Шокантан избор Муриња за гол, ако оде Де Хеа!

Португалац жели Аустралијанца!

Фудбал 05.11.2018 | 15:00
Шокантан избор Муриња за гол, ако оде Де Хеа!
Питање је ко ће дуже издржати у Манчестер Јунајтеду: Жозе Мурињо или Давид де Хеа.

Ако Португалац издржи сезону до краја, врло је могуће да ће у наредну ужи без шпанског голмана. И већ прави листу кандидата који би могли да замене Де Хеу. А у први план је искочио више него изненађујући избор – Метју Рајан. Острвски медији пишу да је Мурињо одушељен аустралијским голманом из Брајтона и да размишља о њему као о наследнику Де Хее.

Де Хеин уговор са Црвеним ђаволима формално истиче наредног лета, али Јунајтед има опцију да га аутоматски продужи за још годину дана. Што ће сигурно и урадити. Међутим, то не значи да ће Де Хеа тих годину дана остати у Манчестеру. Ако и даље настави да се опире на понуде за нови уговор, Јунајтед ће бити приморан да га прода наредног лета како би узео неки новац од обештећења. Због ризика да га у лето 2020. године изгуби за џабе. Мурињо је недавно признао да није оптимиста поводом Де Хеиногуговора иако их заступа исти агент Жорж Мендеш.

Де Хеин сан о преласку у Реал Мадрид је вероватно срушен летошњим трансфером Тибоа Куртое из Челсија на Бернабеу. Реал је дуго чекао Де Хеу, покушавао да га доведе и изгубио стрпљење па је на крају купио Белгијанца. Међутим, Јувентус и ПСЖ се помињу као могуће дестинације шпанског голмана с обзиром да му због ситуације са уговором цена неће бити велика.

У том случају ће Мурињо кренути по Метјуа Рајана из Брајтона који је одушевио добрим одбранама у екипи Криса Хјутона. Он је некада блистао у Бржу из којег је отишао у Валенсију, али у Шпанији није имао среће. Форму је поново пронашао у Брајтону са којим има још три и по године уговора. Ипак, ако дође понуда Јунајтеда, вероватно ни Рајан, ни Брајтон неће моћи да одоле.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар