Париз: Новак на Чилића, Федерер са Нишикоријем!

Која је сатница у Паризу? Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, од 19. 30 састаје се са Марином Чилићем у четвртфиналу Мастерса у Паризу.  Исти језик, исти циљ: Новак против Марина за париско полуфинале.  Осим Србина и Хрвата данас играју Зверев - Хачанов, Сок - Тим и Федерер - Нишикори.

Тенис 02.11.2018 | 11:30
Париз: Новак на Чилића, Федерер са Нишикоријем!
Српски играч до борбе за полуфинале дошао је победама над Жаом Соусом и Дамиром Џумхуром, који му је нажалост предао меч у осмини финала.

Са друге стране Чилић је имао нешто тежи пут јер је морао да игра са Филипом Колшрајбером и Григором Димитровом. Оба дуела хрватски тенисер решио је у два сета и у доброј форми чека меч са Ђоковићем.

Марин и Новак до сада су се састајали седамнаест пута, а српски играч славио је у чак 15 дуела, док је хрватски играч победио два пута. Ове сезоне састали су се у два наврата и резултат је 1-1.

Ђоковић и Чилић на терен ће изаћи око пола осам, а пре тога мечеве ће одиграти Александер Зверев и Карен Хачанов (14.00) и Џек Сок и Доминик Тим (19.30).

Програм на Централном терену затвориће Роџер Федерер и Кеи Нишикори чији је меч заказан за 21 сат. Швајцарац и Јапанац играли су до сада осам мечева и Роџер води са 6-2.

Град светлости је ове године обасјао свог четвороструког шампиона, Новака Ђоковића вративши га на сам врх светског тениса. А за то му је било потребно да добије само једабн меч, што је он и урадио. Повреда је пресудила Рафаелу Надалу, а помогла нешем асу који је у априлу, сетићете се, био тек 22. на свету. 

Са таквим осећајем победе и успеха Ђоковић данас не пре 19.30 часова на мастерсу у Паризу наставља са борбама у покушају да пети, заправо шести пут покори престоницу Француске, рачунајући и Ролан Гарос.

Пошто је петак на реду су четвртфинални обрачуни који почињу од 14 часова дуелом Руса Карена Хачановаи "Руса" Александера Зверева. Хачанов је у убитачној форми, снажни и високи Московљанин терорише све редом, освојио је недавно турнир у родном граду, у трећем колу Париза је савладо Џона Изнера који се бори за завршни мастерс сезоне у Лондону... 

Наредни меч играју актуелни шампион Џек Сок и Доминик Тим. Американац, који је прошле године у узбудљивом финалу победио Филипа Крајиновића, игра катастрофално ове године, али је очигледно инспирисан Паризом. Међутим, Аустријанац покушава такође да се пробије до Лондона, те је веома мотивисан. А и бољи је тенисер, у то нема сумње. Овај меч не би требало да потраје.

Након овог на реду је дуел нашег аса са Марином Чилићем против којег води са 15-2, али треба имати на уму да га је Хрват победио ове године у финалу Квинса. Истина, Ноле му је одмах узвратио у Синсинатију, али му није било лако.

"Играо сам са њим, много, много пута и често заједно тренирамо. Поштујемо један другог и одлично се слажемо. А и говоримо исти језик! Зато се и радујем још једном одличном мечу са њим", рекао је Београђанин који је, о судбине, управо због пораза од Чилића пре две године баш у Паризу слетео са првог места светске листе.

Тешко да ће момак из Међугорја славити против нашег аса, али му сигурно неће дозволити да се "лагано прошета Јелисејским пољима". 

Дан у Паризу затварају Роџер Федерер и Кеи Нишикори где је велики фаворит Швајацарц који води са 6-2 у међусобним окршајима, с тим што Јапанац није славио још од 2014. Али, верујемо да је ово добро време и добра прилика да се ризикује на њега из два разлога - Федекс је помало уморан и није довољно мотивисан дошао у Париз, а Нишикори јури тај проклети Лондон. 

Париз програм четвртфинала:

14.00 Зверев – Хачанов
15.30 Сок – Тим
19.30 Чилић – Ђоковић
21.00 Нишикори – Федерер

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар