Šokantan izbor Murinja za gol, ako ode De Hea!

Portugalac želi Australijanca!

Fudbal 05.11.2018 | 15:00
Šokantan izbor Murinja za gol, ako ode De Hea!
Pitanje je ko će duže izdržati u Mančester Junajtedu: Žoze Murinjo ili David de Hea.

Ako Portugalac izdrži sezonu do kraja, vrlo je moguće da će u narednu uži bez španskog golmana. I već pravi listu kandidata koji bi mogli da zamene De Heu. A u prvi plan je iskočio više nego iznenađujući izbor – Metju Rajan. Ostrvski mediji pišu da je Murinjo odušeljen australijskim golmanom iz Brajtona i da razmišlja o njemu kao o nasledniku De Hee.

De Hein ugovor sa Crvenim đavolima formalno ističe narednog leta, ali Junajted ima opciju da ga automatski produži za još godinu dana. Što će sigurno i uraditi. Međutim, to ne znači da će De Hea tih godinu dana ostati u Mančesteru. Ako i dalje nastavi da se opire na ponude za novi ugovor, Junajted će biti primoran da ga proda narednog leta kako bi uzeo neki novac od obeštećenja. Zbog rizika da ga u leto 2020. godine izgubi za džabe. Murinjo je nedavno priznao da nije optimista povodom De Heinogugovora iako ih zastupa isti agent Žorž Mendeš.

De Hein san o prelasku u Real Madrid je verovatno srušen letošnjim transferom Tiboa Kurtoe iz Čelsija na Bernabeu. Real je dugo čekao De Heu, pokušavao da ga dovede i izgubio strpljenje pa je na kraju kupio Belgijanca. Međutim, Juventus i PSŽ se pominju kao moguće destinacije španskog golmana s obzirom da mu zbog situacije sa ugovorom cena neće biti velika.

U tom slučaju će Murinjo krenuti po Metjua Rajana iz Brajtona koji je oduševio dobrim odbranama u ekipi Krisa Hjutona. On je nekada blistao u Bržu iz kojeg je otišao u Valensiju, ali u Španiji nije imao sreće. Formu je ponovo pronašao u Brajtonu sa kojim ima još tri i po godine ugovora. Ipak, ako dođe ponuda Junajteda, verovatno ni Rajan, ni Brajton neće moći da odole.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar