Договорено: Стерлинг најплаћенији Енглез у историји!

И трећи најбоље плаћени играч Премијер лиге. . . !

Фудбал 02.11.2018 | 12:45
Договорено: Стерлинг најплаћенији Енглез у историји!
Стерлинг постаје најплаћенији Енглез у историји Премијер лиге! Офанзивни играч Манчестер ситија Рахим Стерлинг договорио је нови уговор са својим клубом и постаће најплаћенија звезда енглеског фудбала.

Стерлинг ће по новом уговору добијати 300.000 фунти недељно, што је за око 120.000 више од онога колико је до сада имао укупно.

Поред тога, "Грађани" ће обезбедити његов потпис у наредних пет година, али је за сада постигнут само усмени договор. Плаћенији од њега ће у лиги бити само Месут Езил са 306 и Алексис Санчес са 315.000 фунти недељно.

Поређења ради, најбоље "котирани" Енглез је за сада Хари Кејн са примањима око 200.000 фунти недељно и он је на седмом месту, а у првих 20 нема више ниједног играча са Острва.

Енглески медији пишу да би Стерлинг могао да постане први енглески играч са зарадом већом од 100 милиона фунти, укључујући и комерцијалне уговоре и бонусе пре свог 25. рођендана (тренутно има 23 године).

Менаџер Ситија Пеп Гвардиола је задовољан његовим напретком у последње две године када је Рахим дао 23 гола за клуб и репрезентацију током рекордне сезоне "плавих".

Задовољан је и Стерлинг сопственим напретком, па је више пута напоменуо да би остао на Етихаду јер се развио као играч после одласка из Ливерпула пре три године.

Његов, још увек званично актуелни, уговор га је везивао за клуб до 2020. године, а наредни уговор се званично очекује наредних седмица.

После вишенедељних преговора усмени договор коначно је пао - Рахим Стерлинг продужиће уговор са Манчестер Ситијем до 2023. године! Актуелни му је истицао за нешто више од 18 месеци, али после сезоне живота (23 гола у години када је Сити онако супериорно освојио титулу са преко 100 бодова) Пеп Гвардиола није желео да ризикује и чека да неко баци око на његовог пулена, па је убрзао свог спортског директораЧикија Бегиристајна. 

"Познато је да сам одушевљен оноим што Рахим постиже. И наравно да желимо да наставимо сарадњу са њим. Клуб зна како ја размишљам, тако да радимо на томе", казао је недавно Гвардиола. Пеп оком, шеици скоком. И ето новог уговора за Стерлинга. 

Најозбиљнији острвски меидји попут Би-би-сија (ББЦ) и Скаја (СКY) јављају да ће параф на уговор бити стављен у наредним недељама - највероватније током предстојеће репрезентативне паузе - те да ће по њему Рахим Стерлинг бити најплаћенији британски фудбалер свих времена. Или још конкретније, трећи најбоље плаћени играч у Премијер лиги са око 300.000 фунти на недељном нивоу, илити 345.000 евра. Месечно то би било близу 1.400.000 евра, односно за пет година 82.920.000 евра без бонуса. Уз одговарајуће и очекиване успехе Манчестер Ситија та цифра - под условом да Стерлинг испоштује цео уговор - , прешла би 100.000.000.  

Од момента потписа новог уговора више од Рахима Стерлинга у Премијер лиги зарађиваће само Алексис Санчез и Месут Озил. 

Подсетимо, вихорни крилни нападач стигао међу Грађане као 20-годишњак из Ливерпула за нешто више од 67.000.000 евра, што се тада сматрало јако добрим послом Редса. Испоставиће се у међувремену да је и Сити направио добар посао, јер се Стерлинг развио у једног од најбољих крилних нападача на свету. За све ово време у дресу Манчестер Ситија постигао је 48 голова и 46 пута облачио дрес репрезентације, два пута учествујући Мундијалима.  

Ове сезоне на осам утакмица у Премијершипу Стерлинг је постигао четири гола и три наместио. 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар