Lopare:Skupština s jasnom većinom

Odbornici Skupštine opštine /SO/ Lopare usvojili su danas Izvještaj o izvršenju šestomjesečnog budžeta ove majevičke opštine u iznosu od 2. 452. 479 KM ili 87 odsto od planiranog.

Republika Srpska 02.11.2018 | 13:30
Lopare:Skupština s jasnom većinom
Načelnik Lopara Rado Savić rekao je novinarima da je danas razgovarano o stanu putne mreže i pripreme za nastupajuću zimsku sezonu u ovoj opštini.

„Naredne sedmice razgovaraćemo sa predstavnicima svih mjesnih zajednica o stanju na lokalnim putevima da bi imali što precizniju informaciju. Razmatran  je plan održavanja čistoće kao i prijedlog programa zajedničke komunalne potrošnje  za 2019.  godinu u kojoj imamo ambicioznije planove, nego u predhodnom periodu, a vezano za ove poslove koji se moraju podići na viši nivo i da usluge koje se pružaju  građanima budu još  kvalitetnije", rekao je Savić.

On je napomenuo da je današnja redovna skupština protekla u korektnoj atmosferi u kojoj prema njegovim riječima postoji znatna i jasna većina za sve odluke.

Odbornici su usvojili Izvještaje o higijensko-epidemiološkoj situaciji na području opštine Lopare, stanju putne mreže u ovoj opštini i pripreme za zimsku sezonu, Program zajedničke komunalne potrošnje za 2019. godinu.

Predsjednik SO Lopare Milenko Ristić istakao je da se u ovoj majevičkoj opštini većina odluka donosi jednoglasno i sve na dobrobit građana.

„Današnja skupština je imala izvještajni karakter u kome su  razmatrane i usvojene bitne odluke kada je riječ o poboljšanju uslova i kvaliteta života naših građana", rekao je Ristić nakon skupštinskog zasijedanja.

 Odgovarajući na optužbe, оpozicionih odbornika da je povrijeđen poslovnik , Ristić je rekao da niko nije tražio izjašnjenje po pitanju povrede poslovnika nijedan odbornik niti ijedna politička partija.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sa strane

02.11.2018 13:12

Pozitivna transformacija - od crvenih Lopara, mesta bez crkve, do bastiona srpstva. Mada SNSD još uvek slavi crvene po Vukosavcima, a među njima i poneki četnički unuk. No, sad pričam o ljudima, ne o ovim drugim.

ODGOVORITE
Name

milun

02.11.2018 20:07

SDS u Loparama i u Ug je cestita organizacija, nisu kao ovi nasi u Bn koji bi se prodali Dodiku za svoje fotelje

ODGOVORITE