BL: Jović "pakovao", Aler i Rebić pogađali!

Srpsko-hrvatska veza, Jović asistirao Rebiću – nova pobeda Ajntrahta! Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta pobedili su Štutgart sa 3:0 u meču desetog kola nemačke Bundeslige.  Nakon prvog meča 10. kola Bundeslige, Ajntraht u vrhu, Štutgart zakucan za dno.  Kad ne pogađa on asistira - Luka može sve! Još jedna odlična partija Srbina za Ajntraht u pobedi nad Štutgartom od 3:0.

Fudbal 02.11.2018 | 23:36
BL: Jović "pakovao", Aler i Rebić pogađali!
Ajntraht je dva gola dao u prvom i jedan u drugpm poluvremenu, Luka Jović ovog puta nije bio strelac za tim iz Frankfurta ali jeste bio asistent.

Njegov, Kostićev i Gaćinovićev tim je poveo u 11. minutu golom Sebastijana Halera. Haler je iskoristio odbitak i pretvorio ga u vođstvo, posle odličnog šuta Luke Jovića i odbrane golmana Štutgarta.

Ziler je bio savladan i pre toga, u četvrtom minutu kada je Rebić pogodio mrežu, a sudija posle pregleda VAR snimka zbog ofsajda poništio pogodak.

Na 2:0 povisio je Rebić u 32. minutu. Jović se dobro namestio uz desnu gol-aut liniju, podigao loptu idealno za hrvatskog internacionalca koji je glavom smestio u mrežu.

Konačan rezultat postavlja Miler u 90. minutu, lepim golom glavom posle brze akcije i centaršuta Džetra Viljemsa.

Ajntraht je pobedom došao do trećeg mesta na tabeli Bundeslige sa 17 bodova. Dva više ima Bajern, a Borusija Dortmund ima 21. Štutgart je poslednji sa pet bodova iz deset utakmica Bundeslige.

Novim ubjedljivim trijumfom, fudbaleri Ajntrahta dospjeli su do visokog trećeg mjesta u Bundesligi.

Sjajna ekipa iz Frankfurta pregazila je Štugart 3:0, i to kao gost, a nakon prvog meča 10. kola "švabe" su ostale čvrsto prikucane za samo dno tabele.

ŠTUTGART - AJNTRAHT 0:3 (0:2)

Iako nije bio strijelac, Luka Jović odigrao je odličan meč.

Sjajnu akciju izvela je napadačka linija gostiju u 11. minutu, golman Štutgarta Ron-Robert Ciler uspio je da odbrani šut Joviću, ali se lopta odbila direktno na nogu Sebastijenu Aleru, kojem nije bilo teško da je proslijedi u praznu mrežu.

Luka Jović i Filip Kostić bili su starteri u timu iz Frankfurta, dok je Mijat Gaćinović u posljednji trenutak izostavljen iz sastava zbog povrede.

Jović je bio začetnik akcije i kod drugog kola.

Ovaj put sjajno je asistirao Anti Rebiću, koji je glavom zakucao loptu u mrežu "švaba" i već nakon pola časa igre najavio siguran trijumf Ajntrahta.

Zadovoljni sigurnim vođstvom gosti nisu previše "zapinjali" u drugom poluvremenu, ali su ipak stigli do trećeg gola.

Džetro Vilijams u 87. minutu zamijenio je Kostića, a tri minuta kasnije asistirao je Nikolaju Mileru za konačnih 0:3.

Još jedno kolo i još jedna odlična partija Luke Jovića. Nije se mladi Srbin upisao u strelce večeras, ali je zabeležio asistenciiju za drugi gol i pobedu Ajntrahta u Štutgartu od 3:0. Rutinsku, protiv jednog od najlošijih timova u Bundesligi kojeg posle godinu dana Cvajta ponovo doziva pod svoje skute.

Iznenadio je Adi Hiter večeras mnoge izborom tima. Svestan slabosti domaćina odlučio je da u napad pošalje svu trojicu, dakle i Rebića i Jovića i Alea i sa teškom artiljerijom reši ovaj meč. To mu se višestruko isplatilo, a sjajni trio je bukvalno za dvadesetak minuta razbucao Švabe.

Najpre je Ale posle udarca Jovića i odbrane Cilera iz blizine doveo svoj tim u vođstvo u 11, a da bodovi putuju u Frankfurt bilo je jasno u 32. kada je Luka majstorski centirao Rebiću, a Hrvat glavom povisio na 2:0. Bio je to udarac od kojeg se Štutgart nije oporavio. Za 90 minuta domaćini su imali samo nekoliko uidaraca preko gola, pa mršav učinak i poslednje mesto na tabeli pokazuju koliko težak posao očekuje trenera Markusa Vajncerila čiji tim nije postigao gol ni na trećoj utakmici otkako je seo na klupu. 

Što se tiče Jovića, on je igrao sjajno večeras, ali nije imao sreće i koncentracije da iskoristi neku od dobrih prilika u kojima se našao. Naravno, imao je i jedan pokušaj makazica, neuspešan, ali lepo je što pokušava da izvede akrobaciju na svakoj utakmici. Jednom će sigurno da uđe.

Konačan rezultat postavio je rezervista Nikolaj Miler u 89. minutu na pas drugog rezerviste Džetra Vilemsa, pa se Ajntraht novom pobedom probio na treće mesto iza Borusije i Bajerna.

Vrlo dobru partiju u redovima gostiju pružio još jedan Srgin Filip Kostić dok Mijat Gaćinović nije bio u timu večeras. 

BUNDESLIGA - 10. KOLO:

Štutgart - Ajntraht 0:3 (0:2)
/Aler 11, Rebić 33, Miler 90/

U subotu:

Bajern Minhen - Frajburg (15.30)
Šalke - Hanover
Bajer Leverkuzen - Hofenhajm
Augzburg - Nirnberg
Volfsburg - Borusija Dortmund
Herta - RB Lajpcig (18.30)

U nedjelju:

Borusija Menhengladbah - Fortuna (15.30)
Majnc - Verder (18.00)

TABELA: Borusija Dortmund 21, Bajern Minhen 19, Ajntraht (+1) 17, Borusija Menhengladbah 17, Verder 17, Herta 16, RB Lajpcig 16, Hofenhajm 13, Augzburg 12, Volfsburg 12, Frajburg 12, Bajer Leverkuzen 11, Majnc 9, Nirnberg 9, Šalke 7, Hanover 6, Fortuna 5, Štutgart (+1) 5.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar