Video: Neviđena penal serija u Rumuniji!

Najgluplja panenka izbacila Dinamo, “mađarska“ Mijerkureja Čuk nije smela ni da slavi! Trener slavnog kluba iz Bukurešta već najavio velike promene u timu!

Fudbal 02.11.2018 | 16:15
Video: Neviđena penal serija u Rumuniji!
Dugo će još biti drugi klub Rumunije, ali odavno Dinamo nije ono što je nekad bio. Na to su se već navikli navijači, ali ono što su im večeras priredili izabranici Mirčee Rednika ipak nisu očekivali. Slavni bukureštanski klub je završio takmičenje u osmini finala Kupa Rumunije, pošto je poklekao pred trećeligašem Mijerkureju Čuk. Posle regularnih 90 minuta 2:2, posle produžetaka 3:3 (tek nakon što su domaći treći gol postigli sa igračem manje) i na kraju penal serije 9:8!

Ta penal serija – posebna priča. Điku Grozav je u petoj seriji šutirao za pobedu Dinama i probao je da ispadne šmeker i “panenkom“ matira golmana gostujućeg tima. Prebacio je gol za jedno pola metra i ispao tupan.

Ni tu nije bio kraj ludilu. Belgijanac Kino Delorž izvodi poslednji penal za Dinamo, 20-godišnji golman Mijerkureje Danijel Bordaš, inače Mađar, što i nije toliko čudno s obzirom da klub finansira mađarska vlada, brani taj udarac i kreće slavlje. Međutim, posle tri ili četiri minuta velike radosti sudija vraćaBordaša na gol liniju. Izleteo je pre vremena i penal se šutira ponovo. I ponovo brani Bordaš?! Nije ni smeo da brani. Gledao je u sudiju da vidi da mu ne traži opet da šutira.

Ovog puta je slavlje moglo da krene. Mijerkureja Čuk ide dalje. Dinamo je ispao od trećeligaša. Prvi put još od sezone 1972/1973. Mireča Rednik već je najavio radikalne rezove. Igraće mu klinci. Od ovih matori svakako nema vajde.

“Umreću, a neću shvatiti šta se ovo desilo. Sramota! Izvinjavam se navijačima. Dobili smo životnu lekciju. Sramota me je kako smo igrali. Grozav onako da šutira?! Nema toga više. Okrećem se mladima. Oteraću svakoga ko ne pokaže da zaslužuje Dinamov dres“, grmeo je Rednik.

Čudesni svet fudbala u Rumuniji.

Mijerkureja Čuk – Dinamo 3:3 (2:2, 0:0), u penal seriji 6:5



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar