Почиње пројекат - моћни Интер!

Марота је слободан човек, Јувентус за раскид платио 360. 000 евра! Након осам година фантастичних година супериорни трансфер гуру напустио Стару даму.

Фудбал 04.11.2018 | 20:00
Почиње пројекат - моћни Интер!
Ђузепе Марота више нема ништа са Јувентусом. Познати трансфер гуру и један од најзаслужнијих људи за процват Старе даме званично је прекинуо сарадњу с њом и на име раскида уговора припало му је 361.775 евра, али би на основу извора Газете дело Спорт са све бонусима и отпремнином могао да изађе на суму од 6.000.000 евра. У сваком случају, Марота је званично слободан човек, а већ до краја године започеће посао на директорској функцији у миланском Интеру.

Договор између две стране већ постоји. Челници Сунинга нису штедели новац, човеку којем ће препустити да руководи трансфер политиком припашће трогодишњи уговор у висини од око 3.000.000 евра свеса бонусима.

Марота је у Јувентус стигао у мају 2010. године, а годину дана касније постављен је на функцију извршног директора клуба. Ангажовање Антонија Контеа сматра се кључним кораком у стварању моћне Јувентусове империје која траје и дан-данас. Моратина прва појачања,између осталих, били су Пирло,Лихтштајнер, Видал и Вучинић, а потом су се надовезивале друге капиталне инвестиције као што су Манџукић,Дибала, Игуаин, Пјанић...

Наводно, камен спотицања у односу са Јувентусом представљало је то што је Марота био искључен из летњег прелазног рока, па између осталог, није учествовао ни у сензационалном трансферу Кристијана Роналда.

У Интеру су га сачекали раширених руку, у вери да ће успети оно што нису његови претходници, а то је да огроман капитал усмери на прави начин и оформи тим који ће бити у стању да коначно прекине готово неиздрживу доминацију Јувентуса. Трогодишњи уговор представља вероватно оптимални период у којем челници Неразира, али и сам Марота верују да је то могуће учинити, па ће након тога бити подвучена црта.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар