: Zanijemio tokom saslušanja

Policajac Goran Jeličić iz Kozarske Dubice, osumnjičen za svirepo ubistvo sugrađanke Irene Predojević izvršeno 2005. godine, tokom saslušanja pred tužiocima branio se ćutanjem, saznaje Srpskainfo.  

Republika Srpska 03.11.2018 | 15:42
Detalji: Zanijemio tokom saslušanja
-Ponašanje osumnjičenog tokom saslušanja moglo bi se opisati jako čudnim. U jednu ruku pokušavao je da bude hladnokrvan prema onome što su ga pitali, ali je daleko od toga. Uglavnom Jeličić je na sva pitanja ćutao, ali je vjerovatno savjetovan da tako učini- izjavio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru zatražilo je juče određivanje jednomjesečnog pritvora za Jeličića zbog mogućeg uznemirenja javnosti ukoliko se osumnjičeni bude brani sa slobode, te što se za krivično djelo teškog ubistva koje je Jeličiću stavljeno na teret može izreći zatvorska kazna od 10 i više godina robije.

-Jeličić je policijski službenik, krivično djelo dogodilo se u maloj sredini kao što je Kozarska Dubica, pa bi puštanje na slobodu osumnjičenog izazvalo uznemirenje javnosti- objasnio je izvor iz istrage.

Pritvor za Jeličića zatražen je i zbog toga što bi osumnjičeni, mogao uništiti dokaze, ali i uticati na svjedoke bitne za budući krivični postupak.

-Postoji opravdana sumnja da će osumnjičeni ukoliko ga puste na slobodu uticati na dalju istragu, jer se još uvijek traga za određenim predmetima koji bi se mogli povezati sa svirepim ubistvom, a neophodno je izvršiti i određena vještačenja- objasnio je izvor Srpskainfo.

Konačnu odluku o pritvoru donijeće sudija za prethodni postupak Okružnog suda Prijedor.

Izvor iz istrage otkrio je da se klupko “zaboravljenog slučaja” svirepog ubistva Irene Predojević, staro 13 godina počelo odmotavati nakon što je osumnjičeni Jeličić ostao bez krunskog dokaza koji ga je čuvao duže od deceniju- alibija.

-Ovaj alibi koji je sve vrijeme pružao zaštitu osumnjičenom policajcu povučen je, a nakon toga kockice su samo počele da se poklapaju. Tako je uvidom u službene zabilješke utvrđeno da je osumnjičeni kobne noći trebao biti na radnom zadatku, ali je zakasnio. Tu su naravno i drugi materijalni dokazi, koji zbog interesa dalje istrage, za sada ne mogu biti poznati javnosti- naveo je izvor.

Istragom je utvrđeno da je kobne noći 7. avgusta iza ponoći Jeličić povezao sugrađanku Irenu Predojević.

Vjerujući da je vožnja sa Jeličićem najsigurnija, jer je riječ o policajcu, nesrećna djevojka je sela u njegov automobil, ali nikada nije došla svojim roditeljima. 

-Jeličić je umjesto kući, Irenu odvezao na sporedni put. Šta se tačno dešavalo to će biti utvrđeno daljom istragom, ali je nesporna činjenica da je djevojka zadavljena, a zatim u cilju prikrivanja tragova spaljena i ostavljena u blizini devastiranih kuća u selu Božići. Ubica je otišao kao da se ništa nije dogodilo, a kako stvari stoje svoj život je nastavio normalno živjeti punih 13 godina- ispričao je izvor.

Sve je kako navodi izgledalo kao film, jer se ubistvo izdvajalo po svojoj svireposti, a dogodilo se u manjem mjestu gdje je kako se kaže, svako znao svakoga.

-Jedino što je ostalo od nesrećne djevojke bilo je njeno stopalo- podsjetio je izvor iz istrage.

Uslijedili su dani, mjeseci i godine agonije kako za porodicu, tako i za istražioce. Zbog stravičnog ubistva saslušavani su mnogi, čak je bilo i onih koji su priznavali zločin pod nerazjašnjenim okolnostima, pa povlačili to priznanje, jer je utvrđeno da su ga dali pod prisilom.

Detaljno “češljanje” terena u istrazi ubistva Irene Predojević i provjeravanje sumnjivih osoba povezanih sa kriminalnim podzemljem dovelo je i do rješavanja serijskih ubistava izvršenih u Kozarskoj Dubici u režiji Gorana Kotarana.

Podsjetimo, u dvorištu porodične kuće Kotarana pronađena su tijela Seada Kanurića i Predraga Vrbana. Kotaran je u međuvremenu osuđen na 20 godina robije. Iako nije bilo dokazano za tako nešto većina je upravo njemu pripisivala da je povezan sa ubistvom Predojevićeve.

Podsjetimo, policajac i karatista Goran Jeličić iz Kozarske Dubice uhapšen je prije tri dana u akciji Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srpske kojom je rukovodilo prijedorsko Okružno javno tužilaštvo.

Nakon hapšenja istražioci su pretresli porodičnu kuću Jeličića, te zaplijenili oružje.

Dubičani i dalje u nevjerici

Komšije osumnjičenog policajca Gorana Jeličića i dalje su u šoku i nevjerici nakon saznanja da je za svirepo ubistvo Irene Predojević osumnjičen dugogodišnji sportista i pripadnik policije.

-Niko još uvijek ne može vjerovati da je ubistvo Irene rasvjetljeno, a tek da je ubica čovjek koga gotovo svi znaju kao dugogodišnjeg policajca i sportistu koji radi sa našom djecom. Pa Goran Jeličić je prije pet godina dobio i nagradu Opštine Kozarska Dubica za najboljeg trenera godine- ispričao je Dubičanin koji je zamolio da mu ne navodimo ime.

Izvor: Srpskainfo

Komentari / 42

Ostavite komentar
Name

Tio8

03.11.2018 14:57

A imao je sve reference da bude ministar MUP a.

ODGOVORITE
Name

re

03.11.2018 15:37

Bitno je da je MUP ekspresno smijenio inspektora Borislava Radovanovica, sad se vidi za trice i kucine, a nikako da privede bivseg minista Stanislava Cadju zbog cinjenice da ga optuzuju roditelji ubijenog Nikole Djurovica. Cak recimo ako Cadjo sa tim slucajem nema veze (u sto malo ko vjeruje) iz pristojnosti i saosjecanja sa roditeljskom boli moralo se poodavno uraditi istraga u tom pravcu. Sad ovo sa Jelisicem izgleda da cudima nigdje kraja. Poslije ovakvog razvlacenja ubistva Davida Dragicevica pitam se ko i kako ce uspjeti nakon svega da vrati povjerenje u institucije???

Name

izraelac

03.11.2018 15:38

još takvog kadra radi u MUP, sa lažnim srednjim školama, lažnim diplomama, osuđivani, korumpirani, kriminalci i ubice.. i na to Valentin Incko kaže da se što prije formira vlast da bi se ušlo u EU.. i njega treba u zatvor sa njima...

Name

Za Re

03.11.2018 15:54

Pored Čađe tad je sjedio Dodik, i dok je Dodik na vlasti, taj slučaj niko neće istraživati! Isto jei sa "slučajem David" -ko zna neko je tamo sve upetljan?!

Name

CEDA

03.11.2018 16:15

GOSPODIN RADOVANOVIC JE PRIJE PET MJESECI PISAO I GOVORIO O "MONSTRUMIMA " U REDOVIMA MUP-A , NIKO GA NIJE POSLUSAO VEC SU GA NAZIVALI BOLESNIKOM . PAR PUTA SAM OBJAVLJIVALA TEKST O IRENINOJ SMRTI NA RAZNIM PORTALIMA JER SU POMINJANI SLUCEJEVI UBISTAVA KOJI NIKAD NISU RAZRJESENI PORED UBISTVA DAVIDA DRAGICEVICA , MEDJUTIM TAJ SLUCAJ SA IRENOM JE STAJAO TOLIKO U LADICI DA IMAM OSJECAJ DA SE NEKO BORIO DA SE NE SPOMENE PONOVO I VEJEROVATNO JE OCEKIVAO DA JE TA PRICA ZABORAVLJENA . MENE KAO NEKOG KO JU JE POZNAVAO DOBRO SAD INTERESUJE DA LI POSTOJI DOVOLJNO VELIKA KAZNA DA SE UBIJE TAKVO BICE ?

Name

VETERAN

03.11.2018 17:13

NERAZUMEM ŠTA SA OVIM UBISTVOM IMA DODIK NEKAMI NEKO POJASNI

Name

Za VETERAN

03.11.2018 18:33

Описмени се, човјече!

Name

žikaž Re VETERAN

04.11.2018 13:02

Ništa nema veze, samo što im bira direktore ministre i naređuje a oni mu zaživotno odani. Veterane moj glupavi i tupavi.

Name

Istok

04.11.2018 19:42

Re Veteran. Pa stvarno ti je tupavo pitanje . U sistemu postoji VERTIKALA. Ako neko ne mijenja komandira policije koji krade , kriminalizuje , korumpira i ubija onda i sam preuzima dio odgovornosti za njega. Odgovornost po vertikali vodi do vrha vlasti .

Name

V

04.11.2018 20:06

Biti nijem je kriminalcu najlakša odbrana,fuj.

Name

Sta li se ovaj zamjerio vlasti

03.11.2018 15:17

Ako je tek sad otkriveno da nije imao alibi znaci da je imao saucesnike u prikrivanju zlocina. Policija je dotakla dno. Diluju drogu, organizuju prostituciju, premlacuju, pljackaju, peru novac, otimaju, ubijaju. Pitanje je veliko zasto se ovo otkrilo s obzirom da su se u slucaju Davida pokazalida jedni druge stite i da takve stvari ne izlaze iz policijskih krugova. Moguce da je cilj da se malo spere ljaga ss tuzilastva. Naravno fingirano.

ODGOVORITE
Name

...

03.11.2018 15:48

Imao je on alibi, koji je nedavno povučen!

Name

Skeptik

03.11.2018 17:21

....., povučen slučajno baš sad!!!??? Nakon teinest godina!!!?? Meni ovo više liči da je bio ucjenjen svo to vrijeme (možda i jeste ubica). Tako je i sa ćelom Ilćem, smrt njegove žene se vodi kao nesretan slučaj....Biće tako jedno 13 godina kada će se ,ako zatreba, pojaviti nove činjenice i dokazi. Ko zna...

Name

Re:...

03.11.2018 18:17

Ko je povukao alibi? Saučesnik u prikrivanju ubistva? Nema imena i prezimena, nema hapšenja za saučesništvo? Motiv ubistva? Ma, sve je ovo priča prepuna rupa!

Name

@

03.11.2018 18:27

Vrlo slično ubistvo je rasvijetljeno u Bihaću, ubica je godinama živio u Njemačkoj, policija je imala dnk profil ubice, osuđen je na 35 godina robije.

Name

Dubičanin

04.11.2018 17:12

Njegova tadašnja žena nedavno je povukla alibi.

Name

Pitanje

03.11.2018 15:20

A šta je sa tim, ili tom, što je davao lažni alibi? Hoće li on odgovarati?

ODGOVORITE
Name

Re:

03.11.2018 18:11

Читава прича је препуна рупа и нелогичности. Какав алиби, какви бакрачи. Ово више личи на покретање унапријед припремљене приче. Чим сам видио први наслов да је приведен УБИЦА, одмах ми је било чудно. Горан ухапшен у 14:00, а већ у 14:30 подугачак текст, фотографије и квалификације. Чак и кад неко изјави полицији да је убио некога, доказни поступак ће то утврдити. До тада је он категорија "осумњиченог за убиство". У случају покојне Ирене је био баш такав случај. Човјек признао убиство, а након тога пуштен, јер није било никаквих доказа, а и он касније изјавио да је под присилом то морао признати. Ко га је присилио? То не зна нико, а и тај баксуз је морао "заборавити" ко га је присиљавао. Људи, у гадном невремену живимо!

Name

Za Re

04.11.2018 07:46

Pa valjda se zna, ko "vrši" razne vrste prisiljavanja?!

Name

NEKO NEVAZAN

03.11.2018 15:27

OVAKAV LIK KOJI ZRRAČI OVOLIKOM PODLOŠČU ZASLUZIO JE DA BUDE MINISTAR

ODGOVORITE
Name

Re

03.11.2018 16:00

Hahahha, upravo tako. Pustice ga uskoro pa ce ga unaprijediti.

Name

Zagor te nej

03.11.2018 15:45

Ako imate dokaze ,osudite ga najstrože ,ko god da je,ne moguće je da je taj zločin uradila jedna osoba,il su saučesnici progovorili,il je neka osveta u nekim mutnim poslovima,Ako rjesite taj zločin ,svaka čast,kapa dole,ali ne vjerujem,Ako ne rjesite,pripremite čovjeku veliku ostetu za nevidjenu bruku,UDRI MILICIJO

ODGOVORITE
Name

Talic

03.11.2018 15:45

Zbog ovog bi trebalo sazvati posebnu sjednicu NSRS

ODGOVORITE
Name

Re:

04.11.2018 18:35

...И позвати на ту сједницу једног од одлазећих савјетника Милорада Додика.

Name

Hm

03.11.2018 15:52

U ratu smo se uzasavali ovakvih zlocina i o njima se pise iprica i danas jer su ih pocinili nasi neprijatelji. A ono sto je uradila nasa milicija bice vrlo brzo zaboravljeno ili potisnuto. Zlo u ljudima nema veze sa nacijom ali je opasno kada oni koji treba da nas stite cine tolika zlodjela.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

03.11.2018 15:53

Svaku dan u drustvu inspektora i ostalih školovanih faca u MUP u i da niko ne skonta..e zamisli kako otkrivaju nepoznate likove...haha,tuga

ODGOVORITE
Name

Ako je, zaistna, on

04.11.2018 07:51

Znali su oni to, vrlo dobro, od prvog dana, ali sad je trenutak da mu "skinu skalp", pošto se, vjerovatno, oteo kontroli, postao neposlušan...

Name

PRAVDA

03.11.2018 15:58

Za IRENU,DAVIDA,JOVANA,NIKOLU,DZENANA,BOJANA i sve one koji na mucki nacin izgubise svoje zivote.Pravda ce stici sve ubice i prikrivace.Neka vam dan postane noc,izrodi roda ljudskog!

ODGOVORITE
Name

Lana

03.11.2018 15:59

Zemlja se zaklela raju, da se sve tajne kad tad odahu !!!

ODGOVORITE
Name

BOBA

03.11.2018 16:16

ČASNI I POŠTENI POLICAJCI NE ĆETE VALJDA DOZVOLITI DA SE OD VAS OKREĆU LEĐA ZBOG RAZNIH GADOSTI KOJI NAM SE DEŠAVAJU OD PLJAČKE,PREPRODAJE DROGE, UBISTAVA, GDJE JE KRAJ.OGLASITE SE ILI ĆE NAROD POMISLITI DA STE SVI ISTI .SVAKO ĆUTANJE JE ODOBRAVANJE .MOŽDA VAM SE U MOMENTU ČINI DA VAM JE LIJEPO ZATO ŠTO MOŽETE DA RADITE ŠTA HOĆETE.PROGLEDAJTE DOK NE BUDE KASNO AKO IMATE SVOJU DJECU.

ODGOVORITE
Name

Ne smiju

04.11.2018 07:54

Moraju da ćute, inače će ostati bez posla, pa čim će hraniti djecu!

Name

Aqua

05.11.2018 08:26

E ja nebi cutao pa kad bi mi ta djeca morala prositi. Zar ima veca kazna od bozije. Vrati se kad tad ako ne na djeci vratice se na unucima a isto mozda i gore ce boliti. Ne mora se na isti nacin vratiti ali stigne bolest neka dusa te boli a nemozes pomoc i onda se pitas boze gdje sam pogresio.

Name

Svedska

03.11.2018 17:28

Ljudi pa nije cudno kakvi sve kriminalci,zlocinci rade u MUP tzv.rs jer je kompletan MUP tzv.rs osudjen za genocid i zlocine u BiH od medjunarodnog suda pravde u Hagu.

ODGOVORITE
Name

Re:

03.11.2018 18:43

Тзв. "бошњаче", да си ти жив и здрав далеко одавде!

Name

Ma nemoj

04.11.2018 08:00

Tzv. Šveđanine, kad toliko žališ za "svojim" narodom (Srbima muslimanima), zašto si ti zbrisao u Švedsku? Što nisi ostao ovdje da ih braniš, nego laješ odozgo, sa sigurne udaljenosti?

Name

Nenad

03.11.2018 18:05

Zar je moguce da te kroz batinjanje i mucenje policija natjera da priznas nesto sto nisi uradio. Lukaceva ratna garnitura muci i ubija ljude isto kao u ratu od 1992-1995 god. DA LI CE OVIM RATNOM KOMANDOSU SNSD PRODUZITI MANDAD MINISTRA OVE POLICISKE ZLIKOVCE KOJI SU NA VRHU, IZGLEDA NIKO NE MOZE DA SKLONI OSIM NEKOGA MOCNOGA POPUT CIA- E.

ODGOVORITE
Name

castan policajac

03.11.2018 20:04

Dao sam otkaz ove godine, toliko mogu

ODGOVORITE
Name

pantelija

03.11.2018 22:28

Pravda za Lukača da ostane naredne 4 godine

ODGOVORITE
Name

marko

04.11.2018 08:05

A neka nas ubijaju to smo im mi dozvolili sad ce im zeljka pojacati plate i pribaviti savremeniju opremu da nas lakse likvidiraju sto ne izseli policija ce polako preseliti na urije a mi treba da cutimo i da cekamo na red

Name

Inspektor titin

04.11.2018 11:21

Možda bi valjalo da ovi ovdasnji inspektori čitaju komentare i zapisuju,ako znaju išta ,treba im dosta informacija od više osoba,svak je načuo nesto,pa objavio,za kratko vrijeme će dobiti,učesnike zlocina,evo ja ih navodim nek malo povežu ko je tad bio autoritet,i titula,a sad još veći,poznatiji,bogatiji,možda ima diplomatski imunitet,dok nije ispario negdje,jedan il drugi,SRETNO

ODGOVORITE
Name

Re:

04.11.2018 15:03

Браво! У једном од коментара сам написао име и презиме, али није објављено. Познавао сам покојну Ирену, а Горана још боље. Није Горан убио Ирену, знам 100%!

Name

Banja luka

04.11.2018 13:50

Znači to je ta policija koja umjesto da čuva i štiti građane ona ih ubija i masakrira. Šta misle vladajući,hoćeli nešto menjati na polju bezbednosti.

ODGOVORITE