Ni Novak nije vjerovao...!

"Da ste mi to rekli pre pet meseci. . . Oduvek sam verovao sebe, ali u poslednje vreme je izuzetno poraslo samopouzdanje. Sve ovo je proteklo jako brzo i zaista je divna avantura", rekao je Novak Đoković.

Tenis 02.11.2018 | 16:30
Ni Novak nije vjerovao...!
Najbolji srpski teniser, a od ponedeljka i svetski broj jedan, Novak Đoković, priznao je da pre pet meseci nije verovao da će se do kraja godine naći na prvom mestu ATP rang-liste, ali i da mu je želja da sezonu završi na čelu.

"Naravno, izuzetno sam ponosan, ali uopšte nisam razmišljao o tome, posebno ne sada u sred turnira, biće drugačije kada se turnir završi. Nadam se da će biti na istoj poziciji i na kraju godine. To mi je cilj", rekao je Đoković odgovarajući na pitanje novinara kako se oseća što će od ponedeljka posle dve godine ponovo biti na prvom mestu ATP rang-listi.

Đoković će bez obzira na sopstveni rezultat na masters turniru u Parizu od ponedeljka biti na prvom mestu ATP rang-liste, s obzirom na to da je Španac Rafael Nadal odustao od učešća.

"Ne mogu da budem u potpunosti srećan što je Nadal zbog povrede odustao od turnira i što se s povredom muči još od US Opena. Biće uzbudljivo do kraja godine, ne znamo da li će Nadal učestvovati u Londonu, a u trci je i Federer", rekao je srpski teniser.

Rodžer Federer je lako prošao u naredno kolo (četvrtfinale) turnira u Parizu, pošto je savladao Italijana Fonjinija 2:0 (6:4, 6:3:. 

Đoković je pre pet meseci bio na 22. mestu ATP rang-liste, a od tada je osvojio Vimbldon, US Open, Šangaj i Sinsinati.

"Da ste mi to rekli pre pet meseci... Oduvek sam verovao sebe, ali u poslednje vreme je izuzetno poraslo samopouzdanje. Sve ovo je proteklo jako brzo i zaista je divna avantura", rekao je trenutno drugoplasirani teniser sveta.

On je tako postao tek drugi teniser koji je tokom sezone bio rangiran ispod 20 mesta, a do kraja uspeo da dođe do prvog mesta. Prethodno je to za rukom pošlo Maratu Safinu.

"Nisam to znao, ali voleo bih sada da ne pričamo o tome. I dalje učestvujem na tuniru, Nadal je odustao zbog povrede, a ja ću tek od ponedeljka biti na prvom mestu", zaključio je srpski teniser.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar