ДОЖИВОТНА ЗАБРАНА уласка на стадион!

Вест Хем експресно казнио двојицу навијача који су улетели на терен током куп утакмице против Тотенхема.

Фудбал 03.11.2018 | 08:15
ДОЖИВОТНА ЗАБРАНА уласка на стадион!
У Скупштини Србије се тренутно разматрају ко зна које по реду измене Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама, а за то време у Енглеској...

Давно је већ речено да није проблем у одредбама закона, већ у њиховом спровођењу. И овде то зависи од полицијско-правосудних органа. А у Енглеској клубови сами праве ред.

Наиме, Вест Хем је двојици својих навијача одредио ДОЖИВОТНЕ ЗАБРАНЕ уласка на стадион, "само" зато што су утрчали на терен током куп утакмице против Тотенхема у среду увече.

Први навијач са маском на лицу (попут оне из филма "Врисак", ваљда је желео да допринесе прослави Ноћи вештица) улетео је на терен брзо после трећег гола Тотенхема, а други одмах након што је судија означио крај меча.

Обојица је привела полиција која је против њих поднела пријаве. 

Али, не чекајући одлуку надлежних органа, Вест Хем је сам реаговао:

"Улетање на терен је кривично дело и клуб то неће толерисати. У складу са прокламованом клупском политиком 'нулте толеранције', овим појединцима забрањено је да улазе на стадион, а казна ступа на снагу одмах", објавио је лондонски клуб.

Ово, наравно, није први инцидент такве врсте, нити прва таква одлука Вест Хема. И против Барнлија је било улетања у терен, а петорици навијача Вест Хема изречене су идентичне казне - доживотна забрана присуствовања утакмицама Вест Хема (када је домаћин).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар