БЛ: Јовић "паковао", Алер и Ребић погађали!

Српско-хрватска веза, Јовић асистирао Ребићу – нова победа Ајнтрахта! Фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта победили су Штутгарт са 3:0 у мечу десетог кола немачке Бундеслиге.  Након првог меча 10. кола Бундеслиге, Ајнтрахт у врху, Штутгарт закуцан за дно.  Кад не погађа он асистира - Лука може све! Још једна одлична партија Србина за Ајнтрахт у победи над Штутгартом од 3:0.

Фудбал 02.11.2018 | 23:36
БЛ: Јовић "паковао", Алер и Ребић погађали!
Ајнтрахт је два гола дао у првом и један у другпм полувремену, Лука Јовић овог пута није био стрелац за тим из Франкфурта али јесте био асистент.

Његов, Костићев и Гаћиновићев тим је повео у 11. минуту голом Себастијана Халера. Халер је искористио одбитак и претворио га у вођство, после одличног шута Луке Јовића и одбране голмана Штутгарта.

Зилер је био савладан и пре тога, у четвртом минуту када је Ребић погодио мрежу, а судија после прегледа ВАР снимка због офсајда поништио погодак.

На 2:0 повисио је Ребић у 32. минуту. Јовић се добро наместио уз десну гол-аут линију, подигао лопту идеално за хрватског интернационалца који је главом сместио у мрежу.

Коначан резултат поставља Милер у 90. минуту, лепим голом главом после брзе акције и центаршута Џетра Виљемса.

Ајнтрахт је победом дошао до трећег места на табели Бундеслиге са 17 бодова. Два више има Бајерн, а Борусија Дортмунд има 21. Штутгарт је последњи са пет бодова из десет утакмица Бундеслиге.

Новим убједљивим тријумфом, фудбалери Ајнтрахта доспјели су до високог трећег мјеста у Бундеслиги.

Сјајна екипа из Франкфурта прегазила је Штугарт 3:0, и то као гост, а након првог меча 10. кола "швабе" су остале чврсто прикуцане за само дно табеле.

ШТУТГАРТ - АЈНТРАХТ 0:3 (0:2)

Иако није био стријелац, Лука Јовић одиграо је одличан меч.

Сјајну акцију извела је нападачка линија гостију у 11. минуту, голман Штутгарта Рон-Роберт Цилер успио је да одбрани шут Јовићу, али се лопта одбила директно на ногу Себастијену Алеру, којем није било тешко да је прослиједи у празну мрежу.

Лука Јовић и Филип Костић били су стартери у тиму из Франкфурта, док је Мијат Гаћиновић у посљедњи тренутак изостављен из састава због повреде.

Јовић је био зачетник акције и код другог кола.

Овај пут сјајно је асистирао Анти Ребићу, који је главом закуцао лопту у мрежу "шваба" и већ након пола часа игре најавио сигуран тријумф Ајнтрахта.

Задовољни сигурним вођством гости нису превише "запињали" у другом полувремену, али су ипак стигли до трећег гола.

Џетро Вилијамс у 87. минуту замијенио је Костића, а три минута касније асистирао је Николају Милеру за коначних 0:3.

Још једно коло и још једна одлична партија Луке Јовића. Није се млади Србин уписао у стрелце вечерас, али је забележио асистенциију за други гол и победу Ајнтрахта у Штутгарту од 3:0. Рутинску, против једног од најлошијих тимова у Бундеслиги којег после годину дана Цвајта поново дозива под своје скуте.

Изненадио је Ади Хитер вечерас многе избором тима. Свестан слабости домаћина одлучио је да у напад пошаље сву тројицу, дакле и Ребића и Јовића и Алеа и са тешком артиљеријом реши овај меч. То му се вишеструко исплатило, а сјајни трио је буквално за двадесетак минута разбуцао Швабе.

Најпре је Але после ударца Јовића и одбране Цилера из близине довео свој тим у вођство у 11, а да бодови путују у Франкфурт било је јасно у 32. када је Лука мајсторски центирао Ребићу, а Хрват главом повисио на 2:0. Био је то ударац од којег се Штутгарт није опоравио. За 90 минута домаћини су имали само неколико уидараца преко гола, па мршав учинак и последње место на табели показују колико тежак посао очекује тренера Маркуса Вајнцерила чији тим није постигао гол ни на трећој утакмици откако је сео на клупу. 

Што се тиче Јовића, он је играо сјајно вечерас, али није имао среће и концентрације да искористи неку од добрих прилика у којима се нашао. Наравно, имао је и један покушај маказица, неуспешан, али лепо је што покушава да изведе акробацију на свакој утакмици. Једном ће сигурно да уђе.

Коначан резултат поставио је резервиста Николај Милер у 89. минуту на пас другог резервисте Џетра Вилемса, па се Ајнтрахт новом победом пробио на треће место иза Борусије и Бајерна.

Врло добру партију у редовима гостију пружио још један Сргин Филип Костић док Мијат Гаћиновић није био у тиму вечерас. 

БУНДЕСЛИГА - 10. КОЛО:

Штутгарт - Ајнтрахт 0:3 (0:2)
/Алер 11, Ребић 33, Милер 90/

У суботу:

Бајерн Минхен - Фрајбург (15.30)
Шалке - Хановер
Бајер Леверкузен - Хофенхајм
Аугзбург - Нирнберг
Волфсбург - Борусија Дортмунд
Херта - РБ Лајпциг (18.30)

У недјељу:

Борусија Менхенгладбах - Фортуна (15.30)
Мајнц - Вердер (18.00)

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 21, Бајерн Минхен 19, Ајнтрахт (+1) 17, Борусија Менхенгладбах 17, Вердер 17, Херта 16, РБ Лајпциг 16, Хофенхајм 13, Аугзбург 12, Волфсбург 12, Фрајбург 12, Бајер Леверкузен 11, Мајнц 9, Нирнберг 9, Шалке 7, Хановер 6, Фортуна 5, Штутгарт (+1) 5.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар