"Fedeks je klasa, Nadal nestvarno jak, a Nole perfektan miks!"

Portugalski teniser Žoao Sousa je u jednom intervjuu pričao o kvalitetima najboljih tenisera sveta – Federeru, Đokoviću i Nadalu.

Tenis 06.11.2018 | 15:30
"Fedeks je klasa, Nadal nestvarno jak, a Nole perfektan miks!"
Sousa je pričao za portugalskog novinara Ruija Unasa i, pored priče o "velikoj trojci", dotakao se i nekih drugih zanimljivih stvari u tenisu.

Žoao je ukratko ocenio Rafu, Rodžera i Novaka i svakome dao posebnu vrstu komplimenta.

"Federer je klasa, apsurdno je sa kojom lakoćom on radi sve što radi. Nadal ima nestvarnu jačinu, snagu i stav. Đoković ima ponešto od obojice, on je perfektan miks", rekao je Sousa. 

Teniseri i teniserke koji su aktivni na Turu i često putuju iz turnira na turnir, iz jedne zemlje u drugu, ne viđaju svoje najmilije toliko puno, sem ako nisu deo njihovog tima. 

Kako stvari stoje Žoao i njegov trener imaju veoma blizak odnos. 

"Moj trener mi dođe kao devojka. Više vremena provodim sa njim nego sa njom, nas dvojica se jedino ne ljubimo", dodao je uz smeh Sousa. 

Portugalski "broj 1" veruje da je mentalna sprema najvažnija kako bi se ostvario uspeh u tenisu. 

"U tenisu 70 odsto snage je mentalno. Tereni su sve sporiji i sporiji, a igrači sve veći. Svi imaju po dva metra i serviraju preko 200 kilometar na čas, 'uništavaju' lopticu. Za mene, biti mentalno jak je najbitnija stvar", zaključio je Portugalac. 

Sousa je nedavno ispao sa Mastersa u Parizu, jer je u drugoj rundi poražen od čoveka za kojeg važi upravo ono što Sousa smatra najbitnijim, Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar