Мурињо: Манчестер ће се вратити у врх, вјерујте ми!

Тренер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо верује да ће се велики клуб вратити у врх енглеског фудбала. А кад се врати, бориће се за титулу!

Фудбал 03.11.2018 | 09:45
Мурињо: Манчестер ће се вратити у врх, вјерујте ми!
Хм, у ово не верују ни најприврженији навијачи Манчестер јунајтеда, али хајде да видимо.

Дакле, Мурињо је изјавио да ће Манчестер јунајтед "ускоро" бити међу прве четири екипе у Премијер лиги, а кад се буде вратио у врх биће сматрани за једног од кандидата за титулу шампиона Енглеске.

Погледајмо табелу: Манчестер јунајтед је тренутно на осмој позицији са 17 бодова, девет мање од водећег тандема - Манчестер ситија и Ливерпула. Јунајтедова гол разлика је 0 (17:17), Ситијева +24 (27:3), а Ливерпулова +16 (20:4). Челси на трећем месту има 24 бода, Арсенал на четвртој 22.

Мурињова екипа је победила у само две од последњих пет лигашких утакмица. Али, њега оптимизам не напушта.

"Кад нисте у Топ 4 екипе, не треба да причате о титули. Али, кад јесте у врху, где ће Манчестер јунајтед бити, онда можете да сагледате ствари, видите колико бодова заостајете за водећим, анализирате распоред својих утакмица и утакмица конкурената, колико имате играча на располагању...", рекао је Жозе Мурињо уочи гостовања своје екипе одличном Борнмуту, који је две позиције изнад Јунајтеда са 20 бодова.

Наставио је:

"Али, тренутно нисмо међу прве четири екипе на табели. Морамо да радимо још више како бисмо напредовали, били бољи. Бодови су нам преко потребни како бисмо крај децембра дочекали на бољој позицији негде на којој смо сада. И верујем да ћемо бити".

Португалац је оценио да је досадашњи распоред Јунајтеда утицао на тренутну позицију на табели. А још више ће...

"Распоред нам тренутно није наклоњен. У овом делу сезоне гостујемо највећим кандидатима за титулу тренутно - Ливерпулу, Челсију и Манчестер ситију, а сад најпре Борнмуту. Имаћемо и госзовање Јувентусу у Лиги шампиона, пре утакмице са Ситијем. Али, до краја децембра, пто је и крај прве половине такмичења у Премијер лиги, нећемо бити на позицији на којој смо сад. Бићемо на бољој", уверен је Мурињо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар