Ђоковић: Вирус и Чилић - највећи изазов...!

У последњих неколико недеља! Новак Ђоковић се победом над Марином Чилићем пласирао у полуфинале Мастерса у Паризу, али уз доста проблема. Не само у игри, већ је имао и здравствених тегоба.

Тенис 03.11.2018 | 07:45
Ђоковић: Вирус и Чилић - највећи изазов...!
Србин је до 21. узастопне победе стигао после 130 минута игре, 4:6, 6:2, 6:3 било је на крају меча у којем су оба тенисера прилично осцилирала.

На крају, Новак може да буде задовољан победом с обзиром на околности у којима је изборена.

"Помало се осећам болесно, у питању је неки вирус налик грипу. Није једноставно бити ефикасан сваког дана, моја енергија није на највишем нивоу, али морам то да прихватим. Покушавам да се носим са тим. Надам се да ће ми из дана у дан бити боље", рекао је Новак по завршетку меча у дворани "Берси".

Свестан је да са Чилићем није ишло лако. Као и у два претходна сусрета ове године, морали су победника да решавају у трећем сету.

"Био је то врло тесан и неизвестан меч. Било је квалитетних поена са обе стране. Имао сам успоне и падове, неке ствари сам могао да одиграм боље, поготово на други сервис. Био је ово најтежи изазов у последњих неколико недеља. Очекивао сам тако нешто, није било једноставно носити се са играчем који је толико агресиван. Ово је победа која ми даје велико самопоуздање", признао је нови број један.

Новак је на крају причао о својим циљевима до краја сезоне.

"Ово је важан турнир, још нисам остварио свој крајњи циљ. Има још много тога да се уради. Надам се да ћу имати добре изгледе да и на крају сезоне будем први. У томе је поента", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар