Veliko priznanje načelniku Periću

Ugljevik nije samo po prosječnoj plati od 1200 KM, među vodećim opštinama u RS i BiH, već i po onome što se ulaže u grad i sela, u kulturu, čijim bi sadržajima mogle da se pohvale i neuporedivo veće sredine.

Republika Srpska 03.11.2018 | 12:32
Veliko priznanje načelniku Periću
Vasilije Perić (53), načelnik opštine Ugljevik, koji je na čelu te podmajevičke opštine više od 18 godina, i riječima i djelima dao je i sjaj, i bolji standard za život i rad ovdašnjih ljudi, zajedno sa timovima sa kojima je radio, odličnom saradnjom sa ovdašnjim ljudima, preduzećima i ustanovama, njegujući sjajnu saradnju sa lokalnim samoupravama sa obje strane Drine i Save, ali i iz regiona, Evrope i svijeta.

Zato je nagrađen prestižnom nagradom „Kapetan Miša Anastasijević“, koju dodjeljuje Univerzitet u Novom Sadu, “Medija invent“ sa privrednim komorama sa dvije obale Drine. Perić je, kako se kaže, dao „i lični, važan, odgovoran i znalački pečat ove sredine kao djela Republike Srpske“.

Ugljevik nije samo po prosječnoj plati od 1200 KM, među vodećim opštinama u RS i BiH, već i po onome što se ulaže u grad i sela, u kulturu, čijim bi sadržajima mogle da se pohvale i neuporedivo veće sredine, u obrazovanje, nauku, sport, privredu, poljoprivredu, a naročito je izražena briga ga đake, studente, porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida."Ovdje je tako božanstveno, kao da nismo kod nas", rekao je episkop Hrizostom, sada mitropolit dabrobosanski SPC, kada je prvi put došao u Ugljevik, uvidjevši kako je sve lijepo, dotjerano, umiveno, na svom mjestu, i moderno i tradicionalno, u pristojnoj razmjeri.

„Mostovi“ koje je Perić izgradio sa ovdašnjim ljudima i svima drugim u zemlji i svijetu su, kako se navodi u obrazloženju nagrade, „ doprinijeli su progresu kojim bi zadivio i slavnog srpskog zadužbinara Mišu Anastasijevića“.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Zabrdje

03.11.2018 16:06

Veliko priznanje načelniku za uspješno napredovanje od podstanara prije rata do vlasnika multimilionskih nekretnina od Beča do Tivta,samo naprijed

ODGOVORITE
Name

Tobut

03.11.2018 17:08

Bravo za komentar komšija!!!

Name

Semberac

03.11.2018 17:56

Šta se čudite. Učio školu od Miće Mićića.

Name

Hvalospjev

03.11.2018 18:00

E braco moja, kakve ima veze visina plate sa opstinom, da vam nema TE i Rudnika bili bi ste gori od Lopara.Za koju platu rade na benzinskim pumpama,prodavnicama? Niko od njih ne radi za 1200 km.Imam drugaricu koja radi u prodavnici ( Amans se zove prodavnica) za 400 km i jede u wc -u. Je l to napredak i dobar zivot?

ODGOVORITE
Name

Petar P.

03.11.2018 19:41

Da pok. Cvijetom Mijatović, sredinom *70godina nije "zamolio" Borisa Krajgera, tadašnjeg predsjednika CK Slovenije, da od Ugljevik, napravi Večernje, sad bi se zvali Kamenim, a ne Ugljevik. Maji se niste se sjetili ni ploču da postavite. On je zaslužan i za put Tuzla- Bijeljina..

ODGOVORITE