Alavi Bolt - ipak ne ostaje u australijskom fudbalu!

Najbrži čovek na planeti, osvajač osam olimpijskih zlata u sprintu, Usein Bolt, raskinuo ugovor sa Sentral koust Marinersima. Razlog - novac. Jamajčanin tražio tri miliona, Australijanci mu ponudili samo 150. 000!

Fudbal 02.11.2018 | 18:15
Alavi Bolt - ipak ne ostaje u australijskom fudbalu!
Najbrži čovek planete, Jusein Bolt ipak neće profesionalno zaigrati za Sentral Koust Marinerse, jer se nisu našli oko plate. I to ne da se nisu našli, nego su u pitanju "dva sveta različita".

"Sentral Kous Marinersi i predstavnik Juseina Bolta, Riki Sims dogovorili su se da je neogračeni period probe završen i stupa na snagu odmah", objavio je klub.

Jamajčanin, koji je u australijskom klubu od početka avgusta pokušavao da izgradi formu ne bi li se profesionalno bavio fudbalom, odbio je ponudu koju je dobio od tima iz Gosforda jer je iznosila tek pet posto od onoga što je tražio. Jer Bolt i njegova pratnja očekuju tri miliona australijskih dolara po sezoni (oko 1,8 miliona €), dok su mu Marinersi ponudili tek 150.000 (oko 100.000 €). A to bi značilo da bi morali da se traže sponzori, zašta je za sada u suštini kasno pošto je sezona u A ligi počela.

"Želeo bih da se zahvalim vlasnicima kluba, upravi, zaposlenima, igračima i navijačima što su me tako lepo primili. Klubu želim sve najbolje", objavio je nekadašnji atletičar.

Nije poznato gde bi dalje mogao da ode Bolt, ali je u poslednjim pripremnim mečevim pokazao da bi mogao da igra neku ulogu u manjem klubu. Mnogi ga traže, čisto iz komercijalnih razloga, kao što je bila Valeta koju je odbio pre nekoliko dana. Mnogi ga traže, ali je veliko pitanje ko može da obezbedi toliku lovu za fudbalera koji to jioš nije. Verujemo da mu sledi neka arapska zemlja, Kina ili Indija gde ima mnogo love "za bacanje", a fudbal nije na vrhunskom nivou, te bi ovaj mogao da se uklopi.

Ličilo je sve na ispunjenje neverovatnog sna - iz jednog sporta u kojem je dokazan i vrednovan, prebaci u drugi, koji takođe voli.

Najbrži čovek na planeti, rekorder na 100 metara, Jamajčanin Usein Bolt je u 32. godini poželeo da počne da se bavi fudbalom. I zaista, postao je član australijskog fudbalskog luba Sentral koust Mariners (Central Coast Mariners) u kojem je bio osam nedelja i uspeo je i da se upiše u strelce.

Ali, saradnja je okončana danas.

Klub je saopštio da je bio u razgovorima sa potencijalnim "obećavajućim" sponzorima, koji bi finansijski podržali i ispratili Boltov ugovor, ali da nije nađeno rešenje sa Boltom.

"Iako nismo uspeli da se dogovorimo o nastavku saradnje sa Useionom Boltom, oduševljeni smo činjenicom da je olimpijski šampion u sprintu i vlasnik svetskog rekorda bio naš član proteklih osam nedelja", saopštio je vlasnik kluba Majk Čarslvort, dodajući da je svima u klubu bila velika čast i zadovoljstvo što su doprineli Boltovom ispunjenju sna da bude profesionalni fudbaler.

Bolt je bio u klubu od sredine avgusta, ali u poslednje dve nedelje nije ga bilo na treninzima, jer su Marinersi procenili da njegovo prisustvo može da bude teg za ekipu u kontekstu pregovora o nastavku saradnje sa Boltom.

Prema nezvaničnim informacijama, ponuđen novac nije zadovoljio Bolta. Informacije iz Australije navode da je na stolu imao ponudu od 150.000 dolara, a da je on očekivao, ni manje, ni više, nego tri miliona!

Bolt se zahvalio klubu na ukazanoj šansi i vremenu provedenom sa ekipom i zaposlenima u klubu i poželeo je Marinersima uspeha.

Jamajčanin je za vreme u klubu i na terenu, pokazao da ima "štofa" za fudbalera. Dao je dva gola, jedan veoma lep, pravi fudbalski, pokazao je napredak u tehnici i taktici, ali su mnogi stručnjaci pesimisti da u tom dobu neko može tek tako da zameni sport.

Uprkos procenama, Marinersi su želeli da daju Boltu šansu. Naravno, i u klubu su ocenili da će to biti izvrsno i sa komercijalne strane, za imidž kluba, za veću promociju i privlačenje publike i sponzora, jer imaju jedno od najvećih imena svetske atletike svih vremena.

Da li se ovime završava Boltov put u fudbal, videćemo. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar