Ћави: Забринут сам због стања у "Ла Масији"!

Легенда Барселоне Ћави Ернандес, љут је на челнике клуба због тога што су уручили отказ тренеру млађих категорија Ђоану Виљи.

Фудбал 06.11.2018 | 15:00
Ћави: Забринут сам због стања у "Ла Масији"!
Реч је о стручњаку који је готово четири деценије радио са млађим играчима у Барселони и који је заслужан за велики број играча који су касније постали значајни носиоци игре Барселоне.

Ћави је био један од оних које је Виља тренирао у омладионском периоду, а брусио је и таленат Лионела Месија, Ђерара Пикеа, Карлеса Пујола и многих других играча златне генерације клуба.

"Пеп Гвардиола и Луис Арагонес су два тренера са којима сам био најблискији, како на чичном, тако и на афудбалском плану. Поред њих ту је Ђоан Виља и у смислу свој развоја много му дугујем", изјавио је Ћави за радио Каталуња.

Шпански медији преносе да је разлог разлаза са Виљом био тај што се управа клуба и он нису слагали у погледу тога које играче би требало промовисати,јер је он давао преимућство физички снажнијим над технички надаренијим играчима.

Ћави је изразио забринутост због стања у чувеној Ла Масији.

"Ситуација са млађим категоријама клуба ме забрињава. Лоше је што су отпустили Ђоана Виљу. Шта се то дешава са Барселоном? Он је човек који најбоље познаје клупску позициону игру. Не разумем чему све ово", поручио је Ћави.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар