ЛК: Сити лако против Јокана и Митра!

Јокановић и Митровић настављају са поразима, Сити прејак у Лига купу! Фудбалери Манчестер ситија пласирали су се у четвртфинале Лига купа сигурном победом над екипом Фулама.  Није ни чудо што га је Борусија већ пикирала - мали Дијаз је мајстор! Манчестер Сити рутински до четвртфинала Лига купа Енглеске против Јокановићевог Фулама - 2:0.

Фудбал 01.11.2018 | 23:17
ЛК: Сити лако против Јокана и Митра!
"Грађани" изборили пласман у четвртфинале Лига купа, јер су као домаћини победили Фулам 2:0.


"Грађани" су на свом терену одиграли још један веома сигуран меч и без проблема славили резултатом 2:0.

Двоструки стрелац био је талентовани крилни нападач Брахим Дијас који је мрежу гостију погађао у 18. и 65. минуту.

Млади Шпанац је прво натрчао на одбитак после акције из прекида и уз много среће постигао гол, пошто је испред голмана лопта закачила нашег Александра Митровића.

Коначан резултат поставио је поново из одбитка, када је након сјајне акције Габријел Жезус погодио стативу, али оставио лагану ситуацију саиграчу за прве поготке у сениорском фудбалу за клуб.

Екипа Славише Јокановића тако је забележила пети узастопни пораз у свим такмичењима и остала без даље фазе Лига купа, док се у Премијер лиги налази у зони испадања.

С друге стране, Пеп Гвардиола наставља да ради сјајан посао са шампионом Енглеске и у следећем колу ће ићи на победника сусрета Лестер сити – Саутемптон.

Тај меч одложен је због трагичне погибије председника Лестера Вичаја Шриваданапрабхе.

Манчестер сити пласирао се у наредно коло Лига купа пошто је као домаћин победио Фулам 2:0 (1:0).

Иако се Славиша Јокановић одлучио за прилично јак састав, све са Александром Митровићем у нападу, Пеп Гаврдиола извео је промењен тим и остварио сигуран пролаз у четвртфинале, односно пету рунду.

Јунак Ситија на овом мечу био је тинејџер Брахим Дијаз. Момак рођен у Шпанији пре 19 година постигао је два гола, у 18. и 65. минуту. За екипу из Манчестера бранио је црногорски голман Аријанет Мурић и остао је несавладан.

Рутински је Манчестер Сити оверио пролаз у четвртфинале Лига купа Енглеске, а ни осетно јачи састав Фулама није успео да пружи готово никакав отпор шампиону Енглеске - 2:0 (1:0).

Пеп Гвардиола је промешао карте, а док су Кевин де Брујне, Габријел Жезус и Лирој Сане скупљали минуте и покушавали да се наметну Каталонцу, у први план је испливао млади Шпанац Брахим Дијаз. Момак од 19 година, којем истиче уговор на Етихаду следећег лета и који је најавио да не жели да га продужи, постигао је оба поготка за домаћине и трасирао пут Грађанима ка наредној рунди.

Код првог поготка мало му је помогао и наш Александар Митровић од кога се одбила лопта после шута и преварила голмана Серхија Рика у 18. минуту, док је код другог у 65. млади Андалужанин сјајно испратио комбинацију старијих Де Брујнеа, Санеа и Габријела Жезуса и прикуцао лопту у мрежу из близине за коначниох 2:0.

Видећемо да ли ће ова сјајна партија променити статус Дијаза у наредном периоду, пошто свакодневно са Острва стижу информације да он не жели да продужи уговор са Грађанима и да би волео да потражи нову средину у којој би више играо. Борусија из Дортмунда се спомиње као најизгледнија дестинација за овог фудбалера, који је у дослуху и са новом звездом Милионера Џејдоном Санчом, који је прошле године повукао сличан потез.

Вечерас је Манчестер Сити потпуно доминирао, а после дужег времена шансу су добили и Фил Фоден,Зинченко и Бразилац Данило. Једину сенку на меч бацила је обновљена повреда Кевина де Брујнеа.

Фулам, иако је извео најјачи нападачки трио (Митровић, Ширле, Вијето) играо је ама баш без икаквог напретка у односу на претходне утакмице, серија пораза проширена је на пет мечева у свим такмичењима, паСлавишу Јокановића очекује тежак посао у наставку сезоне.

Сити ће у четвртфиналу играти управо против победника тог дуела и то у гостима. Остала три пара чине: Арсенал – Тотенхем, Мидлсброу – Бартон Албион и Челси – Борнмут.

Ти дуели на програму су 18. и 19. децембра.

ЛИГА КУП - ОСМИНА ФИНАЛА

Уторак
Борнмут - Норич 2:1 (1:0)
/Станислас 39, Кук 72 - Ернандез 70/

Бартон - Нотингем Форест 3:2 (0:0)
/Јанко 52 аутогол, Фрејзер 64, Хескет 82 - Грабан 70, Апија 90+1/

20.45: Лестер - Саутемптон ОДЛОЖЕНО

Среда
Арсенал - Блекпул 2:1 (1:0)
/Лихтштајнер 33, Смит-Роув 50 - О'Конор 66/

Вест Хем - Тотенхем 1:3 (0:1)
/Перез 73 - Сон 17, 54, Љоренте 75/

Челси - Дерби 3:2 (3:2)
/Томори 5. аутогол, Кио 21. аутогол, Фабрегас 41 - Мериот 9, Вагхорн 27/

Мидлзбро - Кристал Палас 1:0 (1:0)
/Винг 45+3/

Четвртак
Манчестер Сити - Фулам 2:0 (1:0)
/Дијаз 18, 65/

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар