Dogovoreno: Sterling najplaćeniji Englez u istoriji!

I treći najbolje plaćeni igrač Premijer lige. . . !

Fudbal 02.11.2018 | 12:45
Dogovoreno: Sterling najplaćeniji Englez u istoriji!
Sterling postaje najplaćeniji Englez u istoriji Premijer lige! Ofanzivni igrač Mančester sitija Rahim Sterling dogovorio je novi ugovor sa svojim klubom i postaće najplaćenija zvezda engleskog fudbala.

Sterling će po novom ugovoru dobijati 300.000 funti nedeljno, što je za oko 120.000 više od onoga koliko je do sada imao ukupno.

Pored toga, "Građani" će obezbediti njegov potpis u narednih pet godina, ali je za sada postignut samo usmeni dogovor. Plaćeniji od njega će u ligi biti samo Mesut Ezil sa 306 i Aleksis Sančes sa 315.000 funti nedeljno.

Poređenja radi, najbolje "kotirani" Englez je za sada Hari Kejn sa primanjima oko 200.000 funti nedeljno i on je na sedmom mestu, a u prvih 20 nema više nijednog igrača sa Ostrva.

Engleski mediji pišu da bi Sterling mogao da postane prvi engleski igrač sa zaradom većom od 100 miliona funti, uključujući i komercijalne ugovore i bonuse pre svog 25. rođendana (trenutno ima 23 godine).

Menadžer Sitija Pep Gvardiola je zadovoljan njegovim napretkom u poslednje dve godine kada je Rahim dao 23 gola za klub i reprezentaciju tokom rekordne sezone "plavih".

Zadovoljan je i Sterling sopstvenim napretkom, pa je više puta napomenuo da bi ostao na Etihadu jer se razvio kao igrač posle odlaska iz Liverpula pre tri godine.

Njegov, još uvek zvanično aktuelni, ugovor ga je vezivao za klub do 2020. godine, a naredni ugovor se zvanično očekuje narednih sedmica.

Posle višenedeljnih pregovora usmeni dogovor konačno je pao - Rahim Sterling produžiće ugovor sa Mančester Sitijem do 2023. godine! Aktuelni mu je isticao za nešto više od 18 meseci, ali posle sezone života (23 gola u godini kada je Siti onako superiorno osvojio titulu sa preko 100 bodova) Pep Gvardiola nije želeo da rizikuje i čeka da neko baci oko na njegovog pulena, pa je ubrzao svog sportskog direktoraČikija Begiristajna. 

"Poznato je da sam oduševljen onoim što Rahim postiže. I naravno da želimo da nastavimo saradnju sa njim. Klub zna kako ja razmišljam, tako da radimo na tome", kazao je nedavno Gvardiola. Pep okom, šeici skokom. I eto novog ugovora za Sterlinga. 

Najozbiljniji ostrvski meidji poput Bi-bi-sija (BBC) i Skaja (SKY) javljaju da će paraf na ugovor biti stavljen u narednim nedeljama - najverovatnije tokom predstojeće reprezentativne pauze - te da će po njemu Rahim Sterling biti najplaćeniji britanski fudbaler svih vremena. Ili još konkretnije, treći najbolje plaćeni igrač u Premijer ligi sa oko 300.000 funti na nedeljnom nivou, iliti 345.000 evra. Mesečno to bi bilo blizu 1.400.000 evra, odnosno za pet godina 82.920.000 evra bez bonusa. Uz odgovarajuće i očekivane uspehe Mančester Sitija ta cifra - pod uslovom da Sterling ispoštuje ceo ugovor - , prešla bi 100.000.000.  

Od momenta potpisa novog ugovora više od Rahima Sterlinga u Premijer ligi zarađivaće samo Aleksis Sančez i Mesut Ozil. 

Podsetimo, vihorni krilni napadač stigao među Građane kao 20-godišnjak iz Liverpula za nešto više od 67.000.000 evra, što se tada smatralo jako dobrim poslom Redsa. Ispostaviće se u međuvremenu da je i Siti napravio dobar posao, jer se Sterling razvio u jednog od najboljih krilnih napadača na svetu. Za sve ovo vreme u dresu Mančester Sitija postigao je 48 golova i 46 puta oblačio dres reprezentacije, dva puta učestvujući Mundijalima.  

Ove sezone na osam utakmica u Premijeršipu Sterling je postigao četiri gola i tri namestio. 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar