DOŽIVOTNA ZABRANA ulaska na stadion!

Vest Hem ekspresno kaznio dvojicu navijača koji su uleteli na teren tokom kup utakmice protiv Totenhema.

Fudbal 03.11.2018 | 08:15
DOŽIVOTNA ZABRANA ulaska na stadion!
U Skupštini Srbije se trenutno razmatraju ko zna koje po redu izmene Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, a za to vreme u Engleskoj...

Davno je već rečeno da nije problem u odredbama zakona, već u njihovom sprovođenju. I ovde to zavisi od policijsko-pravosudnih organa. A u Engleskoj klubovi sami prave red.

Naime, Vest Hem je dvojici svojih navijača odredio DOŽIVOTNE ZABRANE ulaska na stadion, "samo" zato što su utrčali na teren tokom kup utakmice protiv Totenhema u sredu uveče.

Prvi navijač sa maskom na licu (poput one iz filma "Vrisak", valjda je želeo da doprinese proslavi Noći veštica) uleteo je na teren brzo posle trećeg gola Totenhema, a drugi odmah nakon što je sudija označio kraj meča.

Obojica je privela policija koja je protiv njih podnela prijave. 

Ali, ne čekajući odluku nadležnih organa, Vest Hem je sam reagovao:

"Uletanje na teren je krivično delo i klub to neće tolerisati. U skladu sa proklamovanom klupskom politikom 'nulte tolerancije', ovim pojedincima zabranjeno je da ulaze na stadion, a kazna stupa na snagu odmah", objavio je londonski klub.

Ovo, naravno, nije prvi incident takve vrste, niti prva takva odluka Vest Hema. I protiv Barnlija je bilo uletanja u teren, a petorici navijača Vest Hema izrečene su identične kazne - doživotna zabrana prisustvovanja utakmicama Vest Hema (kada je domaćin).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar