Лопаре:Скупштина с јасном већином

Одборници Скупштине општине /СО/ Лопаре усвојили су данас Извјештај о извршењу шестомјесечног буџета ове мајевичке општине у износу од 2. 452. 479 КМ или 87 одсто од планираног.

Република Српска 02.11.2018 | 13:30
Лопаре:Скупштина с јасном већином
Начелник Лопара Радо Савић рекао је новинарима да је данас разговарано о стану путне мреже и припреме за наступајућу зимску сезону у овој општини.

„Наредне седмице разговараћемо са представницима свих мјесних заједница о стању на локалним путевима да би имали што прецизнију информацију. Разматран  је план одржавања чистоће као и приједлог програма заједничке комуналне потрошње  за 2019.  годину у којој имамо амбициозније планове, него у предходном периоду, а везано за ове послове који се морају подићи на виши ниво и да услуге које се пружају  грађанима буду још  квалитетније", рекао је Савић.

Он је напоменуо да је данашња редовна скупштина протекла у коректној атмосфери у којој према његовим ријечима постоји знатна и јасна већина за све одлуке.

Одборници су усвојили Извјештаје о хигијенско-епидемиолошкој ситуацији на подручју општине Лопаре, стању путне мреже у овој општини и припреме за зимску сезону, Програм заједничке комуналне потрошње за 2019. годину.

Предсједник СО Лопаре Миленко Ристић истакао је да се у овој мајевичкој општини већина одлука доноси једногласно и све на добробит грађана.

„Данашња скупштина је имала извјештајни карактер у коме су  разматране и усвојене битне одлуке када је ријеч о побољшању услова и квалитета живота наших грађана", рекао је Ристић након скупштинског засиједања.

 Одговарајући на оптужбе, опозиционих одборника да је повријеђен пословник , Ристић је рекао да нико није тражио изјашњење по питању повреде пословника ниједан одборник нити иједна политичка партија.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Са стране

02.11.2018 13:12

Позитивна трансформација - од црвених Лопара, места без цркве, до бастиона српства. Мада СНСД још увек слави црвене по Вукосавцима, а међу њима и понеки четнички унук. Но, сад причам о људима, не о овим другим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милун

02.11.2018 20:07

СДС у Лопарама и у Уг је цестита организација, нису као ови наси у Бн који би се продали Додику за своје фотеље

ОДГОВОРИТЕ