LK: Siti lako protiv Jokana i Mitra!

Jokanović i Mitrović nastavljaju sa porazima, Siti prejak u Liga kupu! Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u četvrtfinale Liga kupa sigurnom pobedom nad ekipom Fulama.  Nije ni čudo što ga je Borusija već pikirala - mali Dijaz je majstor! Mančester Siti rutinski do četvrtfinala Liga kupa Engleske protiv Jokanovićevog Fulama - 2:0.

Fudbal 01.11.2018 | 23:17
LK: Siti lako protiv Jokana i Mitra!
"Građani" izborili plasman u četvrtfinale Liga kupa, jer su kao domaćini pobedili Fulam 2:0.


"Građani" su na svom terenu odigrali još jedan veoma siguran meč i bez problema slavili rezultatom 2:0.

Dvostruki strelac bio je talentovani krilni napadač Brahim Dijas koji je mrežu gostiju pogađao u 18. i 65. minutu.

Mladi Španac je prvo natrčao na odbitak posle akcije iz prekida i uz mnogo sreće postigao gol, pošto je ispred golmana lopta zakačila našeg Aleksandra Mitrovića.

Konačan rezultat postavio je ponovo iz odbitka, kada je nakon sjajne akcije Gabrijel Žezus pogodio stativu, ali ostavio laganu situaciju saigraču za prve pogotke u seniorskom fudbalu za klub.

Ekipa Slaviše Jokanovića tako je zabeležila peti uzastopni poraz u svim takmičenjima i ostala bez dalje faze Liga kupa, dok se u Premijer ligi nalazi u zoni ispadanja.

S druge strane, Pep Gvardiola nastavlja da radi sjajan posao sa šampionom Engleske i u sledećem kolu će ići na pobednika susreta Lester siti – Sautempton.

Taj meč odložen je zbog tragične pogibije predsednika Lestera Vičaja Šrivadanaprabhe.

Mančester siti plasirao se u naredno kolo Liga kupa pošto je kao domaćin pobedio Fulam 2:0 (1:0).

Iako se Slaviša Jokanović odlučio za prilično jak sastav, sve sa Aleksandrom Mitrovićem u napadu, Pep Gavrdiola izveo je promenjen tim i ostvario siguran prolaz u četvrtfinale, odnosno petu rundu.

Junak Sitija na ovom meču bio je tinejdžer Brahim Dijaz. Momak rođen u Španiji pre 19 godina postigao je dva gola, u 18. i 65. minutu. Za ekipu iz Mančestera branio je crnogorski golman Arijanet Murić i ostao je nesavladan.

Rutinski je Mančester Siti overio prolaz u četvrtfinale Liga kupa Engleske, a ni osetno jači sastav Fulama nije uspeo da pruži gotovo nikakav otpor šampionu Engleske - 2:0 (1:0).

Pep Gvardiola je promešao karte, a dok su Kevin de Brujne, Gabrijel Žezus i Liroj Sane skupljali minute i pokušavali da se nametnu Kataloncu, u prvi plan je isplivao mladi Španac Brahim Dijaz. Momak od 19 godina, kojem ističe ugovor na Etihadu sledećeg leta i koji je najavio da ne želi da ga produži, postigao je oba pogotka za domaćine i trasirao put Građanima ka narednoj rundi.

Kod prvog pogotka malo mu je pomogao i naš Aleksandar Mitrović od koga se odbila lopta posle šuta i prevarila golmana Serhija Rika u 18. minutu, dok je kod drugog u 65. mladi Andalužanin sjajno ispratio kombinaciju starijih De Brujnea, Sanea i Gabrijela Žezusa i prikucao loptu u mrežu iz blizine za konačnioh 2:0.

Videćemo da li će ova sjajna partija promeniti status Dijaza u narednom periodu, pošto svakodnevno sa Ostrva stižu informacije da on ne želi da produži ugovor sa Građanima i da bi voleo da potraži novu sredinu u kojoj bi više igrao. Borusija iz Dortmunda se spominje kao najizglednija destinacija za ovog fudbalera, koji je u dosluhu i sa novom zvezdom Milionera Džejdonom Sančom, koji je prošle godine povukao sličan potez.

Večeras je Mančester Siti potpuno dominirao, a posle dužeg vremena šansu su dobili i Fil Foden,Zinčenko i Brazilac Danilo. Jedinu senku na meč bacila je obnovljena povreda Kevina de Brujnea.

Fulam, iako je izveo najjači napadački trio (Mitrović, Širle, Vijeto) igrao je ama baš bez ikakvog napretka u odnosu na prethodne utakmice, serija poraza proširena je na pet mečeva u svim takmičenjima, paSlavišu Jokanovića očekuje težak posao u nastavku sezone.

Siti će u četvrtfinalu igrati upravo protiv pobednika tog duela i to u gostima. Ostala tri para čine: Arsenal – Totenhem, Midlsbrou – Barton Albion i Čelsi – Bornmut.

Ti dueli na programu su 18. i 19. decembra.

LIGA KUP - OSMINA FINALA

Utorak
Bornmut - Norič 2:1 (1:0)
/Stanislas 39, Kuk 72 - Ernandez 70/

Barton - Notingem Forest 3:2 (0:0)
/Janko 52 autogol, Frejzer 64, Hesket 82 - Graban 70, Apija 90+1/

20.45: Lester - Sautempton ODLOŽENO

Sreda
Arsenal - Blekpul 2:1 (1:0)
/Lihtštajner 33, Smit-Rouv 50 - O'Konor 66/

Vest Hem - Totenhem 1:3 (0:1)
/Perez 73 - Son 17, 54, Ljorente 75/

Čelsi - Derbi 3:2 (3:2)
/Tomori 5. autogol, Kio 21. autogol, Fabregas 41 - Meriot 9, Vaghorn 27/

Midlzbro - Kristal Palas 1:0 (1:0)
/Ving 45+3/

Četvrtak
Mančester Siti - Fulam 2:0 (1:0)
/Dijaz 18, 65/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar