Ни Новак није вјеровао...!

"Да сте ми то рекли пре пет месеци. . . Одувек сам веровао себе, али у последње време је изузетно порасло самопоуздање. Све ово је протекло јако брзо и заиста је дивна авантура", рекао је Новак Ђоковић.

Тенис 02.11.2018 | 16:30
Ни Новак није вјеровао...!
Најбољи српски тенисер, а од понедељка и светски број један, Новак Ђоковић, признао је да пре пет месеци није веровао да ће се до краја године наћи на првом месту АТП ранг-листе, али и да му је жеља да сезону заврши на челу.

"Наравно, изузетно сам поносан, али уопште нисам размишљао о томе, посебно не сада у сред турнира, биће другачије када се турнир заврши. Надам се да ће бити на истој позицији и на крају године. То ми је циљ", рекао је Ђоковић одговарајући на питање новинара како се осећа што ће од понедељка после две године поново бити на првом месту АТП ранг-листи.

Ђоковић ће без обзира на сопствени резултат на мастерс турниру у Паризу од понедељка бити на првом месту АТП ранг-листе, с обзиром на то да је Шпанац Рафаел Надал одустао од учешћа.

"Не могу да будем у потпуности срећан што је Надал због повреде одустао од турнира и што се с повредом мучи још од УС Опена. Биће узбудљиво до краја године, не знамо да ли ће Надал учествовати у Лондону, а у трци је и Федерер", рекао је српски тенисер.

Роџер Федерер је лако прошао у наредно коло (четвртфинале) турнира у Паризу, пошто је савладао Италијана Фоњинија 2:0 (6:4, 6:3:. 

Ђоковић је пре пет месеци био на 22. месту АТП ранг-листе, а од тада је освојио Вимблдон, УС Опен, Шангај и Синсинати.

"Да сте ми то рекли пре пет месеци... Одувек сам веровао себе, али у последње време је изузетно порасло самопоуздање. Све ово је протекло јако брзо и заиста је дивна авантура", рекао је тренутно другопласирани тенисер света.

Он је тако постао тек други тенисер који је током сезоне био рангиран испод 20 места, а до краја успео да дође до првог места. Претходно је то за руком пошло Марату Сафину.

"Нисам то знао, али волео бих сада да не причамо о томе. И даље учествујем на туниру, Надал је одустао због повреде, а ја ћу тек од понедељка бити на првом месту", закључио је српски тенисер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар