Видео: Невиђена пенал серија у Румунији!

Најглупља паненка избацила Динамо, “мађарска“ Мијеркуреја Чук није смела ни да слави! Тренер славног клуба из Букурешта већ најавио велике промене у тиму!

Фудбал 02.11.2018 | 16:15
Видео: Невиђена пенал серија у Румунији!
Дуго ће још бити други клуб Румуније, али одавно Динамо није оно што је некад био. На то су се већ навикли навијачи, али оно што су им вечерас приредили изабраници Мирчее Редника ипак нису очекивали. Славни букурештански клуб је завршио такмичење у осмини финала Купа Румуније, пошто је поклекао пред трећелигашем Мијеркуреју Чук. После регуларних 90 минута 2:2, после продужетака 3:3 (тек након што су домаћи трећи гол постигли са играчем мање) и на крају пенал серије 9:8!

Та пенал серија – посебна прича. Ђику Грозав је у петој серији шутирао за победу Динама и пробао је да испадне шмекер и “паненком“ матира голмана гостујућег тима. Пребацио је гол за једно пола метра и испао тупан.

Ни ту није био крај лудилу. Белгијанац Кино Делорж изводи последњи пенал за Динамо, 20-годишњи голман Мијеркуреје Данијел Бордаш, иначе Мађар, што и није толико чудно с обзиром да клуб финансира мађарска влада, брани тај ударац и креће славље. Међутим, после три или четири минута велике радости судија враћаБордаша на гол линију. Излетео је пре времена и пенал се шутира поново. И поново брани Бордаш?! Није ни смео да брани. Гледао је у судију да види да му не тражи опет да шутира.

Овог пута је славље могло да крене. Мијеркуреја Чук иде даље. Динамо је испао од трећелигаша. Први пут још од сезоне 1972/1973. Миреча Редник већ је најавио радикалне резове. Играће му клинци. Од ових матори свакако нема вајде.

“Умрећу, а нећу схватити шта се ово десило. Срамота! Извињавам се навијачима. Добили смо животну лекцију. Срамота ме је како смо играли. Грозав онако да шутира?! Нема тога више. Окрећем се младима. Отераћу свакога ко не покаже да заслужује Динамов дрес“, грмео је Редник.

Чудесни свет фудбала у Румунији.

Мијеркуреја Чук – Динамо 3:3 (2:2, 0:0), у пенал серији 6:5



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар