Murinjo: Mančester će se vratiti u vrh, vjerujte mi!

Trener Mančester junajteda Žoze Murinjo veruje da će se veliki klub vratiti u vrh engleskog fudbala. A kad se vrati, boriće se za titulu!

Fudbal 03.11.2018 | 09:45
Murinjo: Mančester će se vratiti u vrh, vjerujte mi!
Hm, u ovo ne veruju ni najprivrženiji navijači Mančester junajteda, ali hajde da vidimo.

Dakle, Murinjo je izjavio da će Mančester junajted "uskoro" biti među prve četiri ekipe u Premijer ligi, a kad se bude vratio u vrh biće smatrani za jednog od kandidata za titulu šampiona Engleske.

Pogledajmo tabelu: Mančester junajted je trenutno na osmoj poziciji sa 17 bodova, devet manje od vodećeg tandema - Mančester sitija i Liverpula. Junajtedova gol razlika je 0 (17:17), Sitijeva +24 (27:3), a Liverpulova +16 (20:4). Čelsi na trećem mestu ima 24 boda, Arsenal na četvrtoj 22.

Murinjova ekipa je pobedila u samo dve od poslednjih pet ligaških utakmica. Ali, njega optimizam ne napušta.

"Kad niste u Top 4 ekipe, ne treba da pričate o tituli. Ali, kad jeste u vrhu, gde će Mančester junajted biti, onda možete da sagledate stvari, vidite koliko bodova zaostajete za vodećim, analizirate raspored svojih utakmica i utakmica konkurenata, koliko imate igrača na raspolaganju...", rekao je Žoze Murinjo uoči gostovanja svoje ekipe odličnom Bornmutu, koji je dve pozicije iznad Junajteda sa 20 bodova.

Nastavio je:

"Ali, trenutno nismo među prve četiri ekipe na tabeli. Moramo da radimo još više kako bismo napredovali, bili bolji. Bodovi su nam preko potrebni kako bismo kraj decembra dočekali na boljoj poziciji negde na kojoj smo sada. I verujem da ćemo biti".

Portugalac je ocenio da je dosadašnji raspored Junajteda uticao na trenutnu poziciju na tabeli. A još više će...

"Raspored nam trenutno nije naklonjen. U ovom delu sezone gostujemo najvećim kandidatima za titulu trenutno - Liverpulu, Čelsiju i Mančester sitiju, a sad najpre Bornmutu. Imaćemo i goszovanje Juventusu u Ligi šampiona, pre utakmice sa Sitijem. Ali, do kraja decembra, pto je i kraj prve polovine takmičenja u Premijer ligi, nećemo biti na poziciji na kojoj smo sad. Bićemo na boljoj", uveren je Murinjo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar