Политика кроји одлуке Суда БиХ?

Апелационо одјељење Суда БиХ одбило је жалбу ПДП-а на одлуку Централне изборне комисије БиХ да се не дозволи поновно бројање гласачких листића.

Република Српска 02.11.2018 | 17:05
Политика кроји одлуке Суда БиХ?
ПДП сматра да је Суд БиХ одлучивао искључиво на трагу одлуке ЦИК-а и да постоје политички притисци и пристрасност у обје институције, што је, тврди ПДП, потпуно неприхватљиво за државу која је наводно демократска и слободна. 

"Партија демократског прогреса оправдано сумња да су пресудну улогу за овакву одлуку Суда БиХ имали поједини представници међународне заједнице у БиХ, који су већ дан након избора изјављивали да је потребно под хитно формирати власт, не чекајући ни прелиминарне резултате, законске рокове за евентуалне жалбе, нити расплет изборне ситуације гдје смо имали стотине хиљада неважећих гласачких листића, уцјене, пријетње, документована кршења Изборног закона, грешке и изборне манипулације", наводи ПДП у саопштењу за јавност. 

Ова странка осудила је овакав начин функционисања институција, указујући да је обавеза институција да проводе бирачку вољу грађана и гарантују правду.

Партија демократског прогреса поручује да неће одустати и користиће сва правна и политичка средства да се обезбиједе фер и поштени избори. 

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ја

02.11.2018 16:15

То је удрузена група, нема ту демократије ни на папиру. Ево господо ста је посљедица тога и оне мале разлике 2014. која је вјероватно исто покрадена. Све сте то ви дозволили. Ста мислите ста це бити за јос 4 године?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обн

02.11.2018 16:27

Наредјено из центара моци извана.Јасно и птицама на грани. Засто се бадава трудити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта урадити у овој ситуацији

02.11.2018 17:00

Не треба се НИКАКО помирити и урадити оно што се може. Прикупити умне главе колико их има па видјети шта чинити. За сваки проблем има ријешење, па мора бити и за овај а има и могућност МАСОВНОГ бојкота следећих избора. Зашто гласати кад се избори покраду, гласањем под оваквим условима народ ДОБРОВОЉНО ПРИСТАЈЕ НА СТАТУС ЗОМБИЈА И ИМБЕЦИЛА. Невјероватно, али је тако!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

02.11.2018 17:26

Опозиција и сви који су против оваквог стања повуци се из свих институција . Вратити се тек када буду омогуцени фер и коректни избори . Градјанска непослуснист , неплацање рацуна . Дијаспору позвати да обустави уплате осим за љекове и лијецење најблизих . Па нека онда прикупе ПДВ подијеле плате, пензије и плијен себи ста остане. Народу није јасно да он плаца све да ниста сем ваздуха не добија на поклон . Ови који раде за 1000 марака мисле да су НАГРАДЈЕНИ и да је то добро јер има горих . Средњи вијек , Тамни вилајет и ниста друго .

Name

Избори

02.11.2018 17:01

ИЗБОРИ СУ ИЗГУБИЛИ СВАКИ СМИСАО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Квака

02.11.2018 17:10

Што је било, било је.Не вриједи се више жалити нити кукати.Ко се једном дочепа власти, тешко га је скинути, поготово на овим несрећним балканским просторима гдје страни фактор и даље има јак утицај.ПДП-у и осталим чланицама СзП не преостаје ништа друго него да збију редове и наставе борбу зqа право и правду у скупштинским клупама, гдје ће, по свему судећи бити слабији него у претходном мандату.

ОДГОВОРИТЕ