"Федекс је класа, Надал нестварно јак, а Ноле перфектан микс!"

Португалски тенисер Жоао Соуса је у једном интервјуу причао о квалитетима најбољих тенисера света – Федереру, Ђоковићу и Надалу.

Тенис 06.11.2018 | 15:30
"Федекс је класа, Надал нестварно јак, а Ноле перфектан микс!"
Соуса је причао за португалског новинара Руија Унаса и, поред приче о "великој тројци", дотакао се и неких других занимљивих ствари у тенису.

Жоао је укратко оценио Рафу, Роџера и Новака и свакоме дао посебну врсту комплимента.

"Федерер је класа, апсурдно је са којом лакоћом он ради све што ради. Надал има нестварну јачину, снагу и став. Ђоковић има понешто од обојице, он је перфектан микс", рекао је Соуса. 

Тенисери и тенисерке који су активни на Туру и често путују из турнира на турнир, из једне земље у другу, не виђају своје најмилије толико пуно, сем ако нису део њиховог тима. 

Како ствари стоје Жоао и његов тренер имају веома близак однос. 

"Мој тренер ми дође као девојка. Више времена проводим са њим него са њом, нас двојица се једино не љубимо", додао је уз смех Соуса. 

Португалски "број 1" верује да је ментална спрема најважнија како би се остварио успех у тенису. 

"У тенису 70 одсто снаге је ментално. Терени су све спорији и спорији, а играчи све већи. Сви имају по два метра и сервирају преко 200 километар на час, 'уништавају' лоптицу. За мене, бити ментално јак је најбитнија ствар", закључио је Португалац. 

Соуса је недавно испао са Мастерса у Паризу, јер је у другој рунди поражен од човека за којег важи управо оно што Соуса сматра најбитнијим, Новака Ђоковића.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар