Ćavi: Zabrinut sam zbog stanja u "La Masiji"!

Legenda Barselone Ćavi Ernandes, ljut je na čelnike kluba zbog toga što su uručili otkaz treneru mlađih kategorija Đoanu Vilji.

Fudbal 06.11.2018 | 15:00
Ćavi: Zabrinut sam zbog stanja u "La Masiji"!
Reč je o stručnjaku koji je gotovo četiri decenije radio sa mlađim igračima u Barseloni i koji je zaslužan za veliki broj igrača koji su kasnije postali značajni nosioci igre Barselone.

Ćavi je bio jedan od onih koje je Vilja trenirao u omladionskom periodu, a brusio je i talenat Lionela Mesija, Đerara Pikea, Karlesa Pujola i mnogih drugih igrača zlatne generacije kluba.

"Pep Gvardiola i Luis Aragones su dva trenera sa kojima sam bio najbliskiji, kako na čičnom, tako i na afudbalskom planu. Pored njih tu je Đoan Vilja i u smislu svoj razvoja mnogo mu dugujem", izjavio je Ćavi za radio Katalunja.

Španski mediji prenose da je razlog razlaza sa Viljom bio taj što se uprava kluba i on nisu slagali u pogledu toga koje igrače bi trebalo promovisati,jer je on davao preimućstvo fizički snažnijim nad tehnički nadarenijim igračima.

Ćavi je izrazio zabrinutost zbog stanja u čuvenoj La Masiji.

"Situacija sa mlađim kategorijama kluba me zabrinjava. Loše je što su otpustili Đoana Vilju. Šta se to dešava sa Barselonom? On je čovek koji najbolje poznaje klupsku pozicionu igru. Ne razumem čemu sve ovo", poručio je Ćavi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar