Велико признање начелнику Перићу

Угљевик није само по просјечној плати од 1200 КМ, међу водећим општинама у РС и БиХ, већ и по ономе што се улаже у град и села, у културу, чијим би садржајима могле да се похвале и неупоредиво веће средине.

Република Српска 03.11.2018 | 12:32
Велико признање начелнику Перићу
Василије Перић (53), начелник општине Угљевик, који је на челу те подмајевичке општине више од 18 година, и ријечима и дјелима дао је и сјај, и бољи стандард за живот и рад овдашњих људи, заједно са тимовима са којима је радио, одличном сарадњом са овдашњим људима, предузећима и установама, његујући сјајну сарадњу са локалним самоуправама са обје стране Дрине и Саве, али и из региона, Европе и свијета.

Зато је награђен престижном наградом „Капетан Миша Анастасијевић“, коју додјељује Универзитет у Новом Саду, “Медија инвент“ са привредним коморама са двије обале Дрине. Перић је, како се каже, дао „и лични, важан, одговоран и зналачки печат ове средине као дјела Републике Српске“.

Угљевик није само по просјечној плати од 1200 КМ, међу водећим општинама у РС и БиХ, већ и по ономе што се улаже у град и села, у културу, чијим би садржајима могле да се похвале и неупоредиво веће средине, у образовање, науку, спорт, привреду, пољопривреду, а нарочито је изражена брига га ђаке, студенте, породице погинулих бораца и ратних војних инвалида.



"Овдје је тако божанствено, као да нисмо код нас", рекао је епископ Хризостом, сада митрополит дабробосански СПЦ, када је први пут дошао у Угљевик, увидјевши како је све лијепо, дотјерано, умивено, на свом мјесту, и модерно и традиционално, у пристојној размјери.

„Мостови“ које је Перић изградио са овдашњим људима и свима другим у земљи и свијету су, како се наводи у образложењу награде, „ допринијели су прогресу којим би задивио и славног српског задужбинара Мишу Анастасијевића“.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Забрдје

03.11.2018 15:06

Велико признање начелнику за успјешно напредовање од подстанара прије рата до власника мултимилионских некретнина од Беча до Тивта,само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тобут

03.11.2018 16:08

Браво за коментар комшија!!!

Name

Семберац

03.11.2018 16:56

Шта се чудите. Учио школу од Миће Мићића.

Name

Хвалоспјев

03.11.2018 17:00

Е брацо моја, какве има везе висина плате са опстином, да вам нема ТЕ и Рудника били би сте гори од Лопара.За коју плату раде на бензинским пумпама,продавницама? Нико од њих не ради за 1200 км.Имам другарицу која ради у продавници ( Аманс се зове продавница) за 400 км и једе у wц -у. Је л то напредак и добар зивот?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар П.

03.11.2018 18:41

Да пок. Цвијетом Мијатовић, средином *70година није "замолио" Бориса Крајгера, тадашњег предсједника ЦК Словеније, да од Угљевик, направи Вечерње, сад би се звали Каменим, а не Угљевик. Маји се нисте се сјетили ни плочу да поставите. Он је заслужан и за пут Тузла- Бијељина..

ОДГОВОРИТЕ