Алави Болт - ипак не остаје у аустралијском фудбалу!

Најбржи човек на планети, освајач осам олимпијских злата у спринту, Усеин Болт, раскинуо уговор са Сентрал коуст Маринерсима. Разлог - новац. Јамајчанин тражио три милиона, Аустралијанци му понудили само 150. 000!

Фудбал 02.11.2018 | 18:15
Алави Болт - ипак не остаје у аустралијском фудбалу!
Најбржи човек планете, Јусеин Болт ипак неће професионално заиграти за Сентрал Коуст Маринерсе, јер се нису нашли око плате. И то не да се нису нашли, него су у питању "два света различита".

"Сентрал Коус Маринерси и представник Јусеина Болта, Рики Симс договорили су се да је неограчени период пробе завршен и ступа на снагу одмах", објавио је клуб.

Јамајчанин, који је у аустралијском клубу од почетка августа покушавао да изгради форму не би ли се професионално бавио фудбалом, одбио је понуду коју је добио од тима из Госфорда јер је износила тек пет посто од онога што је тражио. Јер Болт и његова пратња очекују три милиона аустралијских долара по сезони (око 1,8 милиона €), док су му Маринерси понудили тек 150.000 (око 100.000 €). А то би значило да би морали да се траже спонзори, зашта је за сада у суштини касно пошто је сезона у А лиги почела.

"Желео бих да се захвалим власницима клуба, управи, запосленима, играчима и навијачима што су ме тако лепо примили. Клубу желим све најбоље", објавио је некадашњи атлетичар.

Није познато где би даље могао да оде Болт, али је у последњим припремним мечевим показао да би могао да игра неку улогу у мањем клубу. Многи га траже, чисто из комерцијалних разлога, као што је била Валета коју је одбио пре неколико дана. Многи га траже, али је велико питање ко може да обезбеди толику лову за фудбалера који то јиош није. Верујемо да му следи нека арапска земља, Кина или Индија где има много лове "за бацање", а фудбал није на врхунском нивоу, те би овај могао да се уклопи.

Личило је све на испуњење невероватног сна - из једног спорта у којем је доказан и вреднован, пребаци у други, који такође воли.

Најбржи човек на планети, рекордер на 100 метара, Јамајчанин Усеин Болт је у 32. години пожелео да почне да се бави фудбалом. И заиста, постао је члан аустралијског фудбалског луба Сентрал коуст Маринерс (Централ Цоаст Маринерс) у којем је био осам недеља и успео је и да се упише у стрелце.

Али, сарадња је окончана данас.

Клуб је саопштио да је био у разговорима са потенцијалним "обећавајућим" спонзорима, који би финансијски подржали и испратили Болтов уговор, али да није нађено решење са Болтом.

"Иако нисмо успели да се договоримо о наставку сарадње са Усеионом Болтом, одушевљени смо чињеницом да је олимпијски шампион у спринту и власник светског рекорда био наш члан протеклих осам недеља", саопштио је власник клуба Мајк Чарслворт, додајући да је свима у клубу била велика част и задовољство што су допринели Болтовом испуњењу сна да буде професионални фудбалер.

Болт је био у клубу од средине августа, али у последње две недеље није га било на тренинзима, јер су Маринерси проценили да његово присуство може да буде тег за екипу у контексту преговора о наставку сарадње са Болтом.

Према незваничним информацијама, понуђен новац није задовољио Болта. Информације из Аустралије наводе да је на столу имао понуду од 150.000 долара, а да је он очекивао, ни мање, ни више, него три милиона!

Болт се захвалио клубу на указаној шанси и времену проведеном са екипом и запосленима у клубу и пожелео је Маринерсима успеха.

Јамајчанин је за време у клубу и на терену, показао да има "штофа" за фудбалера. Дао је два гола, један веома леп, прави фудбалски, показао је напредак у техници и тактици, али су многи стручњаци песимисти да у том добу неко може тек тако да замени спорт.

Упркос проценама, Маринерси су желели да дају Болту шансу. Наравно, и у клубу су оценили да ће то бити изврсно и са комерцијалне стране, за имиџ клуба, за већу промоцију и привлачење публике и спонзора, јер имају једно од највећих имена светске атлетике свих времена.

Да ли се овиме завршава Болтов пут у фудбал, видећемо. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар