Pariz: Novak na Čilića, Federer sa Nišikorijem!

Koja je satnica u Parizu? Novak Đoković, najbolji teniser sveta, od 19. 30 sastaje se sa Marinom Čilićem u četvrtfinalu Mastersa u Parizu.  Isti jezik, isti cilj: Novak protiv Marina za parisko polufinale.  Osim Srbina i Hrvata danas igraju Zverev - Hačanov, Sok - Tim i Federer - Nišikori.

Tenis 02.11.2018 | 11:30
Pariz: Novak na Čilića, Federer sa Nišikorijem!
Srpski igrač do borbe za polufinale došao je pobedama nad Žaom Sousom i Damirom Džumhurom, koji mu je nažalost predao meč u osmini finala.

Sa druge strane Čilić je imao nešto teži put jer je morao da igra sa Filipom Kolšrajberom i Grigorom Dimitrovom. Oba duela hrvatski teniser rešio je u dva seta i u dobroj formi čeka meč sa Đokovićem.

Marin i Novak do sada su se sastajali sedamnaest puta, a srpski igrač slavio je u čak 15 duela, dok je hrvatski igrač pobedio dva puta. Ove sezone sastali su se u dva navrata i rezultat je 1-1.

Đoković i Čilić na teren će izaći oko pola osam, a pre toga mečeve će odigrati Aleksander Zverev i Karen Hačanov (14.00) i Džek Sok i Dominik Tim (19.30).

Program na Centralnom terenu zatvoriće Rodžer Federer i Kei Nišikori čiji je meč zakazan za 21 sat. Švajcarac i Japanac igrali su do sada osam mečeva i Rodžer vodi sa 6-2.

Grad svetlosti je ove godine obasjao svog četvorostrukog šampiona, Novaka Đokovića vrativši ga na sam vrh svetskog tenisa. A za to mu je bilo potrebno da dobije samo jedabn meč, što je on i uradio. Povreda je presudila Rafaelu Nadalu, a pomogla nešem asu koji je u aprilu, setićete se, bio tek 22. na svetu. 

Sa takvim osećajem pobede i uspeha Đoković danas ne pre 19.30 časova na mastersu u Parizu nastavlja sa borbama u pokušaju da peti, zapravo šesti put pokori prestonicu Francuske, računajući i Rolan Garos.

Pošto je petak na redu su četvrtfinalni obračuni koji počinju od 14 časova duelom Rusa Karena Hačanovai "Rusa" Aleksandera Zvereva. Hačanov je u ubitačnoj formi, snažni i visoki Moskovljanin teroriše sve redom, osvojio je nedavno turnir u rodnom gradu, u trećem kolu Pariza je savlado Džona Iznera koji se bori za završni masters sezone u Londonu... 

Naredni meč igraju aktuelni šampion Džek Sok i Dominik Tim. Amerikanac, koji je prošle godine u uzbudljivom finalu pobedio Filipa Krajinovića, igra katastrofalno ove godine, ali je očigledno inspirisan Parizom. Međutim, Austrijanac pokušava takođe da se probije do Londona, te je veoma motivisan. A i bolji je teniser, u to nema sumnje. Ovaj meč ne bi trebalo da potraje.

Nakon ovog na redu je duel našeg asa sa Marinom Čilićem protiv kojeg vodi sa 15-2, ali treba imati na umu da ga je Hrvat pobedio ove godine u finalu Kvinsa. Istina, Nole mu je odmah uzvratio u Sinsinatiju, ali mu nije bilo lako.

"Igrao sam sa njim, mnogo, mnogo puta i često zajedno treniramo. Poštujemo jedan drugog i odlično se slažemo. A i govorimo isti jezik! Zato se i radujem još jednom odličnom meču sa njim", rekao je Beograđanin koji je, o sudbine, upravo zbog poraza od Čilića pre dve godine baš u Parizu sleteo sa prvog mesta svetske liste.

Teško da će momak iz Međugorja slaviti protiv našeg asa, ali mu sigurno neće dozvoliti da se "lagano prošeta Jelisejskim poljima". 

Dan u Parizu zatvaraju Rodžer Federer i Kei Nišikori gde je veliki favorit Švajacarc koji vodi sa 6-2 u međusobnim okršajima, s tim što Japanac nije slavio još od 2014. Ali, verujemo da je ovo dobro vreme i dobra prilika da se rizikuje na njega iz dva razloga - Fedeks je pomalo umoran i nije dovoljno motivisan došao u Pariz, a Nišikori juri taj prokleti London. 

Pariz program četvrtfinala:

14.00 Zverev – Hačanov
15.30 Sok – Tim
19.30 Čilić – Đoković
21.00 Nišikori – Federer

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar