Đoković: Virus i Čilić - najveći izazov...!

U poslednjih nekoliko nedelja! Novak Đoković se pobedom nad Marinom Čilićem plasirao u polufinale Mastersa u Parizu, ali uz dosta problema. Ne samo u igri, već je imao i zdravstvenih tegoba.

Tenis 03.11.2018 | 07:45
Đoković: Virus i Čilić - najveći izazov...!
Srbin je do 21. uzastopne pobede stigao posle 130 minuta igre, 4:6, 6:2, 6:3 bilo je na kraju meča u kojem su oba tenisera prilično oscilirala.

Na kraju, Novak može da bude zadovoljan pobedom s obzirom na okolnosti u kojima je izborena.

"Pomalo se osećam bolesno, u pitanju je neki virus nalik gripu. Nije jednostavno biti efikasan svakog dana, moja energija nije na najvišem nivou, ali moram to da prihvatim. Pokušavam da se nosim sa tim. Nadam se da će mi iz dana u dan biti bolje", rekao je Novak po završetku meča u dvorani "Bersi".

Svestan je da sa Čilićem nije išlo lako. Kao i u dva prethodna susreta ove godine, morali su pobednika da rešavaju u trećem setu.

"Bio je to vrlo tesan i neizvestan meč. Bilo je kvalitetnih poena sa obe strane. Imao sam uspone i padove, neke stvari sam mogao da odigram bolje, pogotovo na drugi servis. Bio je ovo najteži izazov u poslednjih nekoliko nedelja. Očekivao sam tako nešto, nije bilo jednostavno nositi se sa igračem koji je toliko agresivan. Ovo je pobeda koja mi daje veliko samopouzdanje", priznao je novi broj jedan.

Novak je na kraju pričao o svojim ciljevima do kraja sezone.

"Ovo je važan turnir, još nisam ostvario svoj krajnji cilj. Ima još mnogo toga da se uradi. Nadam se da ću imati dobre izglede da i na kraju sezone budem prvi. U tome je poenta", zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar