Politika kroji odluke Suda BiH?

Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbilo je žalbu PDP-a na odluku Centralne izborne komisije BiH da se ne dozvoli ponovno brojanje glasačkih listića.

Republika Srpska 02.11.2018 | 17:05
Politika kroji odluke Suda BiH?
PDP smatra da je Sud BiH odlučivao isključivo na tragu odluke CIK-a i da postoje politički pritisci i pristrasnost u obje institucije, što je, tvrdi PDP, potpuno neprihvatljivo za državu koja je navodno demokratska i slobodna. 

"Partija demokratskog progresa opravdano sumnja da su presudnu ulogu za ovakvu odluku Suda BiH imali pojedini predstavnici međunarodne zajednice u BiH, koji su već dan nakon izbora izjavljivali da je potrebno pod hitno formirati vlast, ne čekajući ni preliminarne rezultate, zakonske rokove za eventualne žalbe, niti rasplet izborne situacije gdje smo imali stotine hiljada nevažećih glasačkih listića, ucjene, prijetnje, dokumentovana kršenja Izbornog zakona, greške i izborne manipulacije", navodi PDP u saopštenju za javnost. 

Ova stranka osudila je ovakav način funkcionisanja institucija, ukazujući da je obaveza institucija da provode biračku volju građana i garantuju pravdu.

Partija demokratskog progresa poručuje da neće odustati i koristiće sva pravna i politička sredstva da se obezbijede fer i pošteni izbori. 

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ja

02.11.2018 16:15

To je udruzena grupa, nema tu demokratije ni na papiru. Evo gospodo sta je posljedica toga i one male razlike 2014. koja je vjerovatno isto pokradena. Sve ste to vi dozvolili. Sta mislite sta ce biti za jos 4 godine?

ODGOVORITE
Name

Obn

02.11.2018 16:27

Naredjeno iz centara moci izvana.Jasno i pticama na grani. Zasto se badava truditi.

ODGOVORITE
Name

Шта урадити у овој ситуацији

02.11.2018 17:00

Не треба се НИКАКО помирити и урадити оно што се може. Прикупити умне главе колико их има па видјети шта чинити. За сваки проблем има ријешење, па мора бити и за овај а има и могућност МАСОВНОГ бојкота следећих избора. Зашто гласати кад се избори покраду, гласањем под оваквим условима народ ДОБРОВОЉНО ПРИСТАЈЕ НА СТАТУС ЗОМБИЈА И ИМБЕЦИЛА. Невјероватно, али је тако!!!

ODGOVORITE
Name

Igor

02.11.2018 17:26

Opozicija i svi koji su protiv ovakvog stanja povuci se iz svih institucija . Vratiti se tek kada budu omoguceni fer i korektni izbori . Gradjanska neposlusnist , neplacanje racuna . Dijasporu pozvati da obustavi uplate osim za ljekove i lijecenje najblizih . Pa neka onda prikupe PDV podijele plate, penzije i plijen sebi sta ostane. Narodu nije jasno da on placa sve da nista sem vazduha ne dobija na poklon . Ovi koji rade za 1000 maraka misle da su NAGRADJENI i da je to dobro jer ima gorih . Srednji vijek , Tamni vilajet i nista drugo .

Name

Избори

02.11.2018 17:01

ИЗБОРИ СУ ИЗГУБИЛИ СВАКИ СМИСАО.

ODGOVORITE
Name

Kvaka

02.11.2018 17:10

Što je bilo, bilo je.Ne vrijedi se više žaliti niti kukati.Ko se jednom dočepa vlasti, teško ga je skinuti, pogotovo na ovim nesrećnim balkanskim prostorima gdje strani faktor i dalje ima jak uticaj.PDP-u i ostalim članicama SzP ne preostaje ništa drugo nego da zbiju redove i nastave borbu zqa pravo i pravdu u skupštinskim klupama, gdje će, po svemu sudeći biti slabiji nego u prethodnom mandatu.

ODGOVORITE